Viitorul Mazda2 va fi cel mai economic model din segmentul său

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.10.2010
Mazda va lansa în 2011 noua generaţie Mazda2. Prezentarea acest model va coincide cu dezvelirea unei noi game de motoare, reunită sub denumirea Sky.

Noua generaţie de motoare Sky, pe care Mazda le va lansa în cursul anului următor pe întreaga gamă, va aduce schimbări importante în ceea ce priveşte economia de carburant pentru modelele constructorului nipon. Cea mai interesantă modificare de acest tip vizează consumul viitoarei generaţii Mazda2, acesta urmând să atingă - conform cifrelor avansate de Mazda - valoarea de 3.3 litri/100 km pentru cel mai mic motor pe benzină din gamă.

În cazul în care valorile se vor confirma, Mazda2 va deveni cel mai economic model pe benzină din segmentul său. Motorul va dispune de injecţie directă şi de transmisie integrată în sistemul Sky. Nu se ştie dacă Mazda2 va dispune suplimentar de o versiune hibridă.

Noua generaţie a modelului subcompact japonez va fi lansată la începutul anului 2011 în Japonia, Europa urmând să primească modelul spre sfârşitul anului viitor.

via | Mazda

Comentarii (3)

  • f bine, sper sa nu mai aiba nici un fel de legatura cu fiesta.
    3 0
  • veste buna
    daca reusesc asta..chiar sunt foarte tari. Un consum asa mic fara nici un fel de ajutor (ma refer aici la recuperarea energieila franare, motor electric etc) este un mare pas inainte spre motoare cu adevarat eficiente
    14 0
  • Cosmin
    Bravo Mazda !
    Salut decizia celor de la Mazda care demonstreaza ca motoarele cu ardere interna ( benzina si diesel ) nu si-au atins limitele dezvoltarii si mai au importante rezerve . Calea celor de la Mazda va fi urmata si de alti constructori auto, mai ales ca decizia Chinei ( in minele sale se afla 95 % din materialele folosite la contructia masinilor hibride ) de a limita drastic exportul acestor materiale pune intr-un serios pericol masinile hibride construite de alti constructori in afara de cei chinezi ( http://www.nytimes.com/2010/10/20/business/global/20rare.html?_r=1&hp ) .
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru