Audi anunta modele 100% ecologice in zece ani

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.05.2008
Rupert Stadler, directorul Audi, a anuntat ca marca pe care o conduce va deveni una ecologica in maxim zece ani.

Esential

10 ani este termenul anuntat de Rupert Stadler pentru aparitia modelelor Audi 100% ecologice.

Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, va comercializa in maxim zece ani modele care nu vor emite dioxid de carbon, a declarat directorul general al companiei, Rupert Stadler, mentioneaza Mediafax.

Rupert Stadler considera ca modelele electrice si hibrizii motorizati de propulsoare diesel vor domina piata in urmatorii ani.

Capacitate de cercetare a Audi in domeniul bateriilor litiu-ion, mai puternice decat cele utilizate pe modelele hibride, este mai mare decat cea a concurentilor de la Mercedes si BMW.

Ofensiva ecologica inceputa de constructorii germani vine in contextul in care industria auto din aceasta tara incearca sa indeplineasca viitoarele norme de poluare impuse de Uniunii Europeana incepand cu anul 2012.

Taguri: Audi, BMW, Mercedes

Comentarii (3)

  • eco
    cool..abia astept masina cu o autonomie de 5000 km:)
    0 0
  • AndreiRN
    Deci
    Deci, in alte cuvinte Audi admite ca sunt in urma Toyotei cu 20 - 25 de ani si in urma lui GM cu 10 ani la acest capitol technologic. Dar pana acuma ce au facut?In ce au investit?In motoare foarte puternice care consuma din plin.Ahaaaa, cam la fel ca si GM acum 10 - 15 ani.
    0 0
  • george
    FUGI TARE SI DEPARTE DE-AICI
    @ AndreiRN - Pana acum ai mai aberat tu dar asta depaseste absolut orice inchpuire si orice limita a bunului simt...Ai o imaginatie foarte bogata si foarte bolnava. De unde reiese faptul ca AUDI AR FI RECUNOSCUT ca e in urma Toyotei cu 20 - 25 de ani????? Si cu 10 in urma lu` GM??? Stiai domnule inginer zootehnist ca ultimul model de Corvette are motor V8 cu o singura axa cu came si canci distributie variabila? Asta e tehnologia avansata a lu` GM?!?! Pai cu asemenea mostre de tehnologie performanta nu e nici o mirare ca inregistreaza pierderi de 13 MILIARDE de dolari pe an. Nu-ti mai pune intrebari din astea retorice de copil cu nevoi speciale ca NU AI HABAR DE CE VORBESTI. GM ar vrea sa aiba tehnologia lu` AUDI de acum 10 ani...Din pacate pentru ei nu o au si asta se reflecta in bilant. Sa le fie tarana beton armat...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru