Doi români vor să cumpere cel mai scump Porsche din istorie: 918 Spyder

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.03.2011
Doi români ar putea să cumpere câte un Porsche 918 Spyder în viitorul apropiat. Potrivit ZF, clienţii sunt deja în tratative cu oficialii Porsche România.

Doi clienţi Porsche din România sunt interesaţi de achiziţia noului Porsche 918 Spyder. Potrivit colegilor de la Ziarul Financiar, cei doi clienţi au început deja discuţiile cu oficialii Porsche România.

În cazul în care cei doi vor alege acest model, aceştia vor intra într-un club select, care va avea doar 918 membri. Fiecare dintre cei 918 clienţi de Porsche 918 Spyder va trebui să plătească cel puţin 645.000 de euro pentru cel mai rapid, puternic, ecologic şi scump model Porsche creat vreodată. Suma, destul de piperată, va trebui achitată integral înainte de livrarea maşinii. Pentru a putea intra însă în posesia maşinii, proprietarul va fi nevoit să parcurgă mai multe etape. Mai întâi este nevoie de completarea unui formular de achiziţie, pe care dealerul îl trimite biroului central. După ce este analizată cererea şi se verifică disponibilitatea, Porsche răspunde clientului şi percepe în acelaşi timp un avans, care reprezintă un sfert din valoarea integrală.

Odată ce suma a fost achitată, comanda este automat înregistrată.

Noul Porsche 918 Spyder va avea două locuri şi dispune de un sistem de propulsie format dintr-un motor V8 de 500 CP acompaniat de două unităţi electrice (câte una pe fiecare punte) care împreună pot dezvolta 218 CP.Sistemul hibrid este unul nemaiîntâlnit în industria auto de serie. Astfel, deşi consumul mediu mixt al modelului german va fi de doar 3.0 litri/100 km, performanţele sale sunt unele de top: 3.2 secunde pentru 0-100 km/h, viteză maximă de 320 km/h. Î

Regimul în care Porsche va livra clienţilor noul său supercar este "primul venit, primul servit", comenzile pentru 918 Spyder fiind deschise începând cu data de 21.03.2011. Totuşi, pentru că producţia de serie a celui mai scump model din istoria Porsche nu va începe decât în 18 septembrie 2013, constructorul german le dă posibilitatea clienţilor care investesc 625.000 de euro în noul lor model să-şi achiziţioneze până atunci ediţia specială 911 Turbo S "Edition 918 Spyder".

Aceasta va fi produsă de asemenea în 918 exemplare, fiecare dintre acestea urmând să aibă pe bord numărul de serie pe care îl va avea şi viitorul 918 Spyder care va ateriza în curtea noului posesor în 2013-2014. Un 911 Turbo S "Edition 918 Spyder" costă 173.241 de euro în Germania.

Via | ZF

Comentarii (9)

  • daniel
    Consum
    Cum se calculeaza consumul la acest model? 3 litri pe primele 100 de km din care 90 full electric? eu alta explicatie chiar nu vad, daca un motor conventional de 500 de cai consuma cam 20
    12 2
  • Vasilica
    O cumpara ca sa consume putin! Sunt curios pe unde la noi or sa mearga cu asta?
    5 0
  • mai interesant ar fi sa vedem daca au cum sa justifice banii in mod legal si daca sunt cu taxele la zi :)
    12 0
  • Rodallega
    vor=pot
    Cred ca vor mai multi romani sa cumpere aceasta masina.:)))......dar numai doi vor si in acelasi timp pot sa o cumpere:P.....
    2 3
  • pacpac
    @lol
    nu vreau sa fac politica dar tot din bani nosti is si masinile astia ca majoritatea oamenilor de afaceri din romania fac afaceri cu statu deci noi contribuim indirect la masina asta daca Y si-o cumpara
    9 1
  • :))
    Titlul nu e demn de stire. Mii de romani vor sa-l cumpere, dar doi pot sau au facut primul pas ... dar de vrut ..
    2 0
  • :))
    Eu sunt unul dintre ei dar cine e celalalt?
    2 0
  • Vampirelu
    hmmmm
    Acum sa fim sinceri ... cine nu isi doreste sa cumpere o astfel de masina ??

    Si era o intrebare: pe unde sa mearga cu ea ?

    Pe drum frate, nu numai la noi sunt rele drumurile, dar la noi la stiri doar asta vezi: politica, drumuri proaste, crime si scandaluri.

    Problema e ca la noi nu se investeste, si in ce se investeste, jumate se fura :))
    3 1
  • @Vampirelu
    Prietene, noi nu furam..Cand e greu ne adaptam
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru