Mercedes a prezentat la Frankfurt Conceptul B-Klasse E-Cell Plus

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 13.09.2011
Germanii de la Mercedes au prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt Conceptul B-Klasse E-Cell Plus, primul vehicul electric cu autonomie extinsă din gama nemţilor.

Constructorul german Mercedes a venit la Salonul Auto de la Frankfurt însoţit de primul vehicul electric cu autonomie extinsă din portofoliul său. Este vorba despre Conceptul B-Klasse E-Cell Plus. Alăturarea unui motor electric cu unul convenţional asigură îmbinarea perfectă dintre plimbările scurte prin oraş şi vacanţele prelungite.

Bateriile folosite de Mercedes sunt de tip litiu-ion şi îi oferă conceptului prezentat la Frankfurt o autonomie în modul 100% electric de până la 100 de kilometri. Prin intervenţia propulsorului convenţional, B-Klasse E-Cell Plus este capabil să vă ducă într-o călătorie de 600 de kilometri. Motorul electric este capabil să genereze 100 kW, dintre care 70 kW sunt produşi în mod continuu, iar agregatul pe benzină deyvoltă 50 kW.

Acesta din urmă are două roluri. La viteze mici, de sub 60 km/h el funcţionează pe post de generator şi va încărca bateriile litiu-ion, în timp ce la viteze ce depăşesc 60 km/h acesta tranferă toată puterea către puntea faţă conlucrând cu motorul electric. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se realizează în 11 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula ajunge la 150 km/h.

Via | Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru