Volkswagen vine la Frankfurt cu un concept care consuma 1.49 litri la suta

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.09.2009
Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt o versiune revizuita a conceptului 1-liter dezvaluit in urma cu sapte ani. Modelul consuma doar 1.49 litri la 100 km si dezvolta 36 CP.

Germanii de la Volkswagen vor prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt o versiune imbunatatita a conceptului 1-liter pe care l-au dezvaluit in anul 2002. Spre deosebire de modelul prezentat in urma cu sapte ani, conceptul Volkswagen 1-liter care va debuta la Frankfurt in aceasta saptamana are sanse mari sa intre in productie, deoarece componentele folosite la productia sa sunt folosite deja in productie, iar utilizarea acestora nu mai este ceva neobisnuit.

Conceptul Volkswagen 1-liter este echipat cu un motor diesel cu doi cilindri, care dezvolta doar 36 cai putere si este cuplat la o transmisie DSG cu sapte trepte. Desi puterea acestui model pare mica la prima vedere trebuie sa luam in vedere faptul ca masa noului concept de la Volkswagen este de 498 kilograme. Acest lucru este realizat prin folosirea compozitelor din fibra de carbon la constructia caroseriei.

Masa scazuta si coeficientul aerodinamic extrem de bun al noului Volkswagen 1-liter Concept aduce un consum de carburant de 1.49 litri la 100 kilometri. Valoarea consumului de carburant este extrem de scazuta si rivalizeaza cu numeroase vehicule pe doua roti care obtin un consum similar de carburant.

Pentru moment, nu este clar daca Volkswagen va introduce un model bazat pe 1-liter concept in productie, dar in anul 2002 germanii anuntau ca vor introduce modelul respectiv in fabricatie in anul 2010.

Via | Autoblog

Comentarii (10)

  • florin
    ???
    Sunt curios cum au calculat consumul la precizia asta...
    5 6
  • nu conteaza
    nu conteaza florine cum au calculat consumul , important e ca e mic , mai mult de 3% in exterior nu o sa fie oricum , problema e la capitolul siguranta , pt ca stabilitate , fiind destul de joasa pare sa aiba , viteza nu cred ca va fi mai mare de 130km/h , oricum , asteptam saptamana asta multe premiere senzationale , cu premiera asta s-ar putea sa nu imi mai iau smart
    3 3
  • schumi
    Mania consumului mic...
    Daca vor continua in stilul asta cred ca in curand vom vedea masina cu consum 0%; poate chiar va apare masina cu consum -1% , adica nu pui combustibil de loc in ea, dimpotriva, iti da ea ;-)).
    5 5
  • avand in vedere ca un vapor consuma intr-o ora cat consuma o masina diesel in 50.000Km, chiar nu inteleg ce e cu mania asta de scoate consumurile din astea (adica sub 3-5% mi se pare deja exagerat sa incerci sa scoti)
    3 4
  • pai bine dar de ce trebuie sa arata asa???????
    2 5
  • wicked
    dupa 7 ani...
    Eu nu inteleg de ce le-au trebuit 7 ani celor de la VW sa faca o masina exact a fel(doar alta culoare) cu consumul mai mare cu 50%??!!Eu nu numesc asta evolutie....sau gresesc?!
    3 2
  • TZENU BMW
    DE CACAT
    cea mai tare masina va fi cand sistemu KERS va putea alimenta motorul electric 'in direct'[adica din franare sa ai autonomie pana la........urmatoarea franare] asta va fi cel mai VERDE mod si .
    3 2
  • Doamne fereste
    m-a busit rasu' cand am vazut-o
    2 3
  • TZENU BMW
    BMW_CS
    masina nui urata dar, nimeni nui obisnuit cu formele astea ,nas putea sa ma pronunt despre succesu care-l va avea[daca......intra in productie]da pe deo parte zic ca ar avea ceva succes tocmai datorita formei ciudate si noutati conceptului
    1 3
  • nota 2
    text corectat
    Masina nu-i urata, dar nimeni nu e obisnuit cu formele astea. Nu as putea sa ma pronunt referitor la succesul pe care il va avea ( daca intra in productie ), dar pe de alta parte spun ca ar avea ceva succes tocmai datorita formei ciudate si noutatii conceptului.

    Tzenu vorbeste cu amicul tau BMW cs si fugiti la ore ca sunteti ( esti ) praf la gramatica. Stiu ca aveti 13 ani, dar asta nu e o scuza. Decat sa pierdeti timpul pe net mai bine puneti mana pe carti.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru