Volkswagen Scirocco Cup, versiune dedicata circuitului

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.10.2009
Scirocco Cup este cel mai nou derivat al gamei coupe-ului sportiv, prezentat astazi oficial de Volkswagen. Versiunea extrema va concura in competitiile monomarca ale constructorului german.

Volkswagen a publicat astazi primele informatii si imagini ale noului Scirocco Cup, un model derivat din sportiva cu acelasi nume, destinat competitiilor monomarca organizate de VW.

Coupe-ul este propulsat de un motor TSI de 2.0 litri si 220 de cai putere, alimentat cu gaz metan. Solutia ingenioasa, venita din dorinta de a crea un model extrem dar cu emisii reduse, prezinta dezavantaje atunci cand vine vorba de accelerare. De aceea, Volkswagen a instalat un buton pe plansa de bord care elibereaza inca 30 de cai putere si permite obtinerea unui raspuns mai bun.

Resursele sunt transmise puntii fata cu ajutorul unei transmisii automate DSG, cu dublu ambreiaj si sase rapoarte. Pentru a putea mentine insa o stabilitate buna si un control deosebit, Volkswagen a instalat un diferential autoblocant si a sporit rigiditatea caroseriei cu un roll-bar. La nivel exterior, Volkswagen a folosit acelasi kit exterior regasit pe proaspat lansatul frate de serie, Scirocco R.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Mi se pare infecta ideea!Se intampla exact cum a prevazut Jeremy Clarkson la sfarsitul sezonului 13 din emisiunea sa : masinile cu motor extrem de mare si cu o putere incredibila sunt pe cale de disparitie.Se pare ca acest lucru a inceput sa se intample si in competitii...vai si amar de formula 1..:-
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru