El e noul Spark, urmasul lui Matiz!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.01.2009
Clasicul Matiz va fi inlocuit, in 2010, de un model radical schimbat. Chevrolet a prezentat un prim preview al acestuia la Detroit.

Esential

2010 este anul in care vom admira pe strazi noul look al Matizului.

Dupa ce anuntasera ca vor aduce la Detroit versiunea finala, gata de productie, a conceptului Beat, GM a amanat prezentarea inlocuitorului lui Matiz/Spark pentru Salonul de la Geneva. Normal, constructorul american nu si-a putut dezamagi fanii de la NAIAS 2009 si a venit cu o evolutie a conceptului mai sus mentionat. Conform oficialilor americani, Spark-ul de la Detroit este foarte aproape de forma sa finala, cele doua luni care ne despart de Salonul de la Geneva urmand sa fie utilizate pentru retusuri minore.

Cel care a facut oficiile la conferinta de presa de prezentare a lui Spark a fost presedintele GM North America, Troy Clarke. Desi americanii priveau cu ochi buni, pana nu demult, doar modelele ceva mai voluminoase, schimbarile economice recente au determinat o reevaluare a optiunilor si o abordare mai prietenoasa a segmentului mini. In aceste conditii, anuntul facut astazi de oficialii GM, in care Spark a fost numit un model gata de plecare pe piata din SUA in 2011, nu a mai mirat pe nimeni.

"Spark va aduce stil, spatiu si versatilitate in segmentul masinilor mici si eficiente din punctul de vedere al consumului.

Decizia de a adauga Spark in portofoliul nostru din America de Nord reflecta interesul brandului de a fi pe prima pozitie din punctul de vedere al eficientei la nivel mondial", a spus Troy Clarke la Detroit.

Noul Chevrolet Spark reuseste sa se impuna printr-o imagine foarte tanara, care preia elementele-cheie ale conceptului Beat, originea designului care sta la baza noului model. Urmasul lui Matiz va intra pe pietele europene in debutul anului 2010. Noul Spark este dezvoltat 100% in Europa, constructia modelului urmand sa aiba loc, insa, in Coreea. 

Cealalta noutate interesanta a marcii Chevrolet la Detroit a fost modelul Orlando, care este un monovolum cu sapte locuri si cu fata de SUV. Modelul de serie este extrem de apropiat ca design de conceptul cu acelasi nume, pe care Chevrolet l-a prezentat acum trei luni, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

via | Newspress

Comentarii (10)

  • catalinux
    spark
    Ce bine arata pana unde ridicase omu' acum cateva zile "mătasea" si cat de rau poate sa arate de la parbriz incolo. Pacat!
    0 0
  • noul spark
    noul spark
    Eu zic ca arata bine. Dar... tocmai in 2010? Probabil ca trebuie sa vanda stocul de sparkuri "actuale", iar cu criza asta le va lua ceva timp.
    0 0
  • amfetamin
    partea frontala cam seamana cu opel corsa..deh,doar fac parte amandoi din concernul General Motors.
    0 0
  • amfetamin
    daca stau mai bine sa ma gandesc,cred ca sunt construite pe aceeasi platforma tehnica...ca doar criza isi spune cuvantul,nu?
    0 0
  • sunshine64sm
    Criza mare !!!
    Criza o afectat productia de masini, dar demult imaginatia constructorilor este afectata de o criza, "creatiile" fiind dintre cele mai penibile. Se pare ca se poarta moda... crizelor...
    0 0
  • noul spark
    interesant, nu?! este de vazut cum vor reusi pina in 2010 sa supravietuiasca!
    0 0
  • Bogdan
    spark
    Dupa mine e cea mai frumoasa masina de orasas BRAVO celor de la chevrolet .
    0 0
  • Bogdan
    spark.....san_dero
    Au inceput toate sa semene din ce in ce mai mult cu noul Sandero de la Dacia, nu :))))))), misto masini:)))). buna,buna asta. Eu zic sa trecem toti la biciclete poate asa mai apucam neste zile in plus....
    0 0
  • andrei
    spark
    cam tarziu lansarea
    o masina ca asta ii ajuta cat de cat sa iasa din criza, nu tancurile lor de prin america
    dar asta e decizia lor
    0 0
  • E PERFECTA PT SOSELELE PATRIEI . LA CE SOSELE AVEM IN ROMANIA ......NU SE MERITA SA AI MERCEDES CARE PRINDE 200 LA ORA SI CONSUMA 15 LITRI . E MAI BUN UN SPARK PT CA IN AFARA LOCALITATII AL MEU CONSUMA 6
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru