Viitorul Ford Focus ar putea consuma sub 5.4 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.01.2009
Viitoarea generatie Ford Focus ar putea imprumuta motorul de 1.6 litri si 180 de cai de pe conceptul Lincoln C. Consumul ar urma sa fie mai mic de 5.4 litri/100 de km.

Esential

180 de cai putere dezvolta motorul de 1.6 litri regasit pe conceptul Lincoln C.

Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Detroit, Lincoln C Concept va fi folosit de Ford pentru a studia posibilitatea obtinerii unor performante imbunatatite in materie de consum. Constructorul american intentioneaza sa imprumute trenul de rulare al conceptului pentru a-l folosi pe modelele mici.

Tehnologia EcoBoost, folosita deja in cazul propulsorului V6 de 3.5 litri, anuntat deja pe Flex, ar urma sa fie implementata si in cazul motoarelor mai mici. Unitatea regasita pe conceptul Lincoln C este cea mai potrivita pentru a prelua "mostenirea" EcoBoost. Motorul cu patru cilindri de 1.6 litri regasit pe conceptul american reuseste sa livreze 180 de cai putere si un cuplu motor de 240 Nm. Cu toate acestea, valoarea medie a consumului, anuntata de oficialii Ford, este de doar 5.4 litri la 100 de kilometri.

Versiunea de motorizare imbunatatita ar urma sa se regaseasca pe viitoarea generatie a modelului Focus, cuplata la cutia cu dublu ambreiaj Power Shift, ceea ce inseamna ca valoarea consumului (5.4 litri/100 km) ar putea scadea si mai mult.

Probabil, combinatia ar putea fi regasita pe piata chiar din 2010, oferind o imbunatatire cu 25% a consumului de carburant, comparativ cu versiunea actuala in patru cilindri si 2.0 litri.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru