Viitorul Jaguar XJ va primi motorul V8 de 510 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.06.2009
Noua generatie a modelului Jaguar XJ va prelua cel mai probabil si motorul V8 de 510 cai putere de pe actuala versiune de performanta XFR.

Asteptata sa debuteze in toamna la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generatie a sedanului Jaguar XJ va oferi potentialilor clienti o gama larga de motorizari, in mare parte imprumutata de pe actualele XF si XK. Surpriza va fi insa unitatea destinata versiunii de performanta XJ, care ar putea sa faca loc in gama unui propulsor derivat din actualul V8 de 5.0 litri.

Sub capota sedanului de lux se vor gasi mai multe motoare pe benzina, printre care un entry-level de 3.0 litri dar si un diesel cu sase cilindri. Cea mai sportiva versiune in momentul lansarii va fi unitatea regasita pe variantele de performanta XFR si XKR, mai exact V8-ul de 5.0 litri supraalimentat, amintit mai sus. Versiunea va fi botezata cu indicativul SV8 si va livra 510 cai putere.

Cel mai puternic XJ va debuta insa mult mai tarziu si va primi indicativul R, pentru a evidentia cei peste 550 de cai pe care ii va ascunde sub capota.

via | Motorauthority

Taguri: Jaguar, V6, V8, XF, XFR, XHR, XJ, XK, motor, performanta

Comentarii (7)

  • brunetul
    Jaguar
    Jaguarul inca nu o reusit sa ajunga noul Audi Q7 facut de ABT...motorul audi de la ABT are 5.9 litri.....
    1 1
  • andrei
    american shit
    Drag brunetule,

    Tin sa iti amintesc(sau sa t informez in cazul in care nu stiai) k Jaguar nu a urmarit vreodata sa faca concurenta(scz cacofonia) modelelor audi in ceea ce priveste cilindreea motoarelor. cu atat mai putin xj-ul care e limo! iti voi da stabili acum un diagnostic: suferi de americanita cronica - o boala ce se manifesta prin obsesia pt motoarele cu cilindree mare care reusesc performanta de a genera 20 cp!!! as vrea sa stii si tu, capacitatea motorului nu e direct proportionala cu caii putere generati - exemplul graitor e cel al inutilului automobil dodge viper srt 10 care are un motor de 8.3 cu doar 600 de cai(datele cu privire la putere sunt aproximative), acest automobil apare ca o gluma proasta cand este comparat cu modelul koenigssegg ccx cu cilindreea de 4.7 producand 806 cp!!! insanatosire grabnica!!toate cele bune!!
    0 1
  • catalin
    noi am reusit sa luam motoru xj cu 510 de cai putere are o super viteza in 15 oktombrie osa facem o cursa cu lamborgini sper sa castigam
    1 0
  • nu se poate
    0 1
  • tata lui catalin
    ma bucur ca osa facem cursa cu un lamborgini
    1 0
  • alex velea
    e sfarsitul lumii
    0 1
  • catalin
    noi jaguarul lam luat 100.000.000 de euro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru