Skoda Mission L - conceptul care anunţă un posibil urmaş al vechiului Felicia

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.09.2011
Skoda va expune la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul mission L. Creaţia prefigurează lansarea unui viitor model de segment compact, poziţionat între Fabia şi Octavia.

Skoda va încinge atmosfera standului său de la Frankfurt cu un concept surpriză, botezat Mission L. Creaţia constructorului ceh se vrea a fi un model compact, cu cinci uşi, destinat comercializării la nivel mondial, inclusiv pe pieţele asiatice.

Deşi nu a publicat informaţii oficiale despre suportul tehnologic şi nici despre gama de propulsoare, Skoda a ţinut să trezească interesul publicului cu un design simplist, care respectă trăsăturile vechiului concept VisionD, expus în primăvara acestui an la Salonul de la Geneva.

Designul conceptului respectă conservatorismul care a consacrat marca cehă, însă introduce noi elemente de design, care vor fi transpuse în viitor pe toţi exponenţii gamei. Ne referim aici la noua grilă a radiatorului, la blocurile optice cu lumini LED şi la formele pătrăţoase ale caroseriei.

Munca oamenilor de creaţie cehi a fost cu atât mai dificilă cu cât modelul de serie care va rezulta din conceptul Mission L trebuie să satisfacă gusturile unui public foarte diferit, răspândit în Europa, Rusia sau China.

Dacă va fi bine primit, modelul de segment C i-ar putea ajuta pe cei de la Skoda să atingă ţinta ambiţioasă de 1.5 milioane de maşini vândute pe an, fixată pentru 2018.

Mission L va da naştere în viitor unui model compact poziţionat între Fabia şi Octavia, capabil să umple golul existent în prezent în gama cehilor.

via | autoblog

Comentarii (18)

  • BobbyR0
    Un singur cuvant...
    Jetta!!
    17 11
  • super arata!
    18 26
  • @Mission L
    Din profil arata interesant. Din fata inca nu ma pot pronunta
    7 7
  • Excesiv de conservatoare.
    7 9
  • ****
    asta e masina low cost care se chinuie sa o scoata de vre-o 2 ani ??
    14 11
  • Ce ne facem cu atâtea modele?
    "model compact poziţionat între Fabia şi Octavia, capabil să umple golul existent în prezent în gama cehilor."

    Nu cred că există un gol propriu-zis între Fabia și Octavia. Cel puțin nu din punct de vedere al claselor de dimensiuni convenționale. Fabia e în segmentul B (clasa mică), Octavia în C (clasa compactă). Dar există, într-adevăr, un gol în piață, pe care l-a acoperit Dacia cu Logan în 2004 ;)
    18 3
  • fata da, spatele ba. la fel ca octavia, sa faca ceva mai reusit la spate!!!
    1 4
  • ? anul 2055
    apocalipsa dupa Frankfurt .......... ,, si va veni o zi in care producatorii auto nu vor mai gasi forme ,nume automobilelor si nici cifre si litere pt denumirea lor si vor incepe a produce electrocasnice ,mobila de bucatarie etc ".
    4 5
  • ....
    megan-jeta-audi
    1 11
  • N-am nici o treaba cu skoda, chiar imi plac unele modele, dar sa vii cu un concept care sa arate asa cand concurenta aduce un Elantra de exemplu .....Eu nu inteleg mai nimic din acest concept, dar ce ma bag si eu...doar sunt de la tara.
    1 10
  • Mission Failed
    asta o putea desena si un copil de clasa 5-a cu o rigla si un creion
    16 7
  • @
    Daca o vor scoate, se va vinde ca painea calda. Motorizari TSI, si TDI, pret mai redus, ca al Octaviei, dar mai mare ca a Fabiei, deci va avea succes.
    10 11
  • lorinczi.thomas
    sneaker
    Golul acela dintre fabia si octavia este fabia sedan doar ca desteptii de automarket nu stiu sa mentioneze si asta. nu ati observat ca actuala fabia nu are sedan.

    Ps; sa faca si skoda un model sa concureze cu insignia, a4, pasat pt ca oct concureaza cu astra a3 golf, iar superb concureza cu a8 phaeton.
    1 9
  • superb concureaza cu A8 / phaeton.... cea mai buna gluma pe ziua de azi

    @lorinczi.thomas
    ai auzit de platforme tehnice si clase de masini baiatule??
    9 0
  • madymaftel
    Eroare
    @lorinczi.thomas - Superbul din portofoliul constructorului din Mlada Boleslav,se afla in segmentul D, cu ai sai rivali Ford Mondeo, Volkswagen Passat,proaspatul Renault Latitude, Citroen C5,si lista mai poate continua. Initial, CEO VAG,a retrogradat Skoda Superbul din segmentul E ( premium ) la segmentul D,deoarece era un serios contracandidat al Passatului. Capitalismul din conducere si-a spus cuvantul;Skoda nu se vrea un brand cu tendinte revolutionare deoarece ar afecta serios vanzarile Golfului si al Passatului. Stima!
    3 1
  • opinie
    pare prafuita
    are design invechit de anii '80
    8 4
  • Mircea
    @lorinczi.thomas zi-mi mie care Skoda concureaza cu Golf sau Audi A3 ? numai stau sa iti rectific si celalalte greseli deoarece esti patetic
    Superb concureaza cu Insignia si Passat
    4 0
  • madymaftel
    @Mircea - Skoda are un model concurent cu Audi A3 si cu Golf 4,respectiv Golf 5. Vorbesc despre Skoda Octavia ( modele din anul 1995 pana in prezent ). Se construieste pe aceiasi platforma cu a Golfului / A3-ului. Stima!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru