Volvo XC60 primeşte sistemul de detecţie a pietonilor

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.11.2010
După ce sistemul CitySafety a debutat pe XC60, SUV-ul suedez a primit şi sistemul de detecţie a pietonilor implementat iniţial doar pe noile S60 şi V60.

Începând cu noiembrie 2010, Volvo XC60 poate fi echipat cu noul sistem Pedestrian Detection cu frânare automată şi sistemul multimedia nou al celor de la Volvo. La fel ca în cazul modelelor S60 şi V60, sistemul se prezintă cu un afişaj color de cinci sau şapte inch care a fost integrat în partea superioară a consolei centrale. De asemenea, noile motoare pe benzină de 1.6 şi 2.0 litri care utilizează tehnologia GTDi îşi vor face debutul în gama Volvo odată cu finele acestei luni.

Sistemul de detecţie a pietonilor cu frânare automată a debutat pe S60, dar a fost implementat în aceeaşi formă şi pe XC60. Sistemul permite evitarea totală a accidentelor la viteze de până la 35 km/h şi reducerea consecinţelor unui incident sau evitarea acestuia prin avertizare la viteze de peste 35 km/h. Indiferent de situaţie, vehiculul va avertiza şoferul şi va reduce viteza în mod automat cu până la 35 km/h. Principalul scop este alertarea şoferului pentru a acţiona volanul şi a schimba direcţia în care merge vehiculul, iar al doilea scop este de a opri vehiculul şi evita orice fel de incident.

Modelul XC60 beneficiază şi de cruise control adaptiv pentru versiunea cu transmisie automată, iar acest lucru îi permite să menţină o distanţă predefinită între el şi vehiculul din faţă, precum să se oprească sau să încetinească în acelaşi ritm cu acesta.

Odată ce vehiculul din faţă a demarat, modelul XC60 porneşte şi el după acesta, urmărind aceiaşi parametri prestabiliţi de şofer. Opţional, cei de la Volvo oferă o cameră video cu un unghi de vizualizare de 180 de grade, montată în grila faţă, care ajută şoferul atât la intersecţiile cu vizibilitate slabă, cât şi la manevrele strânse în parcare.

Via | Volvo

Comentarii (1)

  • super tare, bravo VOLVO!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru