Salonul Auto de la Geneva 2013

Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva

Publicat Luni, 04.03.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 1
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 1
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 2
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 3
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 4
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 5
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 6
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 7
Peugeot RCZ View Top Concept debutează la Geneva - Poza 8
Peugeot RCZ ar putea primi o versiune decapotabilă în viitor. Până atunci, francezii ne prezintă un concept numit View Top, realizat împreună cu partenerii de la Magna Steyr.

Peugeot RCZ, coupe-ul mărcii franţuzeşti produs de Magna Steyr, va fi prezentat la Geneva într-o versiune cabrio, momentan aflată în stadiul de concept. Noul concept este realizat tot de Magna Steyr, iar modelul ar putea fi introdus în producţia de serie dacă francezii consideră că versiunea va fi suficient de populară în rândul publicului şi ar atrage destui clienţi. Spre deosebire de alte decapotabile care folosesc o secţiune centrală culisantă, modelul franţuzesc are plafon dintr-un material special, care îmbină sticla cu materialul textil pentru a forma un efect de trapă atunci când este închisă.

Francezii de la Peugeot anunţă un timp de deschidere de numai 12 secunde pentru plafonul lui RCZ View Top. Din moment ce elementele structurale principale ale lui RCZ rămân nemodificate, francezii consideră că rigiditatea caroseriei nu este afectată foarte tare, deci modelul nu necesită modificări dramatice. Peugeot are deja un model decapotabil de clasă compactă în gama sa, de unde şi necesitatea alegerii unei soluţii inedite pentru versiunea cabrio a lui RCZ.

Urmareste Automarket
Conceptul pe care îl vor prezenta cei de la Peugeot împreună cu partenerii de la Magna Steyr este inspirat puternic dintr-un exponat din 2012, MILA Coupic Concept, care prezenta aceeaşi soluţie la nivelul plafonului. La vremea respectivă, MILA Coupic Concept a atras atenţia publicului prin inovaţia reprezentată de sistemul de glisare a plafonului din sticlă şi a modului în care acesta este îmbinat cu elementele din material textil.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Echipa Automarket se află în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă prezintă live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

Via Peugeot


Comentarii (1)

  • un fel de strutocamila la fel ca Citroen Pluriel
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru