Facelift pentru Cadillac XLR Roadster

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 06.06.2008
Varianta revizuita a roadsterului Cadillac XLR va fi lansata peste o luna, avand si o versiune de performanta.

Esential

443 CP va dezvolta versiunea de performanta a roadsterului, Cadillac XLR-V.

Cadillac a pregatit un facelift pentru XLR Roadster care urmeaza sa fie lansat in luna iulie. Producatorul american a dezvaluit astazi prima imagine oficiala a noului roadster premium. Cadillac XLR beneficiaza de restilizarea aspectului exterior, dar si al interiorului, motorizarile urmand sa fie pastrate de la modelul actual. Astfel, linia de design a exteriorului este adoptata de la noul sedan al constructorului american, Cadillac CTS, care a reprezentat un adevarat succes. Noua editia a lui XLR Roadster dispune de acoperis retractabil din material dur si este disponibil in doua variante: XLR Platinum si XLR-V.

Cadillac XLR Platinum este versiunea ultraluxoasa, inginerii americanilor oferind mai multe atentie designului si confortului. La exterior, aceasta versiune se poate distinge printr-un design mai pronuntat al grilei si setul de jante de 18 inch din aliaj care pot fi comandate si cu aspect cromat. Cadillac a echipat XLR Platinum cu motorul V8 Northstar de 4.6 litri care dezvolta 320 CP.

Versiunea de performanta a roadsterului face parte din gama de performanta a celor de la Cadillac, primind sufixul “V” in denumirea sa. Spre deosebire de Platinum, XLR-V este echipat cu un motor V8 Northstar de capacitate cilindrica mai mica, de 4.4 litri, dar beneficiaza din partea inginerilor Cadillac de o supraalimentare care ii permite sa dezvolte 443 CP.

Interiorul noului Cadillac XLR Roadster dispune de tehnologie avansata, precum navigatie OnStar prin sistemul DVD cu posibilitate de conectare a altor dispozitive prin intermediul Bluetooth-ului. Confortul este resimtit in totalitate in noul XLR, constructorul american oferind instrumente de bord din materiale de calitate superioara. Printre dotarile care vor fi intalnite pe varianta revizuita a lui Cadillac XLR se regasesc farurile adaptive, cruise control, suspensii magnetice, sistem de inchidere fara cheie, buton de comanda start-stop a motorului, scaune cu racire si incalzire, volan incalzit, precum si insertii din lemn si piele.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru