Volkswagen: "Nu am renunţat la versiunea de serie a lui Bluesport"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.02.2012
Uli Hackenberg, responsabilul departamentului de dezvotlare Volkswagen, a declarat că o versiune de serie a sportivei Bluesport va fi produsă în viitorul apropiat.

Deşi Porsche a infirmat săptămâna trecută zvonurile privind lansarea unui viitor model sport entry-level, bazat pe conceptul Bluesport de la Volkswagen, omologii din Wolfsburg sunt de altă părere. Într-un interviu publicat de Evo Magazin, Uli Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare VW, a lăsat să se înţeleagă că un asemenea model este în continuare în stadiu de dezvoltare.

Hackenberg s-a arătat extrem de nemulţumit de atitudinea dealerilor, "care privesc tot timpul în trecut şi influenţează negativ estimările pentru un model complet nou. Nu au nici un punct de referinţă după care să se ghideze şi dau estimări bazându-se pe situaţia actuală a pieţei. Tocmai aceste statistici eronate influenţează decizia consiliului de administraţie de a aproba anumite proiecte." 

Volkswagen le cere acum dealerilor să refacă estimările, Hackenberg fiind încrezător că cifrele vor arăta o cerere de cel puţin 50.000 de unităţi pentru o versiune de serie, adică fix cât este necesar pentru ca proiectul să primească undă verde. 

Acelaşi Hackenberg a declarat că piaţa modelelor sportive se va schimba radical, iar lipsa curentă a modelelor entry-level va dispărea.

Un aflux de noi produse, cum sunt Toyota GT86, Subaru BRZ şi Mazda MX-5, va revitaliza însă piaţa. Oficialul VW a declarat şi că o întărire a dolarului ar putea duce la o cerere mai mare a modelelor europene pe piaţa din SUA, acolo unde nemţii vroiau să câştige noi clienţi cu Bluesport. 

via | evo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru