Volkswagen vrea să renască celebrul Microbus

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.11.2010
Designerul şef Volkswagen a declarat că intenţionează să readucă la viaţă celebrul model iconic Microbus. Urmaşul ar putea sosi pe piaţă în 2012.

Volkswagen ia serios în calcul renaşterea celebrului model Microbus, numit de fanii acelei perioade Hippie Van sau Hippie Mobile. Declaraţia a fost făcută de însuşi Klaus Bischoff , designerul general Volkswagen, care a recunoscut că un asemenea proiect se află pe masa oficialilor.

Bischoff a declarat chiar că relansarea vechiului Microbus este o misiune personală, pe care şi-a propus să o ducă la bun sfârşit până va pleca de la Volkswagen. Pentru a evita speculaţiile inutile, Bischoff a ţinut să precizeze că viitorul model iconic nu va fi un derivat de serie al conceptului Microbus, expus în 2001, al cărui proiect a fost blocat patru ani mai târziu din lipsă de fonduri.

Potrivit lui Bischoff, viitorul Bus va prinde contur în cadrul centrului de design VW din California, modelul de serie fiind văzut practic ca un înlocuitor pentru actualul Routan, familistul american care nu se bucură de succes dincolo de Ocean. De producţia modelului ar urma să se ocupe uzina VW din Chatanooga, SUA.

Pe piaţa din Europa, Volkswagen va încerca să facă din Microbus un membru al familiei T1, fără a pierde însă din vedere tradiţia modelului.

Prezent în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, Klaus Bischoff a declarat că publicul va face cunoştinţă cu conceptul care anticipează viitorul Bus de serie abia în 2012, versiunea de producţie fiind aşteptată nu mai devreme de 2015.

Având în vedere durata timpului de dezvoltare, modelul ar putea debuta pe piaţă chiar şi cu un tren de propulsie hibrid sau electric.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • Jake Sully
    Va avea succes si in Europa cu siguranta!
    13 5
  • .marius.
    Sper doar sa aduca un aer proaspat in gama Volkswagen...sa fie altceva decat ce e acum,cel putin la partea de design.
    14 3
  • sa nu repete istoria new beetle!?!
    Au mai inviat si altii vechituri si au dat cu ele in bara, asa ca nu ma mira nimic.
    3 3
  • Vw kombi
    @Bogdan Mirica, vw microbus inca se Mai comercializeaza in Brazilia cu numele de vw kombi! Daca nu ma credeti intrati pe Volkswagen Brasil. La ei se Mai vand si modele care la noi au fost scoase din comercializare: Vechiul Touareg ,Passat B6,vechiul Polo dar si unele care la noi nu s-au comercializat: Gol,Gol G4,Voyage,noul bora,golf(nu stiu ce golf este),polo sedan,noul fox,fox variant,fox cross,parati,amarok,nova saveiro
    13 0
  • stefanel
    Asa e, nu prea au nimerit-o cu Beetle, in speta doar un Golf 4 recarosat, culmea, desi ei au fost primii care au relansat moda asta cu noile "oldies". Si Microbus-ul, daca o sa fie tot un Transporter cu alta caroserie, nu cred ca o sa le iasa. VW stie foarte bine sa faca nenumarate masini pe aceeasi platfroma, dar cand e vorba de "oldies", reteta asta se pare ca nu prea merge.
    4 0
  • uzcqje
    TvhyaaCVVh
    eSaMXt mqslbalwdakn
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru