50% dintre SUV-urile vândute în România în mai sunt exemplare Dacia Duster

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Dacia Duster are un start foarte bun în România. Modelul Dacia a adunat în mai jumătate din vânzările de SUV-uri la nivel naţional.

Esential

49.9% dintre românii care au ales un SUV în luna mai au mizat pe Dacia Duster.

Dacia profită din plin de căderea segmentul SUV pe timp de criză şi îşi propulsează cel mai nou model venit în gamă, SUV-ul Duster, în poziţia de lider clar al segmentului pe piaţa din România. Conform Ziarului Financiar, Duster a adunat în luna mai nu mai puţin de jumătate din piaţa SUV din România. Astfel, dacă în România s-au vândut cu puţin peste 1000 de SUV-uri, 49.9% dintre cumpărători au preferat Duster în detrimentul altor modele de acest tip.

Duster a reuşit să prindă şi la export, constructorul român livrând peste 5500 de unităţi Duster pe parcurul lunii mai pentru pieţele europene. La nivelul producţiei, uzinele Dacia de la Mioveni au asamblat în aceeaşi perioadă 5800 de exemplare ale SUV-ului.

Conform analizei făcute de Ziarul Financiar, trendul actual al pieţei auto face ca la finalul anului să se înregistreze circa 10.000 de SUV-uri vândute pe piaţa noastră, 40% dintre acestea urmând să fie exemplare Dacia Duster.

via | ZF

Comentarii (21)

  • La mai mare.......incet dar sigur dispar fitzele made in Romania!
    48 5
  • f bine
    F bine...bravo Dacia...masina-i super!!!!!!!!...am condus-o si am fost surprins...acum am un Tucson si prb o sa-l vand sa iau un Duster...sunt multumit si de Tucson dar Duster-ul e si mai ieftin la intretinere si mai ok la off road...o zi buna
    41 4
  • stai linistit
    imediat o sa apara si figurantii...
    27 2
  • Le Diuster
    De apreciat ce au facut francezii cu Dacia, si ar trebuii sa fim mandrii ca o tara de nivelul nostru isi pune amprenta in Europa. Totusi, nu vedeti sa fie ahtiati europenii dupa masini autohtone poloneze, grecesti, turcesti....etc

    In alta ordine de idei, imi explica si mie cineva, de ce au pus chederul ala de burete intre parbriz si bord? Arata ingrozitor de prost, si nici macar nu este finisat sau sa acopere toata baza parbrizului in interior....

    la asta ma refer:
    http://farm2.static.flickr.com/1119/4726653937_797a084d58_b.jpg

    http://farm2.static.flickr.com/1347/4726654023_c98d2d7c4c_b.jpg

    http://farm2.static.flickr.com/1031/4727299858_2482a171ab_b.jpg
    10 7
  • vincze_szilard@yahoo.com
    @lexicon: de aia au pus buretele pt ca e calitate romaneasca, facut pt romani, olteni, mitici, manelisti care o sa se dea mare ca are un SUV in fata blocului dar siguranta lui nu-l intereseaza ca bietu suv poate nu are nici 4 stele. o sa vedem cand va face un test.

    legat de masini fabricate in turgia, grecia ... etc, tu crezi ca faimosul Megane e facut la francezi???? iti spun io ca nu.
    2 31
  • carlos
    @VSZ
    aaaaaaaaaaahhh deci tu esti ungur VSZ ???? pai ma miram eu... de unde atata ura, de unde atata atata invidie... stii ceva? noi macar avem o marca nationala, avem o industrie auto... voi aveti ciuciu
    27 2
  • roboman
    @carlos
    @carlos

    ai dreptate noi avem o industrie auto :))) (eu sunt fan dacia), dar ungurii au suzuki si mercedes :)
    2 25
  • @vsz
    daca nu iti place aici ca sunt ,romani, olteni ,etc ....de ce nu emigrezi in P....anonia voastra ? Mama ei de treaba si cu migratorii astia, cel mai important rege al lor a fost roman (Matei Corvin ) dar deh ...
    24 0
  • Monsieur
    @roboman
    Vezi ca ai spus ceva eronat! Suzuki esta o companie japoneza, iar Mercedes-Benz una nemteasca. Ca au fabrici la ei in tara asta e una, dar sa spui ca sunt brandurile maghiarilor....
    24 0
  • @lexion
    Banda aceea de buret dintre bord si parbriz are rol fonoabsorbant pt zgomotele ce se propaga in acea zona. Din pacate detaliile acestui artificiu lasa de dorit.
    10 1
  • multimedu
    suv???
    de ce e Dusteru' SUV?
    0 12
  • @multimedu
    Exista SUV-uri full-size si SUV-uri compacte. Nu e chiar asa greu de anticipat in ce categorie se incadreaza Duster. Pentru cei mai saraci cu duhul care nu s-au prins nici acum, voi spune ca Duster e un SUV compact.
    12 0
  • Desteapta-te romane
    Nota bene pentru noi romanii ca incepem sa avem simt practic.
    10 0
  • Catalin
    bravo dacia
    am scos la plimbare un Duster integral dci in weekendul 19-20 iunie. ruta bucuresti-sibiu-transfagarasan-curtea de arges-bucuresti. foarte noua, doar 400 km si la retur 1100 - comportament rutier excelent, cutia etajata corect, nu agata, motor vivace, spatiu interior din belsug. as cumpara unul definitiv cu mare placere.
    10 0
  • Catalin
    Ce te opreste sa cumperi?
    0 5
  • @multimedu
    suv compact sau crossover - e acelasi lucru :)
    10 4
  • mai mai
    supa de
    PENTRU lexion
    Buretele acela a fost pus sa nu trepideze bordul, sa nu apara fisuri la parbriz, din pacate trebuia inclus in turnarea bordului dar din pacate nu s-a putut deoarece este un bord preluare logan.Acuma la orice suv exista acest burete, sunt trepidatii mari, caroseria se misca stanga/dreapta si e novoie de asa ceva ....altfel sincer apar fisuri si greierashi de iesi din masina :)
    oricum ar fi este o masina superba, o masina care isi merita banii. Acuma ca nu ii bine finisata eu zic ca la banii care ii dai isi face treaba. O zi cat mai buna
    3 0
  • un oltean dupa vb lui VSZ
    :(((
    @VSZ - ai dreptate, iar cei care au spus sa mearga in panonia, credeti-ma ca si eu as pleca, si fiti sigur ca si el ar pleca de mama focului, unde a ajuns tzara voastra, sau a noastra, macar unguri o duc mai bine si e mai bine la ei, treceti numa de granita si sa vedeti diferentele, asa ca cei la care li ciuda ca el ii ungur n-au decat sa le fie, credeti-ma ca si mie mi-ar placea sa traiec ca si ungurii si multi altora le-ar placea decat in rahatu asta.
    2 15
  • Carlos
    @un oltean dupa vb lui VSZ
    emigreaza in ungaria daca ii iubesti asa tare si te-ai saturat de tara ta... cine te tine?! si asa nu prea faci cinste limbii romane...
    15 0
  • cosmin
    @un oltean dupa vb lui VSZ
    Esti tu oltean cum sint eu ungur!!
    In Oltenia nu se vorbeste cu "care li ciuda ca el ii ungur".
    Eu sint oltean din Craiova si un oltean spune care se oftica ca e bozgor.
    Sint de acord ca tara e de kkt in concordanta cu locuitorii ei.
    Dar uitati-va ce cretini au venit din Ardeal. Ce ziceti de boc?
    Un mai mare tucalar nici ca poate exista.
    In materie de masini ia spuneti voi, eminente in materie, ce sa cumpar un vw passat variant model nou second hand sau un megane sport tourer diesel 1.9?
    Eu sint fanul masinilor noi iar Tourerul arata foarte bine.
    13 0
  • cathy vs duster
    daca cumpara europa duster e f bine ,numai noi romanii vrem suv-uri tari cu cai putere cu sutele ,dar n-avem bani de intretinere ,benzina ,etc. ,dar suntem putrezi datori in banci ! fudui da prosti ! unguri au fost finisati de austrici ca altfel erau rupti in fund , cred ca traiau in caruta pana in secolul 19 ,poate 20 ! la noi e hotie ,lasitate ,prostie ,etc. stiti si voi !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru