Volkswagen ar putea duce noul Polo in America

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 18.07.2008
Volkswagen SUA a anuntat ca ia in considerare introducerea noului Polo in oferta pentru America de Nord.

Esential

800.000 unitati este volumul anual automobile pe care Volkswagen vrea sa le comercializele in SUA pana in 2018.

In contextul actualei crizei economice din SUA, precum si a cresterii pretului carburantilor in intreaga lume, Volkswagen a anuntat ca ia in considerare lansarea noii generatii a subcompactului Polo si pe piata americana.

Volkswagen a anuntat in aceasta saptamana ca intentioneaza sa comercializeze peste 800.000 de automobile anual in SUA pana in 2018. Acest obiectiv ar putea fi greu de indeplinit in conditiile in care constructorul german va construi la noua uzina din Tennessee modele specifice pietei pentru care cererea este in scadere.

Cresterea tot mai mare a cererii pentru automobile eficiente din punct de vedere al consumului de carburant a condus la considararea introducerii pe piata americana a gamei complete de versiuni Polo, incepand cu urmatoarea generatie care va fi lansata la inceputul anului viitor in Europa. De asemenea, pretul mai mic al lui Volkswagen Polo fata de cel al lui Golf ar putea atrage clientii americani.

Stefan Jacoby, presedintele executiv al Grupului Volkswagen America Inc, a declarat recent ca Polo este luat in considerare pentru America de Nord, dar este prea devreme pentru a da un termen limita pentru lansarea acestuia.

Jacoby a mai confirmat faptul ca Volkswagen studiaza posibilitatea de a deschide o fabrica de motoare in Mexic, precum si faptul ca inlocuitorul lui Jetta va fi lansat in 2010.

Via | Motor Authority

Comentarii (1)

  • cozappz
    Si ce mai asteapta?
    Ma uimesc astia de la VW. Au masini competitive pentru piata nord-americana si ei tot nemteste fac lucrurile: migalos pana la perfectiune.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru