VW a primit 750.000.000 euro de la BERD

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 27.11.2007
Cel mai mare imprumut acordat de BERD vreodata este pentru construirea unei fabrici in Rusia.

Esential

750 de milioane de euro este suma primita de VW de la BERD.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Volkswagen un imprumut de 750 de milioane de euro, in colaborare cu alte 11 banci, pentru a contribui la finantarea extinderii primei fabrici VW din Rusia, acesta fiind cel mai mare credit din istoria institutiei financiare.

BERD va fi furnizorul imprumutului cu o valoare totala de 26,2 miliarde de ruble. Din totalul fondurilor, 21 de miliarde de ruble vor fi acordate de un grup de 11 banci, prin intermediul unui credit pe termen de opt ani, iar restul de 5,2 miliarde de ruble vor fi furnizate de BERD, printr-un imprumut pe termen de zece ani, sustine Mediafax.

"Imprumutul este cel mai mare din istoria BERD, iar sindicalizarea a fost suprasubscrisa, in pofida conditiilor dificile de pe piata", se arata intr-un comunicat BERD. Fabrica VW, situata in orasul Kaluga, la sud de Moscova, va fi inaugurata oficial miercuri si reprezinta al treilea proiect de constructie a unei fabrici auto in Rusia din ultimii sase ani care a beneficiat de finantare BERD.

Institutia de credit a contribuit, anterior, la finantarea fabricii GM-AvtoVaz din Togliatti si a unei unitati construita de Toyota la St.

Petersburg.

Grupul german va produce la fabrica din Kaluga modele VW si Skoda. Bancile participante la imprumutul aranjat de BERD sunt Calyon, Unicredit, ING, ABN Amro, Skandinavska Enskilda, Sumitomo Mitsui, Commerzbank, Nordea, DZ Bank, Fortis si Landesbank Baden-Wuerttemburg.

Comentarii (3)

  • De ce VW in Rusia si nu in Romania, Toyota la St.Petersburg. Tb sa ne impacam cu ideea ca suntem cosul de gunoi al Europei.
    0 0
  • Sylver
    ...
    pt ca noi totul se face pe spaga. Asa si cu Ford, pana nu au cotizat, nu s-a semnat contractul. Conditia aia pusa de ai nostri era fantomatica, si era singurul lucru care tot amana semnarea intelegerii.
    VW deocamdata au venit in Romania: holst nu stiu cum, cei care fabrica motoarele in Germania pt VAG, fac fabrica la Slatina, langa cea de aluminiu, si vor construi motoare pt VW si Audi
    0 0
  • Eu cred ca sunt mai multe interese in cea ce priveste drumul energiei spre Europa; noi dezvoltam cu investitii straine (mai mult autohton, scutit de taxe si impozite; personal calificat, alergic la capsuni) masini noi si de o calitate ..., si mai avem si o crestere a importurilor de autoturisme din orientul apropiat; asa nu putem sa ne apropiem de civilizatie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru