Grupul PSA disponibilizează 6.000 angajaţi

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 15.11.2011
Grupul francez PSA reduce numărul angajaţilor din uzinele sale. Mai mult de 6.000 de posturi vor fi desfiinţate. ele mai afectate vor fi centrele de producţie şi cercetare din Franţa.

Uzinele PSA din Franţa vor fi cele mai afectate de planul de restructurări ce va fi aplicat de grupul Peugeot Citroen. Sindicatele din Hexagon anunţă că aproape 4.000 de posturi vor fi desfiinţate în viitorul apropiat. În total, 6.800 de angajaţi ai grupului PSA vor rămâne fără slujbă.

O mie de posturi vor fi suprimate pe liniile de producţie, în timp ce 500 de angajaţi vor pleca de la departamentele de R&D. Vor fi afectate şi departamentele de marketing şi administrativ precum şi peste 2.500 de angajaţi externi din sectorul cercetării. De asemenea, 800 de angajaţi temporari vor rămâne fără contracte de muncă.

Prin acest plan, PSA vrea să economisească 800 de milioane de euro. Cele mai afectate vor fi uzinele şi centrele de cercetare aflate la Sochaux, Vélizy dans les Yvelines şi La Garenne.

PSA pare să sufere mai mult decât concurenţa pe fondul degradării macroeconomice. În octombrie, grupul a înregistrat o scădere cu 4.8% a înmatriculărilor în timp ce acelaşi indicator a crescut cu 5% pentru Renault.

În acelaşi timp, în Germania, grupul Daimler a anunţat că garantează celor 130.000 de angajaţi cu nu îşi vor pierde slujba până în 2016 iar grupul Volkswagen angajează dorind să ţşi crească forţa de muncă cu 10% pe plan global în anul ce urmează.

Via | Le Figaro

Comentarii (4)

  • francezul
    Cam nasol ! PSA pierde teren
    10 1
  • razvanis
    VW angajeaza
    Sa duca Cv-urile la VW, ca angajeaza, stirea apare fix in coloana din dreapta articolului,
    12 5
  • @razvanis
    lucrezi la volkswagen?
    0 7
  • razvanis
    Nu
    Lucram la PSA , dar voi fisomer in 2 luni si ma gandeam poate prind un loc la nemti :)))))))))))))
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru