Volvo extinde linia "verde" Efficiency

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.10.2007
Volvo a anuntat ca va extinde linia de modele ecologice Efficiency, deschisa in august de modelul C30.

Dupa ce a uimit generatii intregi cu sistemele sale de siguranta, Volvo se reorienteaza si anunta ca se va preocupa si de emisiile si consumul modelelor sale. Primii pasi facuti de constructorul suedez in acest domeniu se numesc C30 Efficiency, Re-Charge Concept si proaspatul model de circuit STCC.

Zilele acestea Volvo a anuntat oficial ca intentioneaza sa extinda gama ecologica Efficiency pe aproape toate modelele sale, exceptie urmand sa faca doar XC70 si XC90. Suedezii pregatesc echiparea modelelor Efficiency cu transmisia cu dublu ambreiaj Powershift, dezvoltata de Ford, care reduce consumul cu aproape 8%. Exista informatii si despre o noua motorizare turbodiesel de 2.0 litri care ar urma sa fie disponibila intr-un viitor foarte apropiat tot in gama Efficiency. Versiunile pe benzina vor primi si ele injectie directa, o noua valva variabila si tehnologie de mixare a aerului cu combustibilul.

Noul C30 Efficiency se poate lauda cu un propulsor diesel de 1.6 litri care emite doar 119 g/km CO2 si un consum de doar 4.5 litri/100 km.

Preocuparile ecologice ale suedezilor au venit dupa ce Volvo si Saab au fost luate in vizorul Uniunii Europene pentru modelele lor poluante. Reactia autoritatilor nu a intarziat sa apara, Fredrik Reinfeldt, primul-ministru suedez, optand pentru o taxare pe emisie a automobilelor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru