Volvo invită clienţii să privească mai departe de emisiile CO2 ale unei maşini

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.07.2010
Cei de la Volvo au demarat o campanie publicitară în Marea Britanie care vrea să sublinieze importanţa emisiilor non-CO2 asupra sănătăţii umane.

Suedezii de la Volvo au lansat o campanie în Marea Britanie prin care vor să atragă atenţia clienţilor referitor la emisiile de CO2 ale unei maşini şi la emisiile non-CO2 ale acesteia. Mai precis, cei de la Volvo amintesc faptul că există emisii mai periculoase decât dioxidul de carbon care sunt eliminate de autoturisme dar nu sunt notate la vedere în cărţile tehnice şi cu atât mai puţin în vreo broşură a vreunui model. Cu toate acestea, Guvernul Marii Britanii are aceste informaţii pentru toate modelele vândute pe această piaţă începând cu anul 2001. Volvo pregăteşte o aplicaţie pentru telefoane care le va oferi şoferilor de pretutindeni acces la aceste informaţii în mod gratuit.

Cei de la Volvo vor să încurajeze guvernele din întreaga lume să implementeze o nouă formă de catalogare ale emisiilor unui vehicul. Noua schemă va fi aplicată atât pentru vehiculele noi, cât şi pentru automobilele second-hand, scopul final fiind reducerea emisiilor de CO2 şi de gaze poluante pentru atmosferă care provoacă îmbolnăvirea populaţiei.

Volvo vrea măsurarea emisilor de oxizi de azot, hidrocarburi şi particule pe lângă măsurarea de sulfiţi, sulfaţi, monoxid de carbon şi dioxid de carbon efectuată în cazul fiecărui model nou şi fiecărui automobil la inspecţia tehnică.

Volvo a dat şi un exemplu în ceea ce priveşte diferenţa de emisii de CO2 şi de poluanţi-non-CO2 în cazul modelelor vândute pe piaţa din Marea Britanie. Potrivit suedezilor, un Volvo V70 echipat cu un motor pe benzină de 2.5 litri, emite circa 201 mg de poluanţi non-CO2 per kilometru, în comparaţie cu 484 mg pe kilometru pentru un Fiat 500 de 1.4 litri echipat cu un sistem start-stop. Un Volvo V70 cu motorul 2.5T de 200 CP emite 227 grame CO2 per kilometru, în timp ce un Fiat 500 1.4 100 CP emite 149 grame CO2 per kilometru. Motorul celor de la Fiat respectă normele Euro 5, în timp ce unitatea furnizată de suedezi este conformă normelor Euro 4. Suedezii i-au folosit pe cei de la Fiat drept exemplu deoarece constructorul italian are cele mai reduse emisii de CO2 la nivel de gamă din Europa.

Via | Autocar

Comentarii (9)

  • Poluare
    Bravo Volvo!!!!
    Inca o dovada ca ni se vand minciuni pe paine legate de poluarea autoturismelor iar majoritatea merg ca oile unde le canta ciobanul.
    Noroc cu Volvo ca mai au niste baieti pe acolo care mai si gandesc.
    Daca asa sta situatia in cazul auto oare cum se prezinta ea in cazul vapoarelor si avioanelor, adica adevaratii poluatori ai planetei.
    27 1
  • Ehe, ar fi multe de spus despre Volvo, tehnologiile pe care le foloseste, stele EuroNCAP si siguranta maxima sau fiabilitate. Cine se pricepe cat de cat la masini stie ce inseamna Volvo si de ce e marca asta atat de apreciata in intreaga lume, mai ales de cunoscatori, pentru ca un Volvo nu este pentru oricine, o marca premium "de masa" precum marcile premium nemtesti. Desi nu a castigat niciodata ENGINE OF THE YEAR, nu pune abtilduri pe luneta gen "Constructorul cu cele mai sigure masini din lume" sau "Campion F1", nu participa la LeMans sau nu are cele mai sportive masini. Cu toate acestea Volvo este o marca apreciata mai ales in State.
    25 3
  • Ma cam mira ideea asta a celor de la Volvo de a face agitatie in jurul emisiilor. Asta pentru ca, la nivel mondial, se face o campanie enorma de dezinformare, de "dresare" a publicului, pentru ca acesta sa dea de bunavoie bani in plus pentru "emisii mici de CO2" sau masini electrice cu 0 emissi de CO2. Ma mira faptul ca nu a venit un "nene", un "nene" necunoscut de cei multi dar cunoscut in cercurile puterii industriei auto, sa le dea doua perechi de palme peste ochi si sa ii puna la punct.
    1 9
  • volvo the best
    bravo VOLVO in sfarsit se foloseste capul si la voi nu doar pt a face masini bune ci si pt a evidentia atentia VOLVO pt ambient si persoane. continuati asa
    3 4
  • :)
    frumos comentariu LauCalin!!sunt de acord cu tine! detin un xc90 si un v70(al sotiei)si pot zice ca sunt ff multumit de ele..am condus mult masini insa volvo iti da pofta de viata..
    6 0
  • suedia nu e mondializata
    ... in timp ce restul lumii sta in genunchi in fata mondializarii (poate mai putin Germania....) suedezii tac si fac ce vor ei: ecologie, industrie cat pt tot globul - inclusiv militara - educatie la standarde mai bune decat 99% dir restul planetei... Si totul incepe cu faptul ca au decis sa aiba coloana vertebrala si sa mearga pe drumul propriu, odata cu neutralitatea din primul WW. Trebuie sa ai creier, nu gluma, sa ai cel mai mare PIB pe cap de locuitor....
    4 0
  • dau din nou clasa
    nu ma mir ca volvo si prin urmare suedia da din nou clasa..chiar daca de cele mai multe ori, produsele si implicit masinile suedeze sunt mai scumpe, aleg cat imi permit sa cumpar aceste produse suedeze pt ca stiu ca e calitate si ca nu sunt tras in tzeapa de o firma sau alta prin marketingul pe care il face: volvo, electrolux,husqvarna,ikea etc.
    bravo volvo!
    5 0
  • respect volvo!
    ii respect pe cei de la volvo! sper ca acum sub chinezi sa mai iasa in fata cu una-alta, caci sunt sigur ca nu puteau zice treaba asta cu poluarea cat timp erau sub ford. asta pentru ca variantele americane de ford chiar daca sunt pe benzina, polueaza poate nu numai prin ce motoare fac, dar cat de mult umbla cu masina si ce motoare mari au..
    ..si sa nu uitam ca americanii sunt cei mai parsivi din lume..
    6 0
  • bravo!!!!!!!
    am un s80 si un xc60 si sunt foarte multumit xc60 este d5 si s80 e t6 .mai ales xc60 .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru