Dacia Duster devine Nissan Duster în SUA?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Noul Duster ar putea să fie vândut sub sigla Nissan în anumite ţări pe care Renault şi Dacia nu activează. Există posibilitatea ca modelul românesc să ajungă astfel în SUA.

Colaborarea la nivelul produselor între Renault şi Dacia pe anumite pieţe ale lumii ar putea duce la apariţia unei versiuni Nissan Duster. Conform unor informaţii publicate astăzi de britanicii de la Autocar, Duster nu va primi doar sigla Renault în zonele lumii în care Dacia nu este prezentă, ci şi sigla Nissan pe anumite pieţe pe care nici Dacia, nici Renault nu activează la această oră.

"Pe pieţele pe care Nissan este prezent iar Renault nu, există posibilitatea ca Duster să primească sigla Nissan. Acest lucru se va întâmpla însă doar în condiţiile în care va exista o capacitate corectă de producţie a subansamblelor", spune un oficial Renault-Nissan citat de Autocar. Conform britanicilor, această declaraţie ar putea să ascundă chiar şi intrarea lui Duster pe piaţa din Statele Unite, acolo unde Grupul Renault-Nissan activează exclusiv prin marca japoneză.

Nu ar fi pentru prima dată când Nissan ar vinde produse Dacia cu sigla proprie. Cel mai cunoscut exemplu în acest sens este Nissan Aprio, model vândut în Mexic, care este de fapt un Dacia Logan cu siglă Nissan.

via | Autocar

Comentarii (12)

  • clar ca lumina zilei...in turcia va fi TOFAS
    5 15
  • nu-i de mirare
    nu ma mir, si Logan a avut vreo 5 denumiri pe globu asta, aproape cate una/continent..Astept parerea patriotilor care urlau din zi si pana-n noapte cat se mandresc ei si cum cumpara ei orice facut de Dacia ca e facut cu sangele poporului roman.
    10 12
  • Daniel
    Designul masinii permite foarte usor adoptatea marcii Nissan. De fapt, anumite detalii sunt mai mult „Nissan” decat ”Renault/Dacia”: profilul aripilor, spatele, decupajul geamului lateral fix.
    Se continua astfel seria:
    - Dacia Logan, Renault Logan, Nissan Aprio, Tondar 90, Mahindra Renault Logan.
    - Dacia Sandero, Renault Sandero (cu variantele Stepway)
    - Dacia Pick-Up, Nissan NP200
    Poate ca odata cu Duster vor profita mai mult Renault si Nissan de programul Logan, ca pana acum Dacia produce in doua fabrici (Pitesti, Casablanca, se pregateste Tanger) si bate celelalte doua marci la vanzari, cu toate ca au la dispozitie tzshpe fabrici (Rusia, India, Iran, Argentina, Africa de Sud, Columbia).
    Cele mai „hazlii” piete pentru programul X90 sunt Mexic si Africa de Sud, unde ai modele sub marci diferite: Renault Sandero si Nissan Aprio in Mexic; Renault Sandero si Nissan NP 200 in Africa de Sud. Ar fi ca si cum Dusterul s-ar fi lansat in Romania sub marca Renault. :o)
    13 0
  • de aceea
    De aceea iubesc Renault ! E peste tot , oriunde si oricind !
    14 7
  • Claudiu
    Da da, vreau Dacia Duster in Canada, e perfecta pentru aici. 4x4 si ieftina pe deasupra.
    12 2
  • Nissan Mexico
    Din ce am vazut mai inainte pe site-ul reprezentantei Nissan din Mexic, la ei se mai vinde un model numit Platina, aproape identic cu Renault Clio Simbol, penultima varianta. Cred ca acolo se vand doar benzinare.
    4 0
  • Victor
    Duster
    =))) ce ravagii face criza =)) akm americanii nu mai au bani de expedition,escalade sau cine stie ce mari suv uri dastea ultra energofage si o sa isi ia duster =))) ba ce mai tampenie si fenomenu asta de suv mai bine dracu iti iei un sedan sau combi,van si faci si economii la bani,conssum intretinere
    7 2
  • Vortex66
    @Victor
    Lasa ca daca cineva are casa la sat ii bun :)
    11 1
  • intr-adevar un escalade cu garda la sol de o palma chiar va ajuta. Avand in vedere ca 95% din ele nici nu vor vedea vreodata noroiul... raman inutile.
    5 5
  • Vortex66
    @Hadouken
    Ma refeream la SUV'uri calumea, nu la porcarii americane.
    4 3
  • Ceva ce n-o sa vedeti la noi
    Comparatie Nissan Aprio cu altceva:
    http://jatox.cacto.info/keyadvantages.asp?guid=0DC885A540B242968B9B6BFF73FDB745&screen=compare&category=&addvehicle=756913720100204

    Bineinteles ca aprio iese mai bine, dar astia au macar voie sa puna asa ceva pe sait.

    La noi, nici macar reclame comparative nu e voie, ca "este prosti romanii, nu stie sa alege".

    SLFMIC!
    1 1
  • URL-ul tweetuit
    URL-ul de mai sus pus in varianta scurta.
    http://tiny.cc/jgyt7
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru