VW Golf, cea mai vanduta masina in septembrie in Europa

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 18.10.2009
Volkswagen Golf VI este masina cel mai bine vanduta din Europa in luna septembrie. Topul acestor modele este completat de Ford Fiesta si Opel Corsa

Esential

59.552 de modele Golf VI au fost vandute in luna septembrie

Jato Dynamics a publicat topul celor mai vandute masini in Europa din luna septembrie. Pe primul loc al clasamentului se situeaza cea de-a sasea generatie a modelului Volkswagen Golf. Europenii au cumparat in ultima luna 59.552 de unitati ale modelului german.

Locul secund al acestui top este ocupat de Ford Fiesta, cu un numar de 51.291 de exemplare vandute, iar pe ultima pozitie a clasamentului se afla Opel Corsa, cu 38.947 de unitati. Analistii de la Jato Dynamics afirma ca aceasta crestere a vanzarilor se datoreaza, in mare parte, programelor nationale de reinnoire a parcurilor auto.

Odata cu eliminarea acestor programe guvernamentale de stimulare a innoirii parcurilor auto este posibil sa se inregistreze scaderi ale vanzarilor. David Di Girolamo, director al Jato Consult, spune ca analistii vor monotoriza mult mai atent piata auto pentru a vedea daca aceasta revenire din sectorul auto este una de lunga durata.

via | Jato

Comentarii (26)

  • Renault s-a dat la fund! Haha!
    10 12
  • VW
    nu mai critica nimeni "pretul prea mare" sau "tedeiurile alea proaste de mananca ulei" sau "design-ul plictisitor"? Nu mai ridica nimeni in slavi Renault-ul Megan care e mai ieftin si daca nu il ai inseamna ca esti un taran prost fan VW?
    14 12
  • Opinie
    @Automarket
    ”Jato Dynamics a publicat topul al celor mai vandute...”; ”al” e inutil.
    6 5
  • Trebuie totusi sa recunoastem ca aceasta marca,in ciuda crizei economice care afecteaza toata lumea,inregistreaza profit.Se prea poate ca acest top al celor mai bine vandute masini in Europa sa fie doar o chestie de marketing,publicitate...
    7 6
  • 330d
    degeaba ca tot consuma ulei mai rau ca o dacie logan. Cautati in google consum de ulei vw. Si cica vw e masina nemteasca.
    8 17
  • @bmw 330d
    auzi prietene ai grija cand cazi din pat sa nu dai cu capu de calorifer, da oricum nu are ce sa te doara.
    13 3
  • 330 D
    ce gluma de skodatist :)) =))))))))))) dute ma frate cu stereotipul tau de masina si cu glumele tale cu tot si lasa-ne :))
    5 14
  • Eu conduc masini nemtesti de vreo 8 ani am inceput cu golf 1,apoi golf 2 l-am schimbat cu golful 3 si de doi ani am o jeta .Nu am avut probleme de ulei sau de altceva mai special ,doar la masinile mai vechi mai trebuie schimbata cite o piesa si nu iti dai seama decit atunci cind intri in Romania.Oricum este o diferenta imensa intre orice marca si dacia la care calitatea lasa de dorit,nu este foarte sigura dar are preturi
    12 5
  • Coucou! Haha!
    0 13
  • andrei
    hmmm
    mi-e greu sa cred acest articol....dar na...poate asa o fi
    3 7
  • 330d
    eu stiu ca fanii BMW se "imbata cu apa rece"....dar sa faci asemenea comentarii, parca miroase a prostie....
    5 4
  • 330d
    fanii bmw nu se imbata cu apa rece, fanii bmw au cu ce sa se laude, fanii bmw nu se lauda cu cele mai proaste motorizari diesel ca fanii vw, fanii bmw nu se imbata cu apa rece venerand masini cu facelifturi ani la rand atat la interior cat si la exteriori fani bmw au cu ce. punct.
    7 4
  • numar13
    VW
    pina cu ceva vreme in urma visam si eu la un VW, dar de un timp incoace urasc aceasta marca. nu inteleg de ce toata lumea isi ia VW cand mai sunt atatea marci de masini pe piata care arata mai bine si sunt chiar si mai fiabile...si mai ieftine !!!
    8 9
  • clasament normal
    Golf a fost si va ramane mult vreme nr 1 in europa, a mai fost detronata de unele modele, probabil va fi si de fiesta asta nou dar la final iar golf va fi nr 1 in vanzari . Daca ar fi fost o masina proasta nu ar fi rezistat mai bine de 25 de ani in frunte.
    9 3
  • @numar13
    Ai perfecta dreptate.sunt de acord cu tine...
    2 5
  • george
    DIN PUTUL GANDIRII
    @ numar13

    "pina cu ceva vreme in urma visam si eu la un VW, dar de un timp incoace urasc aceasta marca."

    Inseamna ca n-ai avut un VW pana acum...Probabil ca nici n-ai avut ocazia sa conduci unul...

    Nu te intreb de ce visai la un VW. Te intreb de ce il urasti? Cumva pentru ca sunt strugurii prea acri?

    Si te mai intreb ceva: care sunt masinile alea si mai frumoase, si mai fiabile si si mai ieftine decat Volkswagen? Da si tu macar 3 exemple...
    8 4
  • @george
    Ai grija ca miroase a creier ars! Haha!
    3 8
  • george
    DE CAND AI APARUT TU AICI,
    @ ZyClownB

    am inceput sa simt si eu mirosul respectiv...

    PS. Inspirat tare nick-ul tau...
    5 3
  • bmw power
    daca si noi fani bmw ne imbatam cu apa rece inseamna ca sa intors lumea cu curu in sus.voi restul cu ce va imbatati cu apa de la ploaie?
    3 2
  • dupa vremea de criza urmeaza cea de prosperitate.e ceva normal;)
    2 0
  • ...
    @fanii BMW

    Si eu sunt fan BMW dar asta nu inseamna sa denigrez alte tipuri de masini.Va rog...exprimati-va cursiv si nu dati dovada de prost gust.

    On-topip:Sincer,sunt impresionat de faptul ca VW reuseste sa produca in continuare aceleasi masini fiabile,de atatia zeci de ani incoace.Asta e o dovada de calitate si nu in ultimul rand fiabilitate.
    4 2
  • andr3i
    vw
    Golf e cel mai bun, se mentine in top de atata timp.
    4 1
  • Jato Dynamics are dreptate intr-adevar in legatura cu cele mai vandute masini... si cei care au ales sa le achizitioneze chiar au facut cele mai bune alegeri... eu am avut ocazia sa testez un Golf 6 cu motor de 1.9 tdi si sincer am ramas cu gura cascata ce poate face masina asta... bv celor ce au ales-o... o masina eleganta si sportiva in acelasi timp, care dupa parerea mea ofera cel mai bun confort din clasa sa. Iar despre competitoarele lui ce pot spune mai mult decat ca sunt nishte "buburuze" foarte bine desenate, mai ales Ford-ul Fiesta care am vazut in ultimul timp ca prinde foooarte bine la doamne si domnisoare.
    1 1
  • tot "neamtu" isi ia Golfu'
    ...asa cum tot romanu' isi ia Loganu'. Asta nu inseamna ca Golf e a 8-a minune a lumii, ci este doar rodul efortului baietilor de la marketing care de 30 de ani incoace au bagat in creierasul oamenilor usor influentabili ca "e masina Golf, taticu, nu gluma". Indiferent cat de mult se strica, indiferent cate drumuri faci cu ea la service, tot Golfu-i mai tare. Gandire de lacuste.
    2 0
  • Cosmin
    Bravo VW !
    atatea comentarii: "ca au gresit, ca nu are nimic nou, ca e scumpa, ca e monotona..etc,..etc"
    stiu nemtii ce fac
    0 0
  • revine...
    Megane are o crestere de 90% comparativ cu sept. 2008...e in top ten ....pe 10...dar fii fara grija ..va urca
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru