Volkswagen Beetle E-Bugster ar putea ajunge în producţie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.01.2012
Primirea bună de care s-a bucurat conceptul Beetle E-Bugster la Salonul Auto de la Detroit ar putea aduce pe piaţă şi o versiune de serie. Designerii conceptului susţin că ea este deja în plan.

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, Volkswagen a expus la standul său conceptul E-Bugster, dezvoltat pe actuala generaţie Beetle. Nimeni nu s-a gândit atunci că am putea vedea o versiune de serie inspirată de concept, însă reacţia pozitivă a publicului ar putea aduce un E-Bugster pe străzi în următorii ani. Deşi Volkswagen nu a confirmat oficial intenţia de a produce prototipul expus la Detroit, designerii care au lucrat la proiect cred în materializarea sa.

Mark Lichter, designer VW, a declarat: "Ceea ce aveţi în faţă este o propunere serioasă pentru un viitor Beetle Speedster şi sunt sigur că ar putea ajunge în producţie. Trebuie doar să găsim o motivaţie financiară pentru el. Personal, cred că un Beetle Speedster ar fi o maşină ideală pentru Statele Unite şi nu numai."

Lichter susţine că pentru crearea conceptului E-Bugster s-a inspirat din aspectul propriului Porsche 964 911 Speedster. Până şi jantele pe care le-am văzut pe conceptul din Cobo Hall au fost inspirate de cele regăsite pe modelele Porsche în 1960.

Jantele din aliaj ar putea să se găsească şi pe o eventuală versiune de serie a lui E-Bugster.

Creaţia lui Lichter a surprins plăcut publicul şi datorită înălţimii montanţilor, redusă cu 65 de mm în dreptul parbrizului, pentru a da impresia de acoperiş tăiat.

via | autocar

Comentarii (2)

  • VASILE
    Corect ..
    "Trebuie doar să găsim o motivaţie financiară pentru el. " orice masina care intra in productie de serie are o motivatie financiara ..., o afirmatie de genul , iarna nu e ca vara .
    2 3
  • Urasc masina aia pentru ca a copiat de la Mini Coupe, "sapca de baseball"!!!
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru