Doar 5% dintre clienti vor un vehicul ecologic

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Bob Lutz, fost vicepresedinte GM, considera ca doar 5% din populatie ar fi dispusa sa isi cumpere un vehicul ecologic.

Bob Lutz, fostul vicepresedinte al companiei General Motors, a acordat un interviu pentru publicatia americana Washington Post, acesta prezentandu-si parerea despre vehiculele ecologice. Bob Lutz considera ca Chevrolet Volt este o masina necesara, nu dorita, si afirma ca doar 5% dintre populatie ar fi dispusa sa plateasca pentru un vehicul ecologic.

Lutz este de parere ca piata auto din Statele Unite ale Americii poate sa primeasca in continuare musclecar-uri, dar si ca vehiculele cu un design atragator sunt inca la mare cautare. Interviul cu Bob Lutz dezvaluie si opinia initiala a celor de la GM cu privire la Toyota Prius. Bob Lutz declara ca vehiculele sunt construite acum dupa politicile federale si nu in functie de cererea populatiei. Chevrolet Volt este masina viitorului in viziunea lui Bob Lutz, iar fostul presedinte GM spera sa vada si descendentii lui Volt pe sosea.

Concluziile lui Bob Lutz sunt similare cu rezultatul unui studiu efectuat de J.D. Power, care a dezvaluit ca publicul este interesat de tehnologia suplimentara oferita in automobile, cu conditia sa nu plateasca nimic in plus pentru aceasta. Studiul J.D.

Power arata ca publicul a devenit mai interesat de tehnologie si apreciaza acest element atunci cand isi cauta un nou automobil. Dintre cei 19.000 de participanti la acest sondaj, 67% au declarat ca sunt interesati de un sistem de navigatie. Dupa ce au aflat care este pretul unui asemenea sistem, doar 20% dintre repondenti au declarat ca mai sunt inca interesati de o asemenea achizitie.

Via | Edmunds

Comentarii (2)

  • electric
    si eu as prefera o masina electrica sau hibrida ...dar stau la oras la etaj 4 si nu as putea o o incarc:))...probabil k deasta lumea prefera tot masini deastea...in plus sunt si foarte scumpe:D
    2 0
  • anonim
    daca as dori sa cumpar o masina noua as cumpara un hibrid chiar daca e ceva mai scumpa.

    apropo nu vi se pare ca din fata Chevrolet Volt-ul acela seama foarte bine cu Accordul nou?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru