Volkswagen lipeşte eticheta BlueMotion pe versiunea Polo 1.2

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.11.2010
Versiunea de 1.2 litri şi 70 de cai putere a modelului Polo primeşte indicativul BlueMotion, care aduce cu sine o serie de modificări importante. Consumul scade până la 5.2 litri/100 de km.

Volkswagen încearcă să stârnească interesul clienţilor săi europeni pentru subcompactul Polo cu o nouă versiune economică, etichetată cu indicativul BlueMotion. Gama de modele ecologice ale constructorului german primeşte aşadar o nouă versiune, una propulsată de unitatea pe benzină cu trei cilindri, de 1.2 litri, capabilă să livreze 70 de cai putere.

Eticheta BlueMotion aduce motorului un sistem start-stop, un sistem de recuperare a energiei la frânare, o transmisie cu rapoarte mai lungi şi bineînţeles un set de pneuri cu rezistenţă redusă la înaintare.

Lista modificărilor reduce performanţele modelului de clasă mică, sprintul de la 0 la 100 de km/h realizându-se în 14.1 secunde, cu 0.2 secunde mai lent decât timpul versiunii standard. Cu toate acestea, consumul mediu scade cu aproximativ 5%, de la 5.5 litri/100 de km la doar 5.2 litri/100 de km. În acelaşi timp, rata emisiilor se reduce şi ea de la 128 la 119 g/km.

Deşi nu au fost publicate preţurile decât pentru piaţa din Germania, eticheta BlueMotion va creşte preţul cu 500 de euro, raportat la versiunea standard.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Multi vor sa fie ca VW dar nu vor ajunge niciodata! Vezi-Renault Laguna 3 un esec
    Un binemeritat "Felicitari" VW pnetru performanta!!!!!!!!!!!!
    4 17
  • mda
    5.2 litri/100 e un consum pt un polo e micccc????
    9 2
  • BlueMotion
    Scump
    Pt a recupera cei 500 EUR trebuie sa faci 150,000 km daca luam in considerare 1 litru de benzina = 1.10 EUR. Daca mai pui si dobanda ajungi la 160,000 km. Merita?
    9 0
  • Ovidiu
    Blue sau green...
    NU mai conteaza...e foarte bine ca VW lucreaza la reducerea consumului si a emisiilor...dar altii obtin cifre la fel sau chiar mai bune la motoare diesel de vreo 5-6 ani...si la benzina chiar cifre mai bune...
    7 1
  • cineva
    nerusinare
    ba automarket da chiar nu vi rusine sa stergeti comentarile mele ?va credeam mai seriosi.RUSINE
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru