OFICIAL: Volkswagen Polo este Masina Anului 2010 in lume

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 01.04.2010
Volkswagen Polo este primul model din lume care a reusit sa castige atat titlul World Car of the Year, cat si Masina Anului in Europa.

Volkswagen Polo a primit distinctia Masina Anului 2010 in lume, fiind primul model care a castigat atat Masina Anului in Europa, cat si Masina Anului in lume in acelasi an. Modelul de segment mic al marcii din Wolfsburg s-a luptat cu rivali precum Toyota Prius si Mercedes-Benz E-Klasse, ceilalti finalisti ai acestei competitii. Este pentru a doua oara consecutiv cand Volkswagen isi adjudeca acest ravnit premiu, a sasea generatie a lui Golf reusind sa se impuna in competitie in 2009.

Celelalte categorii au fost castigate de Audi R8 V10 (categoria Masini de Performanta) si de gama de modele BlueMotion de la Volkswagen - reprezentata de Polo BlueMotion (categoria Ecologie), care le-a surclasat pe Toyota Prius si Honda Insight. Modelul cu cel mai bun design al anului 2010 este Chevrolet Camaro.

Castigatorul competitiei "Masina Anului in Lume" a fost anuntat la Salonul Auto de la New York. Aceasta competitie are un juriu format din 48 de jurnalisti auto din 22 de tari. Pentru a fi luat in considerare, un model trebuie sa fie comercializat in cel putin cinci tari si pe cel putin doua continente inainte de data de 1 ianuarie a anului in care vor concura.

Spre deosebire de alte competitii, Masina Anului in Lume este un concurs mai degraba nou in peisajul auto mondial, debutand in 2005.

Volkswagen Polo se afla la al doilea premiu important de la lansarea pe piata a noii generatii, primul fiind European Car of the Year 2010, acordat la sfarsitul lunii noiembrie 2009.

Via | VW

Comentarii (38)

  • Renault King of Road
    dezastru daca a ajuns buburuza asta naspa!
    20 51
  • ura
    ce sa ii ceri lu asta de deasupra mea e invidios
    ma bucur tare ca a iesit volkswagen polo masina anului
    42 17
  • reddog
    sunteti in urma
    Stiam de mult asta
    10 30
  • mircea
    @redog
    Tocmai a fost anuntat castigatorul. Tu vorbesti despre European Car of the Year :)
    38 5
  • Victorie pe linie VW Group !
    Victorie pe linie VW Group ! Daca la WCOTY era de asteptat sa castige VW Polo iar la PCOTY favoriti erau Audi R8 V10 si Porsche 911 GT3 ( ambele produse ale VW Group ), cred ca victoria lui VW BlueMotion in fata Toyota Prius si Honda Insight nu era anticipata de multa lume . Felicitari VW Group !
    30 9
  • Claudiu
    VW Group are cele mai multe premii WCOTY
    Anul trecut WCOTY a fost castigat de VW Golf, anul acesta de VW Polo iar in 2005, anul cand s-a inaugurat aceasta competitie, castigatorul a fost Audi A6 . In 2011, unul dintre marii favoriti la castigarea WCOTY este Audi A1 .
    26 8
  • un roman
    @OVERPRICED VOLKSWAGEN
    Degeaba! Eu tot cred ca e prea scumpa pentru ce ofera ! Si mai cred ca in New York, membrii juriului au fost putin afectati de inaltimea zgarie-norilor in care se aflau... sa mai coboare printre noi, oamenii de rand.
    18 25
  • neah
    Masina asta ii ca si x5 sau q7, n-are nici un rol, nu stie ce personalitate are.

    Fiind supermini ar trebui sa fie pt tineri, fun to drive. Ceea ce nu este.
    13 27
  • asta e asa pe ideea,

    daca un model nou nu stim sa facem, macar bagam restul de bani in publicitate.

    Voi mai credeti in Mos Craciun?
    10 22
  • VAG
    Polo asta arata foarte bine si are un interior destul de reusit. Din pacate nu am apucat sa-l si conduc insa vizual imi place. Pacat ca este destul de scump dar din cate am inteles este net superior din pct de vedere al calitatii de fabricatie concurentilor sai. In orice caz aceasta editie a consemnat un succes extraordinar pt Grupul VW care a monopolizat toate categoriile. Cred eu ca este un rezultat foarte bun pt nemti si este o confirmare a faptului ca masinile lor sunt apreciate nu numai de clienti cat si de juriile de specialitate. Bravo lor!
    27 10
  • "moare" dusmanii, hihi! toti "filozofii" isi rod acum unghiile!
    19 7
  • Polo
    Am spus candva ca noul Polo este numarul 1 in clasa si ma bucur de rezultatul dat de juriu, desi nu sunt fan VW. Cred ca masinuta asta merita premiul obtinut. Vad si la noi pe strazi din ce in ce mai multe Polo noi si arata bine, adaptate pentru aglomeratia din orase. Cu motorul 1.4 tsi de 122 cp pe acest model cred ca se obtin performante interesante. Bravo VW !
    25 7
  • Sincer sa fiu ma cam asteptam sa iasa Polo, pentru ca este o masina echilibrata cam la toate capitolele. Nici eu nu sunt fan VW dar ce e corect, e corect. O masina care se adreseaza intregii lumi trebuie sa fie "adaptata" cat mai bine fiecarei piete, iar un raport calitate/pret nu cred ca il are cineva mai bun decat Polo (ma refer la concurentii de la premiul asta). Felicitari!
    22 5
  • Cristian
    duce duce
    Iar a cotizat vw corespunzator acolo unde trebuie :)

    Super
    9 22
  • warrior
    vag
    bravo lor, masini nemtesti, fiabile, raport bun calitate-pret...neamtul e neamt si aici se vede cel mai bine

    bineinteles or sa apara imediat cocalarii sa ne convinga cat de proaste sunt aceste tractoare tdi
    24 9
  • pentru fraieri care credeu ca la 8000 euro au masini nu gluma doar atat : hahahahahhahahahahahahahahahahhaahahahah

    scuze dar nu ma pot abtine
    6 10
  • andr3i
    inca un succes
    felicitari inca un succes ptr Polo, tinand cont ca juriul a fost format din 48 de jurnalisti din 22 de tari si k nu l-au declarat unii care sparg seminte la scara blocului si se dau mari cunoscatori de masin (aviz COCALARILOR).

    Gruput VW se tine in top au costigat o gramada de premii, unde mai pui k la Dakar a iesit pe primele trei locuri.

    asa k panaramele care critica VAG sa se uite ce premii au castigat in ultima vreme si dupaia sa comenteze.
    24 6
  • Mircea
    2010 Green Car Award goes to VW BlueMotion TDI ( Golf, Passat, Polo ) !
    Cel mai important premiu obtinut de VW, ce va conta enorm pe piata americana, este dupa parerea mea " 2010 Green Car Award " castigat in fata niponilor Toyota Prius si Honda Insight . Motoarele TDI-CR stau la baza succesului tot mai mare de care se bucura VW Group in SUA ( in martie 2010 vanzarile in SUA au crescut cu 39 % , 85 % din modelele VW Jetta vandute fiind echipate cu motoare TDI-CR ) iar in testele comparative realizate de americani, VW Jetta BlueMotion TDI a surclasat fara probleme Toyota Prius .
    21 4
  • Pe bune!
    Masinuta asta chiar merita! este un salt enorm fata de vechea generatie. Am condus una. Am luat-o pt 3 zile in teste de la un dealer si m-a surprins in mod placut. la fel si Golf-ul 6. Nu exista termen de comparatie in tre Golf 5 si 6. De data asta, cei de la VW au dat lovitura. Bravo lor.
    P.S. Golf-ul era 1.4 122cp si polo 1.2 105 cp.
    9 4
  • m1qtza
    polo
    lasati bmw din vremea lu" bunik si mai deschideti-va orizontul.....felicitari vw...am mare incredere in polo
    9 2
  • reddog
    @ Mircea Mester
    Auto Bild Romania nr 23-18 decembrie 2009.VW Polo:Car of the year 2010.Sapte nominalizati s-au intrecut in finala competitiei anuale Car of the Year 2010: Citroen c3 picasso,Mercedes Clasa e,opel astra,Peugeot 3008,Skoda Yeti,Toyota iq,vw golf.VW Polo s-a impus in fata contracandidatilor sai,fiind desmnat Car of theYear 2010.La o diferenta de numai 10 puncte,de locul doi s-a clasat Toyota iq,in timp ce noul Opel Astra a ocupat al treilea loc.VW incununeaza astfel un parcurs foarte bun de lansare,bucurandu-se atat de aprecierea presei de specialitate{care o fi aia?},cat si de cea a publicului larg.Dupa parerea mea din acest top ar fi trebuit sa castige Opel Astra.VW este de rahat, astia mituesc oameni ca si cei de la MB.
    5 11
  • @reddog
    Tu ai condusul noul astra ca sa-ti poti da cu parerea? Daca l-ai fi condus ai fi putut remarca faptul ca desi este o masina reusita nu lasa tocmai impresia de 'supe hatch', mai ales ca vine la pachet si cu niste preturi 'frumoase'.
    5 1
  • reddog
    @C-G-C
    Dar tie ti se pare ca rahatul asta de polo este cumva peste astra?
    3 10
  • reddog
    vw
    Acum venind de la biserica SF Andrei din Drumul Taberei,la coltul biserici surpriza,ce credeti voi ca era? apropo de cocalari un mare audi a8 cel cu facelift si patru boschetari cu manelele la maxim,asa ca mai lasatima cu BMW-isti ca sunt cocalari si manelisti.
    8 8
  • reddog
    coca
    Nr masini B-45-ANL
    5 4
  • reddog
    vw
    Sloganul grupului VW TO THE BE THE BEST.
    5 4
  • @reddog
    Daca tu crezi ca "World car of the year" este un concurs gen "care este mai buna" este clar. Iti recomand sa vezi cu ce se mananca aceasta distinctie si apoi mai vorbim.
    7 2
  • reddog
    @C-G-C
    De unde ai ajuns tu la concluzia asta? Eu am spus cu totul alt-ceva fi mai atent,s-a inceput o discutie banala,eu am spus in primul meu comentariu celor de la automarket ca sunt in urma cu stirea atata am comentat eu,te rog sa fi mai atent si sa citesti primul meu comentariu.
    2 5
  • reddog
    pt prostime
    Fratelo eu am inceput de jos cu batrana dacie 1310,am trecut prin toate etapele....etc.Iar voi niste corditi care va-ti nascut ieri veniti voi sa-mi dati lectii de moralitate si despre masini.La voi are tati Octi sau Logan sau poate un VW si credite la banci ca sa va luati masini,si acum va bagati in seama,hai sa fim seriosi
    4 10
  • @reddog
    tu inca nu faci diferenta intre wcoty si coty....2 distinctii TOTAL separate! una la nivel mondial (adica atsa din articol) http://www.wcoty.com/2010/ si una la nivel european http://www.caroftheyear.org/
    prostul nu e prost destul pana nu e si fudul!
    6 1
  • @reddog
    April 1, 2010
    • All World Car award winners announced at New York International Auto Show deci nu au fost in urma deloc...
    5 3
  • Goog
    Stiam de mult asta. VW ultimul timp produce niste foarte fiabile, luxoase si sportive. Imi place mult VW Golf. Felicitarile mele.
    8 5
  • reddog
    vw
    TO THE BE THE BEST.......sloganul sustinatorilor "grupului" vag
    3 6
  • andr3i
    @ reddog
    pritene locul tau nu este aici, nu vezi k esti in plus.

    ai facut confuzie intre automarket.ro si bmw club - asa k daca ne-ai parasi ne-ai face o mare bucrie.
    11 2
  • andr3i
    @ automarket
    cand mai vedeti comentarii de la idiotul de "reddog" mai stergeti din ele k prostia lui nu are limita si nu intereseaza pe nimeni ca el e un frustrat.

    va multumesc.
    10 3
  • Si mai ziceti ca sunt tractoare!!
    Sunt cele mai bune, iar voi aproape toti spuneti ca sunt slabe, masini de tuns iarba, etc.
    BVO VAG!!!
    11 2
  • Si eu sunt de parere ca au cam exagerat cu aceasta masina. Am avut un Polo cumparat de la reprezentanta. L-am avut de nou si imi pare rau sa spun dar nu este o masina buna. Probleme a avut chiar si la motor, problema de care stiau ca e de serie dar nu au chemat ca si Toyota si Mercedes sa le repare. Pe deasupra nu mai e masina poporului asa cum numele ii zice. Asta e parerea mea. Eu de mult nu ma mai ghidez dupa aceste premii. Sunt reclama pura. Firmele mari sponsorizeaza aceste evenimente si e normal sa fie pe primul loc ... In plus sa compari un Polo cu E klase cred ca e exagerat.
    4 7
  • Antonescu
    Uni comenteaza fara sa citeasca articolul :
    ,,un juriu format din 48 de jurnalisti auto din 22 de tari,, crezi ca poti sa influentezi acest juriu ?
    Noi romanii le stim pe toate, ne pricepem mai bine decat astia 48 la masinii, conducem mai bine ca Loeb, ne mandrim cu Loganul nostru..etc Realitatea e ca traim intr-o tara plina de gunoaie si de gropi, plina de ciori, incluti si idioti iar in trafic 80% au proiectoarele aprinse cand nu este ceata pentru ca asa sau nascut ei COCALARI PROSTI si ne dam cu parerea ca e manarie cu Car of the Year.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru