Viitorul Honda S2000 va avea tractiune fata si un motor hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.07.2009
Noua generatie a modelului Honda S2000 este asteptata sa debuteze in 2012 cu un tren de rulare hibrid si cu o tractiune fata.

Oprirea productiei in cazul modelului S2000 a dezamagit o multime de fani Honda, care vedeau in roadsterul japonezilor un rival de temut pentru nemtoaicele de pe acelasi segment. Honda promite insa revenirea modelului, cel mai devreme in 2012.

Cu toate acestea, japonezii ar putea lasa deoparte trasaturile de performanta si traditia modelului in schimul unei abordari mai atragatoare pentru public. Acest lucru se traduce in primul rand prin inlocuirea propulsiei posterioare cu o tractiune fata. De asemenea, se pregatesc schimbari importante si sub capota, unde S2000 va gazdui un tren de rulare hibrid, alcatuit dintr-un motor pe benzina si unul electric, regasite deja in gama constructorului din Tara Soarelui Rasare.

Un alt detaliu foarte important de retinut este echiparea roadsterului cu un acoperis retractabil "hard top" si nu unul din textil asa cum ne obinuisem. Noua generatie S2000 este asteptata sa debuteze in urmatorii trei ani si sa fie pozitionata sub viitorul CR-Z, model sportiv ce se va lansa la Tokyo in acest an.

via | Autoblog

Comentarii (5)

  • nu inteleg de ce vor ei sa renunte la tractiunea spate. intelegeam sa o faca AWD, dar FWD nu inteleg, adica nu prea vad cum ar putea fi mai atragatoare pentru public daca trec la FWD.
    4 0
  • Se intreapta oare S2000 catre consumer?
    Tractiune spate, soft-top, motor aspirat, suspensii potrivite pentru circuit - vechiul S2000 este potrivit pentru un segment destul de ingust de consumatori. Cu schimbarile anuntate, noul S2000 poate fi condus de oricine si cei de la Honda spera ca astfel vor vinde mai multe. Ramane sa mai anunte ca este disponibil si un motor diesel pe acest model.
    Morala: nu tot ce este mai nou este si mai bun.
    3 0
  • sergiu
    un mare kkt ...adika tot ce reprezenta si era caracteristic acestui model se va schimba ...se va numi HYBRINDA S 1300 ...bleah
    2 0
  • Aiurea rau de tot!
    Am apucat sa conduc cam 30 min un S2000 si cred ca a fost una din cele mai bune jumatati de ora din viata mea. Masina era practic o bestie, desi avea "doar" 240 cp (aviz celor care viseaza sute de cp), ii simteai pe deplin, iar ansamblu motor+cutie...un deliciu absolut!
    Dar, ma rog, de cand isteria asta cu iz de sarlatanie numita "hibrid" a innebunit lumea auto, se alege usor praful de masinile adevarate...care, apropo, pot oferi senzatii extraordinare la cilindree de 2 litri fara turbo, dovada S2000.
    7 0
  • pacat
    pacat de decizia luata...este sfarsitul unei legende si nasterea unei masini normale menite sa prinda la multime si pipite...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru