Viitorul Ferrari Enzo va fi hibrid

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 09.10.2011
Succesorul supercarului Ferrari Enzo va fi propulsat de un motor cu 12 cilindri în V amplasat central plus un motor electric.

Ferrari a dezvăluit că urmașului supercarului Enzo va fi propulsat de un motor V12 amplificat de un sistem hibrid. Este posibil ca acesta să fier asemănător cu conceptul 599 Hy-KERS pentru a oferi un boost de putere. Viitorul Enzo va păstra însă layout-ul actual cu motorul termic amplasat central și tracțiune spate însă va fi construit din aliaj de aluminiu în detrimentrul fibrei de carbon. Noul Enzo va avea o putere de aproximativ 700 CP, Ferrari având deja în gamă modele ca 599 GTB ce produce 612 CP și 599 GTO ce livrează 661 CP. Numele de cod intern pentru noul Enzo este FX70 iar prețul de vânzare se va situa undeva la 500.000 euro. Producția va fi limitată la doar câteva sute de unități.

Vom putea admira viitorul supercar Ferrari la Salonul Auto de la Geneva din primăvara anului 2012.

Via | Nitrobahn

Comentarii (3)

  • Clar va fi o masina pt ecologisti:)
    12 1
  • dion_vrg
    Clar va fi ceva demential chiar daca la prima vedere faptul ca e hibrid ii mai dilueaza din sportivitate!
    5 1
  • Cum sa ai peste 400cp,performante,sa scapi de unele taxe,de Green Peace si normele de poluare?Simplu pui undeva in masina un motor electric si gata e eco...nu mai conteaza nr. de cp...ca deh e hibrid :))
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru