Bonus de aproape un milion de euro pentru Clarkson în 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.01.2011
Anul care tocmai s-a încheiat i-a adus lui Clarkson, pe lângă salariul de un milion de lire, un bonus de aproape un milion de euro din vânzarea articolelor promoţionale Top Gear.

Esential

850.000 de lire este bonusul încasat de Clarkson în 2010.
1 milion de lire sterline este salariul oferit de BBC lui Clarkson.

Jeremy Clarkson câştigă bine de pe urma emisiunii Top Gear. Moderatorul şi vedeta principală a show-ului britanic a reuşit să strângă 850.000 de lire, echivalentul a 984.940 de euro, în decursul anului trecut. Banii reprezintă un bonus, care completează salariul anual oferit de BBC, estimat la un milion de lire, adică 1.158.000 de euro.

Suma bonus provine de pe urma unui contract special încheiat de Clarkson cu BBC, gândit de departamentul de marketing pentru a-l motiva pe britanic. Văzut în acest moment ca unul dintre cei mai bine plătiţi oameni de televiziune, Clarkson a încasat anul acesta aproape un milion de euro din vânzarea obiectelor promoţionale asociate emisiunii Top Gear: cărţi, DVD-uri, jucării sau machete.

Contractul încheiat de Clarkson cu Top Gear, prin care un procent din vânzările obiectelor promoţionale îi revine moderatorului, a fost semnat pentru a-l convinge pe britanic să rămână în continuare în echipa BBC. 

via | egmcartech

Comentarii (24)

  • sunt destui tampiti care ling talpile britanicului
    ca si manelele, daca ai cui sa le vinzi, fara numar nene!

    Asta a ajuns si Top Gear, un teatru pentru juniori cei care conduc zilnic Astra, Golf si Ceed.

    Marfa este, prosti este, Top Gear care este. Cum se spune succesuri in engleza Good Clarks?
    15 41
  • moamaa da' ce suparati este noi
    daca iei in considerare ca aceasta emisiune are peste 7.000.000 de telespectatori pe episod si este produsa intr-o tara in care domeniul auto s-a nascut pe la 1800 si ceva....da, e plina de "succesuri"
    22 8
  • chiar si asa, cei de la topgear, implicit britanicii au ceva mai multe cunostinte despre fenomenul auto, decat romanii care stiu doar "domne, masina nemteasca e masina nemteasca, uite cum se inchide usa, deci e cea mai tare, dar nu ma intreba cat ulei consuma, cat fum scoate si cat de zgomotoasa e, uite-te la ea cu motorul oprit atat". Asa ca totusi, sa le acordam respectul cuvenit britanicilor, nu ajungi sa ai 7 mil de telespectatori intamplator.
    14 11
  • @anonimului viu
    stimabile, marimea conteaza? ok, au 7 milioane in peste 100 de tari. ti se pare ca un rating mediu de 700.000 e mult? nu e chiar cine stie ce. sunt emisiuni TV care ca si rating dau ceata.

    cunostinte in domeniul auto are fiecare, mai mult sau mai putin, insa cand in emisiune spui ca Aston Martin si Jaguar sunt cele mai bune masini din lume esti total cretinoid! Get lost british sucker!

    in testul cu Bugatti Veyron Supersport unul din realizatori nu a putut ajunge la viteza maxima a masinii, incercand asa cum au facut si cu Tesla ori alte modele non-britanice sa le minimizeze performanta. Daca era Aston Martin One-77 il faceau sa zboare!

    cui ii place spectacolul, teatrul, ameteala din vorbe se hraneste cu Top Gear, iar cine vrea sa afle ce poate face masina in teste, cat e de aproape de valorile promise de producator, alea alea, gaseste surse pertinente in universul TV.

    PS. De bune ce au fost toate marcile britanice au ajuns sunt pe maini straine. Trebuia sa nu le mai salveze nimeni. Ar fi mers baietasii astia trei numai in Hyundai si Dacia.
    15 18
  • @mxv
    Daca poti sa intelegi ca este un show , o emisiune de divertisment , bine ... daca nu .... sper sa iti depasesti frustrarile candva :)
    27 5
  • @dpp
    prietene urs, asta am si subliniat.....esti orb, nu pricepi limba romana?

    am spus doar ca exista si alte alternative! dar, cum romanul se inchina la Top Gear el crede ca doar cei trei destepti (intelepti ar spune ei) din Albion sunt zeii. wrong honey!

    repet, exista alternative. chiar la fel de spectaculoase (ca filmari), sanatoase, dar si pertinente. asta am vrut sa transmit, nimic mai mult.
    6 20
  • top 100
    Imi place top gear, dar dincolo de glumele lor, de mulre ori reusite, sunt mult prea subiectivi, pai au facut cu ceva ani in urma top 100 masini ale sec 20 si pe primul loc a iesit jaguar E-Type...cea mai frumoasa cica, sa fim seriosi, erau in top masini mult mai frumoase si mai bune decat ea, si chiar nu mi se pare frumoasa, e legendara si a fost performanta la vremea ei , dar nu frumoasa
    9 8
  • Va place sa vorbiti degeaba
    De ce nu vreti sa intelegeti ca Top Gear nu e o emisiune tip documentar. Este nici mai mult nici mai putin decat un "serial" de comedie cu masini.
    10 1
  • @mxv
    Ne plac masinile dar nu de asta ne uitam...
    @Dpp
    Ca bine spui.
    14 1
  • @mxv
    tu krautul carui kraut suck de esti asa de pornit?
    2 4
  • Pe buna dreptate Top Gear e cea mai apreciata emisiune auto. In viziunea mea, Top Gear este opusul total al emisiunii de pe national tv.
    JC este unul dintre putinii oameni care vad esenta unei masini si au curajul sa critice o masina chiar daca nu au un motiv pe hartie. Si nu de putine ori se intampla sa fim de acord cu el. Cred ca lumea s-a saturat de emisiunile in care ni se deseneaza un tabel cu datele fiecarei masini, iar la final cea cu cele mai multe puncte castiga.
    13 2
  • @mxv
    Amice, nu te mai da atat in spectacol daca nu intelegi sau nu vrei sa intelegi ce inseamna de fapt TG. TG este inainte de toate o emisiune de divertisment auto adresata MASELOR, adica celor care nu se pricep la masini (asa bine ca tine), dar totusi vor sa vada care e treaba cu ele, pe intelesul lor. Daca ai chef sa vezi TEHNIC de ce... un Elise de exemplu poate parcurge un circuit mai rapid decat un Ferrari (e un simplu exemplu) TG nu e emisiunea potrivita, iar cei care sunt interesati de lucrul asta sunt putini.
    Insa, daca vrei sa vezi care e mai bun pe circuit si nu te intereseaza de ce (tehnic), atunci TG este emisiunea potrivita. Si hai sa-ti spun de ce pe multi ii intereseaza lucrul asta.
    Deci incearca sa intelegi care e treaba cu emisiunea asta pentru ca nu intamplator prinde la public. Si fi sigur ca cei 7 milioane de telespectatori nu sunt toti cazuti in cap sau inca mai traiesc cu mitul masinii nemtesti in minte. ;)
    13 2
  • Jeremy Clarkson
    Daca nu facea emisiuni interesante si reusite, nu rezista atat de mult sa prezinte Top Gear. Mai bine spus, intre 1989 - 1999 si apoi din 2002 pana astazi. Imi aduc aminte de reviste auto, aparute si la noi dupa 1990, pe a caror coperta aparea Clarkson. Omul acesta a pus piciorul in multe masini...
    Modul plin de umor cu care prezinta, curajul sau de a spune lucrurilor pe nume si pe intelesul multora, fara sa plictiseasca prin prezentarea unor liste interminabile de date tehnice si nu in ultimul rand, exuberanta de care da dovada in comentarii, l-au consacrat pe Jeremy Clarkson. Chiar daca starneste si controverse (deh, nimeni nu este perfect...), continua sa prezinte masinile intr-o maniera destinsa, fara sa faca un capat de tara dintr-o discutie. Controversele dintre cei trei prezentatori consider ca sunt regizate uneori, dar tocmai despre asta este vorba, nu scrie nicaieri ca trebuie sa ne placa la toti aceeasi masina... Sunt si situatii in care Clarkson deranjeaza prin atitudine si afirmatii, dar a gresi este omenesc. Este si publicitate la mijloc, precum in multe alte domenii, dar se vede ca omul este pasionat de ceea ce face si de aceea isi permite (si i se permite) sa-si exprime parerile. Dupa cate se pare, publicul continua sa se bucure de Top Gear, prezentata de Clarkson de aproximativ 19 ani de zile. Inseamna ca, in cea mai mare parte a acestei perioade de timp, omul a reusit sa transmita niste lucruri. Iar aceasta nu este deloc o intamplare intamplatoare :)
    12 2
  • @Octav72
    Mare dreptate ai. Cu o mica precizare : Clarkson are obiceiul de a spune lucrurilor pe nume , fara menajamente , insa are si prostul obicei de a manji putin mai mult anumite marci. A cam ajuns sa faca parte din farmecul lui :))

    @Costi9b : stiu oameni carora nu le plac masinile , dar se uita doar pentru show
    9 2
  • @gelu, @ lau calin
    TG slaves
    @gelu, idiot do not talk about kraut, i am not a german.

    @lau calin, ai 14 ani? ai buletin? mi-am spus o parere si sunt liber sa o fac. a te da in spectacol inseamna una si a spune o opinie este alta. inteleg perfect ce inseamna Top Gear. Cateodata amuzament cateodata penibilitate. Dar zeul Clarkson mai are multe de invatat pana cand sa recunoasca oficial ca in ciuda salariului sau imens, parerea lui cum ca Aston Martin nu e cea mai buna masina din lume nu-i aduce nimic lui Ulrich Bez, adica vanzari mai mari.

    sunt impartiali prietene, impartiali. cand e vorba de masini britanice uita de orice simt al realitatii. sunt multe de spus. are succes, e adevarat, dar am zis daca in Romania 19 si 22 milioane asculta manele asta inseamna ca produsul e bun sau suntem cretinozi ca acceptam mizeria asta.

    Top Gear ae un segment bine definit, sa incante mintea si lingurica mucosilor care conduc Astra si Golf si care neam de neamul lor nu or sa pupe Ferrari si Lamborghini.

    Conduc o Alfa Romeo, nu sunt fan al masinilor germane....
    2 6
  • @TG slaves
    De acord in mare cu ce ai spus, dar despre cei care conduc astra sau golf si care neam din neamul lor nu or sa pupe Ferrari sau Lamborghini nu e chiar in regula, adica daca tu conduci Alfa inseamna c-o sa pupi marcile astea? Exagerezi la aspectul asta
    5 0
  • @Dan
    Nu ai prins ideea lui. Se referea la faptul ca aia care conduc Golf si Astra "e multi" si deci aia multi care abia isi permit golfu si astra nu o sa pupe niciodata masini dalea scumpe. La noi domina mediocritatea spre saracie la aia se referea. Si mediocritatea spre saracie nu o sa isi permita niciodata mai mult decat un golf , astra (si alfa ca multe is ieftine) exceptii fiind castigatorii la bingo,loto etc.
    4 0
  • Top Gear ramane nr. 1
    Avand un buget atata de mare,Top Gear reuseste sa impresioneze practic,ca un veritabil film artistic,la fiecare episod,prin filmari spectaculoase din elicopter,peisaje deosebite si soundtrack-uri exceptionale.

    Nu are rost sa vorbim de masinile testate,pentru ca,intradevar uneori baietii sunt subiectivi,dar trebuie sa tinem cont de experienta lor.

    Ganditi-va ca domnul asta, Clarkson doar asta face de mai bine de 20 de ani,testeaza masini.

    Sigur ca uneori ne doare cand unul din prezentatori ne face terci marca preferata,dar trebuie sa privim emisiunea ca pe un show,nimic mai mult.
    5 0
  • Uite cum ajung papagalii sa faca bani
    Papagali ca asta sunt in toate tarile si castiga chiar mai mult decat C.
    Oricine se poate maimutarii si sa castige bani ca el. Asa ca voi, cocalarii si manelistii, fani ai acestui (pardon) acestor parazitii visati in continuare la masinile prezentate in emisiune. AU NEVOIE DE PROSTI CA VOI CA SA ISI IA BONUSURILE LOR GRASE!

    Bafta in trafic !
    2 5
  • Cristi-Tg.Mures
    @Gekko
    @Gekko
    Nu sti ca apa ,aerul si fraierul nu se gata niciodata? :)))
    Numai se schimba
    @mxv
    Ce Alfa Romeo ai ? dc nu-i cu suparare
    5 3
  • aNONIM
    @toti
    Frate, da mari frustari aveti.........
    3 4
  • @mxv
    Citind inca o data primul comentariu ma cam indoiesc ca ti-ai spus o opinie. Sau poate modul in care o faci nu e tocmai obisnuit. In fine, fiecare se exprima cum stie si cum vrea. In general parerile despre orice sunt impartie, fie ca vorbim despre masini, telefoane mobile, aparate foto, frigidere sau mai stiu eu ce. Tocmai de-asta e apreciat JC, pentru faptul ca spune ce crede si nu tine cont de ce spun ceilalti.
    De exemplu Fiat Panda e una dintre cele mai apreciate masini de clasa mini, desi JK nu o suporta. La fel cred multi despre masina asta, o iubesc sau o urasc. Tocmai asta e si farmecul emisiunii... nu iti umple capul cu tot felul de prostii despre o masina. Cel putin asta e parerea mea. :)
    2 0
  • Bashcalie
    Ce Santul Ioan nu v-ati prins ca totul ,dar absolut totul este caterinca.E o bashina de emisiune; si ei o asuma.Sa le fie la masele alea in nas.
    4 6
  • @mxv
    Fac pariu ca si tu urmaresti emisiunea celor 3 dar vorbesti si tu ca sa te bagi in seama. Care este alternativa ta mai buna la emisiunea lor? Fifth Gear sau PROMOTOR??? Sa fim seriosi,tipii fac o emisiune buna,cu caracter informativ si pentru divertisment, se uita cine vrea. Nu trebuie neaparat sa-mi placa cum decurge emisiunea sau cum este prezentata pe cat trebuie sa-mi placa masinile care sunt prezentate. Repet, vorbesti ca sa te afli in treaba prietene.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru