Ferrari sistează temporar producţia şi concedieaza 270 angajaţi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.05.2010
Fabrica Ferrari va renunţa la aproape 600 de angajaţi pentru o săptămână din cauza comenzilor reduse pentru motoare. Angajaţii companiei sunt nemulţumiti de aceste măsuri.

Italienii de la Ferrari încep să resimtă efectele situaţiei economice mondiale, respectiv scăderea comenzilor. Deşi la prima vedere, comenzile celor de la Ferrari sunt în toi, iar constructorul lucrează doar în baza comenzilor existente, fabrica din Maranello construieşte şi motoare pentru Maserati, a căror cerere a scăzut în ultima perioadă. Astfel, în 2009 cei de la Maserati au comandat circa 4.500 de motoare de la Ferrari, în timp ce anul 2008 a adus 9.000 de comenzi.

Angajaţii fabricii Ferrari sunt nemulţumiti că directorii companiei vor sa elimine 120 de posturi de birou si 150 de posturi in fabrică din cauza ultimei prime pentru anul 2009 ce trebuia plătită in luna aprilie 2010. Practic, angajaţilor Ferrari li s-a propus să aleaga intre pastrarea acestor locuri de muncă şi plătirea primelor aferente celor 3.000 de salariaţi ai fabricii. Reprezentantul sindicatului angajaţilor Ferrari este nemulţumit de ridigitatea manifestată de conducere în discuţiile cu aceştia.

Potrivit lui Giordano Fiorani, reprezentantul sindicatului angjaţilor Ferrari, constructorul italian de supercar-uri va renunta la aproximativ 600 de angajaţi pentru o săptămână, începând de luni. Purtătorul de cuvânt al Ferrari, Stefano Lai, a confirmat planurile de renunţare temporară la unii angajaţi, dar nu a menţionat şi o cifră aferentă.

Totodată, reprezentantul sindicatului a anunţat intentia de a taia producţia de la 20.000 de unitaţi la 11.000 de unitaţi pe an, zvon infirmat de purtătorul de cuvânt Ferrari, care a anunţat că marca pe care o reprezintă nu a intenţionat sa producă mai mult de 6.000 de unităţi in 2010.

Via | WorldCarFans

Comentarii (8)

  • stefan
    ferrari
    pacat
    6 4
  • Stelian_Opincariul
    Faliment! Este de asteptat din moment ce sunt si alte marci sport! Exemplu Renault Megane RS !
    8 20
  • auzi la unii faliment ....,mi se pare normal sa reduca productia daca e cererea mica,nu sunt singurii care au facut asta.ca sa compari Ferrari cu Megane RS trebuie sa fii si putin prost
    15 6
  • Florin
    du-te ma-ncolo :))
    Renault Megane RS?!?! =))))))))))))
    mai du-te ma si plimba ursu :))) aia numesti tu masina sport? :))))))
    las ca francezii n-o sa moara de foame ca sunt destui dinastia ca tine care sa dea banii pe un Renault :))
    5 8
  • Vortex66
    @Stelian_Opincariul
    Omg ce retard esti mane :D Daca trece un Ferrari pe autostrada pe langa un Megane RS, il arunca pe banda de urgenta.
    8 5
  • pacat
    de cei care l-au luat in serios pe Stelian :))
    8 1
  • Asta arata cat e de adanca recesiunea si ca pana si cei foarte bogati sufera semnificativ.

    Pentru un om care da cateva sute de mii de euro pe o masina si il mai costa cateva zeci de mii pe an detinerea si utilizarea ei renuntarea la asa ceva inseamn instabilitate si acolo sus unde se discuta numai in averi de milioane sau zeci de milioane de euro.

    Ceva e foarte gresit undeva...
    3 2
  • serifu
    @vortex66
    :))))) buna asta
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru