AC Cobra se va relansa in anul 2010

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 16.08.2009
AC Cars a decis sa recreeze modelul Cobra. Cu traditie in istoria constructorilor auto de peste 100 de ani compania se asteapta ca noua generatie, botezata Mk VI, sa devina un succes.

Cu o prezenta pe piata auto de peste 100 de ani, constructorul britanic AC Cars va lansa anul viitor o noua generatie a modelului Cobra, botezata Mk VI. Este cunoscut faptul ca ultimele generatii ale acestui autoturism au fost declarate drept un esec financiar, insa producatorii stiu ca acest automobil este capabil sa trezeasca interesul oricarui sofer. In urma stabilirii unei aliante pe termen lung cu compania Gullwing GmbH din Germania, AC Cars a hotarat recrearea acestei masini.

Mk VI este un automobil sport, cu un design inspirat de la masinile care participau la cursele de la Le Mans si in care a fost incorporata tehnologia moderna. Caroseria automobilului a fost creata cu ajutorul unei noi tehnologii de fabricatie, care utilizeaza drept materie prima un aliaj al aluminiului.

Noua Cobra se va produce in uzinele celor de la Gullwing GmbH si va fi disponibila in doua versiuni: GT si GTS. Automobilul va dispune de un propulsor V8 de 6.2 litri, preluat de la Corvette. Motorul versiunii GT va livra 437 CP, iar modelul GTS va dispune de 647 CP si va sprinta de la 0-100 km/h in 3.3 secunde.

Oficialii celor de la AC Cars se asteapta ca modelul sa devina un real succes, iar germanii de la Gullwing GmbH sunt incantati sa faca parte din istoria acestei companii.

Alan Lubinsky, presedintele constructorului britanic, a declarat: “In fiecare an, aproximativ 1500 de copii ale masinilor AC construite in anii ’60 sunt vandute in America. De ce ar cumpara cineva o replica, cand poate avea in posesie un roadster AC autentic care este mai usor si mai bun si care a fost construit respectand anumite standarde?

AC este una dintre cele mai admirate si mai respectate marci din lume. Masinile lor sport au trezit o pasiune care inca arde inauntrul fanilor. Pentru mai bine de un secol, compania a construit masini cu o inginerie superba si design clasic. Ne simtim extrem de onorati ca acum facem parte din viitorul firmei.” a declarat Juergen Mohr, director executiv la Gullwig GmbH.

Modelul Cobra Mk VI va fi lansat anul viitor pe 16 aprilie la show-ul Top Marques din Monaco.

via | covercars

Comentarii (4)

  • Stelian_Opincariu
    Masina barbatului macho................si eu vreu una.
    3 11
  • catalinB
    of stelica...
    trebuie sa intelegi ca nu masina te face macho... cu atat mai putin faptul ca vrei una =))
    3 2
  • orice musca viseaza sa ajunga pe rahat...chiar si cu patru roti.
    0 2
  • Mk
    Alo, domnu Socariciu,probabil k sunteti si sofer de duminica cum doar scrieti duminica. De cand e Mk numele unei masini? Mk doar defineste generatia masinii. De aceea aveam Focus mk1, focus mk2, urmeaza focus mk4 si nu am auzit pe nimeni sa zica ca are un Ford mk1. Am zis!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru