Cea mai ieftină Skoda se lansează la sfârşitul lunii, la Moscova

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.08.2010
Rivalul Skoda pentru Dacia Logan va fi lansat la sfârşitul acestei luni, în cadrul Salonului Auto de la Moscova. Botezat Skoda Felicia, sedanul va fi bazat pe Volkswagen Polo sedan.

Esential

4.5 metri măsoară viitorul sedan low-cost Skoda, în lungime.

Skoda a luat foarte în serios debutul său pe segmentul low-cost, dominat în prezent de Dacia Logan. Inginerii cehi se pare că nu au stat cu mâinile în sân şi au finalizat dezvoltarea unui concurent pentru modelul românesc.

Publicul european va face cunoştinţă cu el mai devreme decât ne aşteptam, informaţii recente anunţând lansarea sa în cadrul Salonului Auto de la Moscova, programat la sfârşitul acestei luni. Locul ales pentru debutul modelului low-cost nu este întâmplător, Skoda încercând astfel să-şi reafirme interesul pentru piaţa rusească, unde intenţionează să-şi canalizeze multe resurse.

Berlina pregătită de Skoda are la bază noul Volkswagen Polo sedan şi va fi responsabilă, pe unele pieţe, de înlocuirea actualului Octavia Tour. Sedanul va fi disponibil împreună cu motorizările de 1.4 şi 1.6 litri benzină, dar şi cu dieselul TDI de 1.6 litri.

Lista dotărilor de siguranţă va fi una destul de săracă, iar echiparea va rămâne modestă.

Skoda mizează însă pe oferirea unui spaţiu interior suficient, garantat de lungimea totală mare, de 4.5 metri, şi pe o fiabilitate care a devenit deja tradiţie pentru brandul ceh.

Modelul Skoda ar putea să readucă în prim plan numele Felicia, abandonat de Skoda în urmă cu mai mulţi ani.

via | autoblog

Comentarii (39)

  • cazan
    mai scoade skoda inca un cazan pe langa fabia si penibilitatea de Tour ?
    34 76
  • cartonas rosu
    Gigel, cacalica de catel
    Tu vrei sa impresionezi prin prostie sau chiar asta e natura fiintei tale?
    55 33
  • Bogdan
    Felicia
    Sper sa fie designul reusit sa nu imprumute multe de la fabia aia urata.
    30 12
  • Katta92
    Fabia
    Sa se faca cat mai multe modele low-cost . Pe criza asta sunt toate bine venite . Sa lasam fitele deoparte si sa vedem realitatea.

    Dar puteau totusi sa ii faca un mic facelift, Arata exact la fel ca fabia de acum 15 ani. Loganul ii da clasa la aspect.
    41 12
  • Proasta organizare
    Astia de la Skoda (sau VW, care o fi responsabil) chiar nu au nici o idee cum sa faca o masina ieftina...adica de cand e Polo sedan cv ieftin pe care sa bazezi masini "ieftine" si cand va scoate Skoda o masina care sa nu fie capabila sa intreaca Titanicul in lungime? si mai mult ca sigur ca nu va fi la fel de spatioasa ca Logan si nu va fi la fel de buna in timp ( ca doar e un VW al sec. 21, la ce sa te astepti?)
    21 7
  • Marius 2
    Urata rau ....
    dar buna pt rusi..fata de Lada niva etc cand bei niste Vodka si urca Rusu la volan ...eh este misto tavares..
    18 6
  • ****
    degeaba vin cu o masina asemanatoare cu tour si fabia ...daca nu vine cu o masina noua nu fac nimic ....
    15 7
  • Multi cretini cred ca va fi masina din poza din cauza profesionalismului jurnalistilor care scriu pe acest site.
    48 2
  • Bai da voi aveti mintea cam inceata, in poza e Felicia veche ,
    Cum puteti sa ziceti ca e urata rau daca nu stiti cum arata?!
    34 1
  • V8 turbo
    sa scoata k sa avem un concurent direct ptr Logan, sper sa fie mai calitativ la materilale.
    24 3
  • pareri neprofesioniste
    e un lucru bun si rau deopotriva. bun pentru noi saracii de rand, si rau pentru natiune. de ce rau pentru natiune? pentru ca ia din segmentul de piata al daciei si asta inseamna productie mai mica la mioveni , bani mai putini la buget si locuri de munca in scadere la dacia. de ce bun pentru noi saracii? pentru ca obliga dacia sa lase la pret si sa doteze masina cat mai mult . deci in consecinta , pentru noi romanii nu e bine. zic ca nu e bine pentru ca avem o piata foarte mare la export, care ar fi bine sa nu o pierdem . daca gresesc , astept pareri.
    19 0
  • razvantro
    ......
    In poza este Felicia de acum 15 ani, nu are legatura cu noul model. Daca e sa luam in considerare succesul, fiabilitatea si longevitatea Octaviei tour , cred ca va fi un concuret serios pentru DaCIA noastra.
    16 3
  • porcari
    exact, in poza este modelul vechi skoda felicia... probabil "noul"model va fi o reeditarea a celui vechi...
    13 0
  • cu2deI
    mai sus am scris cu 2 de ii...era vb de porcarii, nu de porcari...
    5 5
  • razvantro
    o ideee de design
    http://www.eurocarblog.com/post/3168/skoda-vs-dacia-low-cost-felicia-sedan-to-compete-with-logan
    7 0
  • daaaaa
    "şi pe o fiabilitate care a devenit deja tradiţie pentru brandul ceh." daaaaaaa, o fiabilitate rar intalnita, mai ales la octavia 2 http://vwforum.vwforum.ro/index.php?s=c6b2cb024be94f1e9a3d3eb9e5d09a57&showtopic=13101&st=20
    14 2
  • johny BOY
    comment
    Eu am auzit ca la noi, TOUR-ul va fi jnlocuit de Octavia2 inainte de facelift( cu farurile drepte)... Si ca asta se va intampla la sf anului asta... Aici in articol scrie ca modelul anuntat acum inlocuieste PE UNELE PIETE TOUR-ul... Poate la noi vor fi comercializate ambele...
    Iar la intrebare: "cand va scoate Skoda o masina care sa nu fie capabila sa intreaca Titanicul in lungime?", raspunsul este: cand va incepe sa ii placa romanului de rand hatchback-ul!!
    5 2
  • Logan vs Logan
    cam greu sa intre in competitie cu loganul....e urata ca porcul. Probabil o sa fie in competite cu Lada 1200. de asta o promoveaza mai mult la rusi. sa fie ei iubiti si sanatosi. masina asta are design de anii 80.
    5 11
  • Adrian
    Ph
    Daca vreti sa stiti mai multe:
    http://www.eurocarblog.com/post/3168/skoda-vs-dacia-low-cost-felicia-sedan-to-compete-with-logan

    Oricum, loganul cred ca si-a facut norma....s-au trezit cam tirziu cei de la Skoda :D
    11 0
  • Daca lucrurile stau ca in stire va fi greu sa concureze cu Dacia, din simplul motiv ca, desi preturile vor fi asemanatoare, dotarile le va avea mai bune Dacia. Si toata lumea cand isi cumpara o masina tine cont foarte mult de dotarile standard ale masinii. Nu poti sa concurezi cu Logan oferind geamuri electrice, ac etc. la un "scor" de vreo 11-12000 de euro, in conditiile in care Logan cu astfel de dotari e cu vreo 2-3000 de euro mai putin. Deci din punctul meu de vedere nu se poate spune ca va fi un adevarat concurent pentru Dacia.
    16 3
  • Don Juan
    Bolovani si bolovani
    Bolovani cei care au pus poza anterioarei Felicia (fara a scrie ce e cu ea sub poza), a carei productie a fost sistata in 2001 si bolovani si cei care cred ca asta e masina cu pricina, cea care va aparea anul asta. De fapt, daca sint nascuti in 1990, nu mai tin minte ce s-a intimplat pina in 2000.
    7 2
  • dacia va da faliment ,daca skoda va scoate o masina la preul logan !!!!!!!!!!!!!!!
    6 13
  • ??????????
    SKODA NU TREBUIE SA SCOATA O MASINA LOW COST ,TREBUIE SA SCADA PRETURILE ,PENTRU CA MASINI AU DEJA
    12 1
  • Felicia
    Cea din poza este skoda felicia mode 1998. Modelul nou nu o sa arate asa. Si chiar daca ar scoate acelasi model de atunci, ar fi mult mai bun decat un logan. Am avut acel model cu motor de 1.3 si 64CP, cu toate optiunile pe care le are un logan din 2010. Deci clar va avea dotari mai bune decat dacia. Break-ul avea si portbagajul mult mai mare, si sincer, arata si mai bine decat loganul cu marea lui lada in spate.
    5 5
  • sebyro
    MY FIAT IS FANTASTIC
    mda daca skoda se apuca de masini low-cost atunci dacia va produce masini premium
    11 1
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Daca si astia fac masini low cost, inseamna ca le este clar un lucru: se vind, indiferent de ce ar spune unii.Stiu oameni cu bani, care in loc sa-si ia masina noua, isi ia cate o gubela de masina cu 3-4-500 de euro din strainatate si trag de ea un an doi cat sunt valabile numerele straine si dup'aia daca e buna coaja o inscriu, daca nu, o vind la fier vechi si isi iau alta si tot asa.Si sincer sa fiu le dau dreptate...si eu voi face la fel...in ziua de azi nu se mai merita sa-ti iei masina noua...asta e...noi sa fim sanatosi...
    5 3
  • In primul rand poza e de la fosta Felicia, o adevarata rabla de masina.
    Baietii de la Automobile Magazine au facut o poza cu POSIBILUL look al noii masini : http://motoroids.com/news/skoda-felicia-the-octavia-replacement-debuting-this-month.html
    O sa fie interesant, iar daca o sa arate ca in poza, atunci va fi un concurent serios pentru logan, cel putin dpdv al design-ului.
    Sa vedem.
    Toate cele bune
    3 0
  • Conversia hatchback-sedan
    Daca e cea din link http://motoroids.com/news/skoda-felicia-the-octavia-replacement-debuting-this-month.html e urata din profil.
    Arata rau.
    Se inscrie la castegoria Peugeot 206 sedan si Suzuki Swift sedan. Nu par proportionate. Nu conduc masina autohtona dar Logan mi se pare mai proportionat.
    Interesant e cat o sa coste intretienrea si daca vin cu diesel mai performat decat 1.5DCI de 85 cai care consuma cat un Smart.
    Masinile de genul asta au priza in America centrala si India unde stim cu totii care e nivelul de trai.
    3 0
  • florinel
    am skoda
    am o skoda felicia si sunt multumit de ea, astept noul model ca sa o schimb
    3 2
  • Octi Tour
    1. VW nu va scoate din productie Octi Tour. Ea va fi fabricata precum Beetle, pentru pietele din Uzbekistan si India sau de aiurea (vezi pe net)
    2. Fabia facelift este un esec pentru Skoda comparativ cu vanzarile loganului: a fost tintita pe pietele ieftine din vest care sunt extrem de scumpe pentru balcani si mai la est (Caucaz, Asia centrala)
    3. Octi 2 are probleme cu turbinele KKK (de kkt) care sunt ieftine si proaste fata de cele Garett (alea facute in Romania, ca sa vezi si sa nu crezi) cel putin cu toyota. =))
    6. N-ai bani de Skoda, i-a Kia cee'd, e mai ieftina si la fel de decenta, uneori chiar mai bine dotata.

    Om trai s-om vedea, ESP pe logan din 2012 sau 14.
    2 2
  • Vasile
    @Ion
    Nu uita, mein freier, ca problema cu RS-ul TDI DPF a fost de la firmware-ul ECU ala furnizat direct de VW. Ca nu stia idiotu de programator ca mai trebuie sa activeze rutina de curatare a DPF asa din cand in cand.
    1 0
  • PARAZYTU19
    OFFFFF DOAMNE........TE MINUNEZI DE PROSTIA DE-AVALMA DE PE SITE...
    DRAGI VIZITATORI.....
    masina din poza nu este noua Skoda Felicia....este o skoda felicia veche anitca si de demult de la care au luat doar numele(si renumele).....si inteligentii si desteptii de administratori ai site-ului AM au pus-o ca imagine de referinta pentru o masina cu totul si cu totul diferita.........masina se poate vedea intr-o stire pe 4TUNING.RO si va veti face o idee pentru cat e de superba pentru un model low-cost.....

    masina chiar e mare atat exterior cat si interior in italia a fost deja adus un model de expunere....
    citez dintr-o sursa sigura:
    Anti-Loganul(de asemenea si Anti-Clio S) de la Skoda va veni cu două motorizări pe benzină de 1,4 şi 1,6 litri, dar va avea şi o versiune diesel de 1,6 litri şi, posibil, şi o versiune TDI de 1,2 (!!!!!)(asta chiar ar fi fenomenal, ma jur).

    Felicia va fi destul de slabă la capitolul dotări(dar nu inferioara loganului, tocmai pentru a-i da posibilitatea să posede un preţ care s-o ajute să concureze cu low-costul românesc. Cu toate acestea, modelul standard va fi echipat cu ABS, 4 airbaguri şi geamuri electrice

    De asemenea, dimensiunile vor fi cat de cat asemănătoare cu cele ale Daciei Logan, însă nemţii de la VW vor insista mai mult pe aspectul interior(!!!!tare.....4metri jumatate are loganul? eu zic ca mai putin....)



    bafta tuturor! sper ca v.am iluminat........
    12 1
  • constantin
    skoda felicia
    este foarte O.K.. Cei care carcotesc ,cred ca nu au posibilitatea sa-si cumpere ,saracii nici macar o Dacie din anii 80.! pentru mine este clar ca buna ziua : Orice masina noua este buna!!
    3 1
  • mda
    aha ,vazut....logan o sa aiba concurenta serioasa,cel putin la prima vedere
    2 1
  • multa prostie
    in afara de cativa toti sunteti pe dinafara. daca nu ati vazut cum arata skoda felicia de acum 15-20 ani(probabil erati prea mici) nu mai comentati. masina din poza e skoda felicia cu un foarte discret facelift(bate a octavia 1). nu e prima oara cand marii jurnalistii isi bat joc de noi. nu mai puneti botu' la toate aburelile. no offense!
    2 1
  • multa prostie 2
    nu mare mi-ar fi mirarea sa fie poza retusata chiar de ei. e 100% felicia aia veche
    0 1
  • unde e felicia?
    na ca veni salonul de la moscova si skoda n-a prezentat nimic. unde e felicia asta, bre???
    0 0
  • Felicia pe platforma de Polo sedan
    Si mai plange Valmar ca se canibalizeaza intre ele Skoda Vw SI Seat.

    Pai de aici vine problema, ai acum Polo, Fabia si viitoarea Felicia care o sa-si dea in cap una alteia.

    Nasol moment, misto coliva !!
    0 0
  • asta e tare
    acum sa fim realisti fie ca ne place loganu sau nu in timp sa dovedit o masina fiabila si de succes pt dacia...sa nu mai vb de vanzari...iar daca skoda intentioneaza sa aplice reteta asta pe viitoarea felicia va fi cu siguranta o reusita...pai ganditiva putin la 4.5 metri va fi o adevarata masina de famile la bani marunti la care se adauga ESP si motoare de vw ...asa ca DACIA va rupe tot in continuare pana se va lansa FELICIA...cine o sa mai cumpere logan,mica si inalta si motoare de renault?majoritatea vor da 1000-2000 euro in plus si isi vor lua SKODA gandinduse la motoare si la design care va fi cu siguranta o reusita...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru