Volkswagen: "Cei de la Suzuki joacă teatru"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.09.2011
Oficialii Volkswagen au declarat că japonezii de la Suzuki sunt teatrali în ceea ce priveşte cererea adresată săptămâna trecută şi nu consideră că trebuie să le ceară scuze în niciun fel.

Săptămâna trecută, oficialii Suzuki au cerut scuze publice din partea celor de la Volkswagen pe fondul acuzaţiei de încălcare a parteneriatului dintre cele două mărci. Japonezii le-au dat răgaz până pe 30 septembrie celor de la Volkswagen, dar nemţii n-au stat degeaba şi au formulat rapid un răspuns. Cei de la Volkswagen consideră că oficialii Suzuki sunt "teatrali" în ceea ce priveşte plângerile cu privire la reputaţia mărcii şi afirmă că au făcut toate eforturile pentru a continua parteneriatul.

"Asemenea acţiuni teatrale nu sunt utile în situaţia actuală", a declarat Martin Winterkorn, şeful Volkswagen.

Volkswagen şi Suzuki au parafat o alianţă în urmă cu 20 de luni, dar parteneriatul nu a dus la niciun rezultat până în prezent, deşi cei de la Volkswagen au investit 2.9 miliarde de dolari. Nemţii deţin 19.9% din acţiunile Suzuki, în timp ce japonezii deţin 1.49% din acţiunile Volkswagen. Întregul scandal a demarat în urma unei afirmaţii a celor de la Volkswagen, care spuneau că au putere de decizie la Suzuki.

Japonezii au declarat că preferă să renunţe la acţiunile de la Volkswagen dacă parteneriatul nu va fi continuat, în timp ce nemţii susţin că nu vor să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţin în cadrul companiei Suzuki. Analiştii industriei auto consideră că nu sunt şanse ca acest parteneriat să ducă la debutul vreunui model nou, cea mai probabilă opţiune fiind dizolvarea.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • in alte cuvinte....nu mai stim cum sa ne facem reclama si hai ne pupam in *** singuri....numai cuvinte de lauda pt vw...
    6 17
  • VW ... niste nenorociti
    Indiferent ca vrea sau nu VW sa renunte la pachetul de actiuni, parteneriatul se va dizolva din moment ce ei nu sunt capabili sa faca diferenta intre niste declaratii "teatrale" si restabilirirea demnitatii japonezilor.
    15 24
  • De ce nu renunta vw la orezari?! Daca sunt fraieri si nu stiu sa faca afaceri orezarii sa se duca la ficat poate reusesc cu ei!!
    6 27
  • Nissan
    Sa nu facem confuzie intre japonezi si restul asiaticilor... si sa fim realisti si sa ne gandim ca pana si francezii sau nemtii se uita in sus cu respect la nivelul de tehnologizare a societatii japoneze in general... indiferent ca te numesti Martin Winterkorn sau simplu comentator pe Automarket, japonezii nu trebuie insultati... au oferit lumii lucruri extraordinare
    28 17
  • @ Automarket
    Oficial : MAN a devenit a unsprezecea marca a VW Group
    Uniunea Europeana a dat luni, 26.09.2011, unda verde grupului VW pentru preluarea MAN SE in care era deja cel mai mare actionar cu 30 % ( http://www.bloomberg.com/news/2011-09-26/vw-wins-european-union-antitrust-clearance-for-man-se-takeover.html ) . Dupa OK-ul de la UE, VW Group va detine 56 % din MAN SE, insa majoritatea analistilor financiari considera ca este o chestiune de cateva luni pana cand VW Group va detine minim 75 % din MAN SE ( acest procent ii va permite acces total la rezervele financiare ale MAN SE ) . Cu achizitia MAN SE, VW Group ( detine si Scania ) va deveni si cel mai mare producator de camioane din Europa devansand in acest sens pe Daimler AG si AB Volvo .
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru