Voteaza castigatorul Peugeot Design 2008!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 17.09.2008
Viitorul castigator al concursului Peugeot Design poate fi stabilit de tine votand unul dintre cei 10 finalisti.

Concursul Peugeot Design, organizat o data la doi ani de catre constructorul auto francez, se afla la cea de-a 5-a editie. Castigatorul editiei trecute este Mihai Panaitescu , tanarul designer roman care a impresionat lumea auto prin conceptul Flux .

Editia cu numarul 5 a fost lansata in luna aprilie a acestui an, cu ocazia salonului Auto de la Beijing. Astazi, un juriu desemnat de Peugeot a nominalizat cei 10 finalisti care se vor bate pentru marele trofeu al acestei editii. In acest an, in Peugeot Design s-au inscris peste 2500 de proiecte, concursul avand o foarte mare acoperire internationala, cu participanti provenind din 95 de tari.

Aceasta editie a fost patronata de ideea crearii unui vehicul Peugeot al metropolei de maine. Conceptul ar urma sa fie ideal pentru marile aglomerari urbane si sa inglobeze toate valorile secolului XXI.

In data de 2 octobrie, la standul Peugeot din cadrul salonului Auto de la Paris, Jean-Philippe Collin, boss-ul marcii franceze, va prezenta castigatorul concursului din acest an. Castigatorul isi va vedea proiectul la scara 1:1 in 2009 la Salonul Auto de la Shanghai, acesta urmand sa primeasca si un premiu in valoare de 10.000 de euro.

Click AICI pentru a vota in cadrul concursului Peugeot Design!


Cele 10 proiecte finaliste sunt:

GALapagos – Igor Yastrebov – Rusia – 21 ani.

Peugeot 888 – Oskar Johansen – Norvegia – 34 ani.

Rugir – Onur Güvenc – Germania – 26 ani.

P.R.O. – Ke Guo – China – 21 ani.

OXO – Lou Ke – China – 22 ani.

Ego – Emre Yazici – Turcia – 45 ani.

RD – Carlos Arturo Torres Tovar- Columbia – 25 ani.

Vision – Shinji Numuki – Japonia – 33 ani.

MoVille – Woo-Ram Lee – Franta – 22 ani.

Seed by Peugeot – Yann Terrer – Franta – 28 ani.

Via | Peugeot

Taguri: Peugeot

Comentarii (11)

  • Andrei
    Frantuzu
    Aia a frantuzului e ca masina lui flinstone, numai ca e electrica... aia e singura masina care in materie de design e jale... in rest.. e ok, iar unele sunt exceptionale (ale japonezului, peugeot 8800)
    0 0
  • Un Priceput
    888
    888 este preferata mea. Are noima ca promoveaza un model electric. In plus tine cont de pozitia fireasca la condus, de stabilitate (mai mult joasa decat inalta). Desi pare sa sufere la capitolul imaginatie debordanta, pare cel mai fezabil proiect. Design inseamna imaginatie dar si util.

    Non-preferata mea este OXO care imi pare imposibila si inutila (la ce bun sa se departeze si sa se apropie ouale alea?)
    0 0
  • pt un priceput
    outele sunt bune la departat... ca sa ocoleasca stalpul :) :). Mie cel mai mult imi place Rugir – Onur Güvenc (cea maronie). 888 vad ca n-are directie. Merge drept si cand da cu spatele ia un pic curba ca la machete? Si in plus de asta se rabateaza de parca ar fi basculanta.
    Dintre toate, numai din cea a neamtului Onur cred ai putea sa faci o masina de mers pe strazi. restul... fantezii cu oute miscatoare fara pic de siguranta.
    0 0
  • Vision
    Vision cam seamana cu Flux-ul de anul trecut...
    0 0
  • mda
    Cel mai interesant model pt. oras , pt. aglomeratii si parcari mi se pare MoVille a lui Vu Ram Li. Am impresia ca masina se poate misca in toate directiile si se poate kiar si roti !
    0 0
  • Corneliu
    d`acord cu tine JE
    si mie mi se pare cea mai practica Rugir (cea a lui Onur - neamtzul)... mai ales cum se vede ea noaptea. ma intreb ce pozitie ia soferul in 888 cand se ,,basculeaza"? si cu privire la OXO... daca e pentru ,,marile aglomerari urmane" ma intreb.. o sa fie mai mult spatiu daca o se imprastie ouale alea pe strazi??? :)) Si Seed by peugeot e durere... in filmulet arata ca le parchezi de parca ai pune ouale in cofrag:))... Bravo Onur Guvenc!!!
    0 0
  • Amiable
    O masina ca un limbric
    O masina ca un limbric! :)
    0 0
  • sunshine64sm
    Cretinatati de idioate conceptii
    _ Intr-o lume dominata de conceptii idioate despre viitorul masinilor, intr-o lume dominata de publicitate si de reclame idioate, intr-o lume in care marketingul idiot este omniprezent, intr-o lume in care prostia de a face masinute cit mai scumpe este o regula, intr-o lume in care inca se mai moare de foame iar un jaf de masina costa si 5 milioane, intr-o lume in care petrolul este pe terminate, intr-o lume unde masinile omoara oameni pe trecerile de pietoni si soferii scapa nevinovati, intr-o lume in care fiecare isi bate joc de fiecare, intr-o lume in care... ce sa mai continui, ca stiti prea bine despre care lume este vorba.
    _ Si atunci de ce va mai mirati ca aceste cretinatati de conceptii de masina au succes ? Un prost niciodata nu o sa-si dea seama ca-i place o cretinatate de masina, pentru ca asa este el, asa este lumea lui, asa sint regulile din universul lui infim...
    0 0
  • julian
    EGO
    EGO, de departe imi place cel mai mult...
    0 0
  • raduku
    888
    888 e super.
    0 0
  • Pt sunshine
    Omule ce patishi,esti EMO??? dute tata si scurteaza-ti venele ca o sa calci pe ele. 888 rulz
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru