Viitorul Kia Picanto ar putea fi lansat la sfârşitul lui 2011

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.06.2010
Kia Picanto ar trebui să primească o generaţie nouă la sfărşitul anului 2011. Modelul respectiv ar trebui să ofere cinci stele la EuroNCAP, să aibă un design mai atrăgător şi motoare mai moderne. Ulterior, va fi introdusă şi o versiune electrică.

Actuala generaţie Kia Picanto va ieşi din producţie în 2011 şi va fi înlocuită de un nou model. Modelul actual a debutat în 2004 şi a primit un facelift în 2008, dar segmentul în care luptă acest model este disputat la un nivel extrem de dur, ceea ce înseamnă ca inginerii Kia trebuie să vină cu soluţii din ce în ce mai interesante în timp ce designerii acestei companii trebuie să realizeze un proiect extrem de atrăgător, care să rămână proaspăt cât mai mult timp şi să fie plăcut de cât mai multe persoane.

Noua generaţie a lui Picanto va debuta atât în versiunea cu cinci uşi, cât şi în versiunea cu trei uşi. Pe lângă modificările estetice şi mecanice, acesta trebuie să devină mult mai sigur. Generaţia actuală a lui Picanto a obţinut doar trei stele la EuroNCAP, iar noul model va trebui să obţină cinci stele conform noilor criterii pentru a fi competitiv în segment şi pentru a convinge chiar şi cei mai exigenţi dintre clienţi. Pe unele pieţe, cum este şi cea din România, siguranţa nu este pusă la un rang înalt, dar modelul ar putea să sufere din cauza acestei mici „scăpări” pe piaţa din Europa de Vest.

Printre versiunile de motorizare anunţate, Kia Picanto va fi echipat şi cu un motor cu trei cilindri care va fi supraalimentat. Unitatea respectivă va furniza până la 110 CP, iar o versiune electrică a modelului sud-coreean ar trebui să debuteze pe piaţă undeva în anul 2014 – sau cel puţin la trei ani de la lansarea lui Picanto.

Atât design-ul, cât şi finisajele vor trebui să crească la nivelul la care s-au ridicat noile modele de la Kia.

Via | KiaWorld

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru