Volkswagen Golf R "The Bull" ameninţă Ford Focus RS

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.07.2010
Tunerii germani de la Sport-Wheels au pregătit un pachet de modificări interesante pentru Hot Hatch-ul Golf R. Modelul german a primit un look mai agresiv, dar şi 330 de cai putere sub capotă.

Esential

330 de cai putere dezvolta Golf R după tratamentul Sport-Wheels.
450 de Nm oferă Golf R după tratamentul Sport-Wheels.
20 de inch este dimensiunea jantelor create de Sport-Wheels pentru Golf R.

Dacă Volkswagen nu a fost capabil să ofere fanilor săi un hatchback de performanţă, de talia lui Ford Focus RS, tunerii germani de la Sport-Wheels au încercat să rezolve problema.

Rezultatul se numeşte ”The Bull” şi are la baza actualul Golf R. Pachetul de modificări, pregătit de nu foarte populara casă de tuning, vine cu o serie de elemente estetice noi dar, cel mai important, şi cu ceva cai în plus sub capotă.

Vorbim de nu mai puţin de 330 de cai putere şi 450 de Nm, resurse stoarse din motorul 2.0 TFSI cu ajutorul unui ECU recalibrat şi a unei evacuări înlocuite. Hot-hatch-ul, care oferă în versiunea standard ”doar” 270 de cai şi 350 Nm a primit şi o suspensie nouă, semnată KW, care îmbunătăţeşte ţinuta de drum.

Aportul de putere este completat de un look mult mai agresiv, subliniat în primul rând de setul de jante OZ de 20 de inch, vopsite în culoarea roşie şi încălţate cu pneuri de 235/20. Caroseria a fost şi ea revopsită într-o nuanţă specială şi mai apoi acoperită cu abțibilduri şi o folie semnată de CoverEFX.

via | autonews

Comentarii (7)

  • :))
    Cred ca ar fi putut scoate mai mult din acest motor . Binenteles prin modificari mecanice .

    Se poarta multi cai pe puntea fata ,anul asta...(nu este logic)
    7 3
  • @GreeN
    Golf R are tractiune integrala.

    Sunt o gramada de asa zise firme de tuning care pot sa scoata 320 - 330 CP din acest motor cu o simpla modificare software, asa ca in afara de faptul ca au lipit niste decal-uri pe masina nu au facut nimic. poate au vopsit jantele, pe care le-au cumparat de la OZ, iar suspensia la fel, nu au dezvoltat-o ei.

    Vrei tuning - Golf 5 R32 HGP biturbo.
    6 2
  • @noname00
    Corect . Scuzele de rigoare
    5 0
  • aitistul
    Si motorul este TSI si nu TFSI.
    3 1
  • andrei
    mda
    frumos n-am ce zice dar tot la Focus RS raman. si exterior si interior mult mai superb. asta pentru mine
    2 0
  • Leon - FR 2.0 TSI DSG 211 cai
    The perfect car
    Cu mentiunea ca modelul Golf R este 4x4, iar varianta aceasta modificata si cu 330 cai, bate Focus RS editia limitata (de 350 de cai) cu aproape o secunda...iar asta inseamna cativa zeci de metri la viteze mari.

    Deja acest exemplat poate fi comparat la performante (doar atat) cu un BMW M3 (ma astept ca aceasta varianta modificata sa bata limita celor 5 secunde pana la suta). Daca mai pui ca exista si varianta cu cutie DSG (mai rapida decat una manuala) si ca 2.0 TSI poate fi ridicat prin modificari mecanice (turbina, intercooler etc) la aproximativ 425 de cai...as considera-o masina ideala pentru cine nu are bani de BMW sau Ferrari.
    0 0
  • Daniel
    Bmw sau Ferari ce comparatie lol Leon de Franta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru