Citroen C4 Aircross, primele imagini oficiale

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.09.2011
Citroen a prezentat astăzi noul C4 Aircross. Modelul este un crossover compact bazat pe Mitsubishi ASX, dar schimbat complet la interior şi la exterior.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Citroen C4 Aircross 1.6i
Lungime (mm) 4.340
Latime (mm) 1.790
Inaltime (mm) 1.630
Capacitate (cc) 1.590
Puterea maxima (CP/rpm) 115/6.000
Cuplu maxim (Nm/rpm) 152/4.000

Francezii de la Citroen au prezentat astăzi o nouă versiune a lui C4, numită Aircross. Vorbim de un crossover compact bazat pe Mitsubishi ASX, care promite să se lupte cu stil în segmentul lui Qashqai. În comparaţie cu versiunea standard a lui C4, modelul are o gardă la sol ridicată, o suspensie modificată, bosaje ale aripilor mărite şi spoilere faţă-spate supradimensionate. Pragurile laterale au fost şi ele modificate, iar vehiculul este echipat şi cu bare de amarare pe plafon.

Citroen oferă o versiune Aircross a lui C3 pe piaţa din America de Sud, deci aspectul şi intenţiile acestui model erau uşor de intuit. Oficialii mărcii au preferat să prezinte o galerie foto a modelului pe pagina lor de Facebook fără să dea prea multe detalii despre acest model. Ne aşteptăm ca o versiune să fie echipată şi cu tracţiune integrală, pentru un plus de mobilitate în off-road şi pe suprafeţe cu aderenţă redusă. Versiunea entry level va fi echipată un un motor pe benzină de 1.6 litri, 115 CP şi 152 Nm, care va angrena roţile din faţă cu ajutorul unei transmisii manuale cu cinci trepte.

Gama de diesel-uri va include unităţi de 1.6 şi de 1.8 litri. Unitatea Hdi de 1.6 litri, 110 CP şi 270 Nm va oferi cel mai redus consum din segment, în timp ce versiunea de 1.8 litri, 150 CP şi 300 Nm va fi performer-ul gamei. Versiunile cu tracţiune integrală ale lui C4 Aircross, disponibile doar în compania motoarelor diesel, vor avea un sistem care îi va permite şoferului să aleagă între tracţiune faţă, tracţiune integrală şi un mod LOCK care va fi folosit în situaţii de aderenţă precară.

Citroen C-Crosser este fratele mai mare al lui C4 Aircross şi este bazat, la rândul său, tot pe un model Mitsubishi. Spre deosebire de fraţii mai mari Outlander, 4007 şi C-Crosser, în cazul fraţilor mai mic legăturile de rudenie vor fi pe cât posibil estompate. Francezii vor să dea naştere unor modele dezvoltate pe platforma japonezilor, dar complet diferite din punct de vedere estetic şi tehnic. Debutul pe piaţa din România va avea loc în anul 2012, dar importatorul mărcii în ţara noastră nu a specificat perioada din an în care va fi lansat acest model.

Via | Citroen

Comentarii (2)

  • tomita
    mult mai reusit decat fratii de platforma
    sunt curios si interioarele cand se vor dezvalui la PSA cum vor arata side-by-side cu asx-ul
    11 2
  • Opinie
    Frumos, Citroen incanta la design in ultima vreme. Sunt curios, cum se prezinta la nivel tehnic?
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru