VW a lansat Touran si Sharan Bluemotion

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.10.2008
Volkswagen si-a largit gama BlueMotion cu versiuni ecologice ale modelelor cu sapte locuri Touran si Sharan.

Esential

5.4 litri de motorina are nevoie VW Touran 1.9 TDI BlueMotion pentru a parcurge 100 km.
6.0 litri de motorina ii sunt necesari lui Volkswagen Sharan BlueMotion pentru a parcurge 100 km.

Volkswagen a lansat versiuni BlueMotion pentru modelele Touran si Sharan. Cu cele doua noutati VW spera sa reimprospateze gama BlueMotion si sa atraga noi clienti, orientati catre modele de familie cu consum mic. Versiunile BlueMotion dispun de doua motoare diesel, un common-rail de 2.0 litri si 138 cai putere si o unitate de 1.9 litri si 104 CP.

Pe langa noile motoare, modelele au primit si imbunatatiri aerodinamice, cauciucuri cu rezistenta redusa la rulare si cutii de viteze revizuite. Transmisia ofera rapoarte mai lungi pentru ultimele trei trepte. VW Sharan BlueMotion echipat cu motorul 2.0 TDI BlueMotion emite doar 159 grame CO2/km si consuma 6 litri de motorina la 100 de km.

VW Touran 1.9 TDI a primit si el tratamentul BlueMotion si emite acum doar 144 grame/km in timp ce consumul atinge o valoare medie de 5.4 litri la 100 de km parcursi.

La exterior modificarile se pot observa la nivelul grilei fata, care a fost reproiectata pentru a obtine un curs de aer mai rapid.

Garda la sol a fost micsorata, pentru o rezistenta la rulare cat mai mica.

Versiunile si-au pastrat acelasi echipament standard, cum ar fi sase airbag-uri, ABS, CD player si aer conditionat.

Cu noile versiuni, Volkswagen se numara printre putinii constructori care detin cele mai eficiente modele cu sapte locuri de pe piata.

via | GermanCarScene 

Comentarii (7)

  • Aditza
    Nu ma nebuni nea'Nicu
    ESENTIAL: 4,5 litri la 100km consuma Logan Diesel. Binenteles extraurban...:) Nu sunt Renault cela mai bune masini de pe pamant dar bat VW la motoare diesel de ii asculta cu urechea.
    1 0
  • C ratati..
    C face loganu/renault bre?cam cat de prost trebe sa fi sa afirmi asa cva?peste tot dai de tarani cu masina patriei,mai grav e k deschid si gura..
    0 1
  • @Aditza
    Aditza, dragule, hai lasa-ne. I-ati jucariile si du-te in camera ta. Aici se poarta discutii de oameni maturi si cu capu pe umeri.
    0 0
  • el padre
    touran
    mai bine faceau biciclete decat touran.eu am unul si am bagat 2000 de euro in motor si cutie.in concluzie mai bine dacia decat touran
    1 0
  • Aditza
    Replica
    Eu vorbeam de motoare nu de masina propriuzisa. Da am avut Logan, o masina "subtire" da care si-a facut treaba. Si da, nu e masina patriei, e o strategie de marketing Renault. Si in privinta taranului roman, mai taran decat un roman posesor de VW 1.9 TeDeI nu cred ca va ma aparea. Din pacate din cate vad mai sus traditia continua. :)
    0 0
  • sdi
    am avut golf4 sdi-consuma 5.5% in oras,si 3.5-4.2 la exterior! la 160km/h aveam consum de 4.2! am facut 1300km cu un plin!
    0 0
  • bogdan
    ..
    Legat de consumul de Logan, in afara merge cu 5.2 (cel putin asa zice al meu 1.5 dci 65CP)nu cu 4.5. In legatura cu motoarele...am vazut golf 4 cu 400.000 de km da renault inca nu; daca cineva a vazut asa ceva il astept cu comentariu

    o zi buna!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru