Salonul Auto de la Geneva 2018

Dacia pregătește marea modernizare: o platformă nouă care permite hibridizare și sisteme de siguranță avansate

Publicat Miercuri, 07.03.2018
de Mircea Meşter
Comenteaza 7
Dacia pregătește marea modernizare: o platformă nouă care permite hibridizare și sisteme de siguranță avansate - Poza 1
Actuala platformă tehnică pe care sunt produse modelele Dacia va fi eliminată, în locul acesteia urmând să apară, pe viitoarele generații ale familiei Logan și Sandero, o platformă tehnică nouă care va debuta în 2018 odată cu lansarea noii generații Clio.

Platforma învechită pe care sunt construite modelele Dacia va fi înlocuită în anii care urmează de una nouă, care se va lansa în prima fază ca platformă tehnică pentru noua generație Clio, în toamna acestui an. Declarațiile îi aparțin lui Bruno Ancelin, directorul programului de produse din cadrul Renault.

Acesta susține într-un interviu acordat francezilor de la Challenges că apariția unei noi platforme care să acopere modelele Dacia este obligatorie în contextul în care actuala bază tehnică a gamei, activă încă de la lansarea primului Logan, în 2004, nu va mai putea fi utilizată cel mai târziu în 2022, când sistemele de siguranță activă moderne și propulsia alternativă vor deveni obligatorii pentru familia de modele a oricărui constructor auto.

Numele noii platforme va fi CMF-B, iar primele modele Dacia care vor fi construite pe această nouă bază tehnică vor fi, cel mai probabil, viitoarele generații ale lui Sandero și Logan (2019-2020).

via Challenges


Comentarii (7)

  • Era și timpul pentru electrificarea Dacia!
    11 5
  • Noua platforma va fi CMF-B nu CFM-B
    7 3
  • Si cand te gandesti ca defapt platforma folosita de Loganul din 2004 e de Clio 2, platforma veche de 20 ani. Cam mult totusi, dar daca e ambalata frumos in forma de suv plus niste briz-brizuri ( leduri, camere, etc ) ce mai conteaza, daca p_limea cumpara.
    8 18
  • @Reno singura diferență notabila intre un Clio4 si un Sandero 2 ca platforma este direcția electrica, in rest aceleași motoare si cutii viteza, cam aceleași punți, suspensii, frâne, nu sunt sigur pentru sistemul de răcire motor dar nu cred ca este o mare diferență.
    Nu cred ca platforma vinde mașina, pentru mine este design + nivelul prestațiilor.
    6 6
  • e-manuela
    @Reno: Buna! Nenea tie-ti place sa te auzi vorbind sau?...
    10 3
  • @xxx Mai e o diferenta notablila - siguranta, plus multe altele
    @e-manuela Da, imi place! :)
    5 8
  • e-manuela
    @Reno: Buna! Nenea, pai atunci n-ar fi mai bine sa te inscri in corul bisearecii?...
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru