VW: "Nu vom face motoare cu doi cilindri"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 08.11.2010
Inginerii Volkswagen au anunţat că producătorul german nu va prelua modelul Fiat şi că va rămâne la motoare cu trei cilindri.

Oficialii Volkswagen au anunţat că nu vor dezvolta motoare cu doi cilindri pentru modelele lor de segmente mici, în ciuda faptului că Grupul Fiat a reuşit să lanseze în acest an un astfel de propulsor, denumit TwinAir, care are o cilindree de 0.9 litri şi poate ajunge până la 105 CP

"Din punctul nostru de vedere, îmbunătăţirile pot fi realizate acum doar în ceea ce priveşte performanţele şi economia de combustibil, şi nu prin micşorarea motoarelor", a declarat Ulrich Hackenberg, directorul biroului de Cercetare şi Dezvoltare al celor de la Volkswagen.

Opinia lui Hackenberg este întărită şi de Michael Hinz, inginerul-şef al echipei care a lucrat la dezvoltarea noii generaţii VW Jetta. Conform acestuia, Volkswagen a experimentat motoarele cu doi cilindri, însă nemţii s-au hotărât că propulsoarele cu trei cilindri sunt mai viabile. "Am văzut maşini echipate cu motoare cu doi cilindri, însă să producem astfel de propulsoare ar fi foarte greu. Până şi unităţile cu trei cilindri sunt foarte scumpe şi nu sunt destul de rafinate pe cât ne-am dori noi.

Dar nu le vom abandona", spune Hinz.

via | Autocar

Comentarii (7)

  • diferenta de atitudine !
    18 5
  • client ingrijorat
    volkswagen
    daca motoarele in 3 cilindri vor fi la fel de "bune" ca pana acum, pot sa si le bage undeva...
    29 6
  • Ovidiu
    hmmm...
    VW: "Nu vom face motoare cu doi cilindri"

    O sa faceti!
    39 3
  • :)
    +1 la postul lui Ovidiu:)
    24 2
  • masina cu 2 cilindri mi se pare penibil , pana si pentru un Fiat 500 de ex
    9 23
  • ha-ha-ha
    ce vrajeala gogonata...
    ma nene ma, le-au luat-o astia de la Fiat putin inainte cu micsorarea de cilindree si astia VAG, acum o dau in vrajeli din astea...=)), la ce s-a ajuns =)), chiar ma astepatam la o reactie din partea constructorului care este ingrijorat la maxim de bunastarea si banii mei si-si doreste ca pana-n 2020 sa devina producatorul no 1 ..
    cand vulpea nu ajunge la struguri zice ca-s acri:))
    6 1
  • BaditzaEx
    @ha-ha-ha
    da, se pare ca < baietii > de la Fiat au inceput sa dezvolte cu GM niste motoare mai... si VAG deja se ingrijoreaza :))
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru