Honda recheama in service 646.000 de exemplare Jazz

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 29.01.2010
Japonezii de la Honda vor face un recall de 646.000 de unitati Jazz la nivel global. Problema sta la nivelul unui comutator al geamurilor electrice.

Dupa ce Toyota va organiza un recall masiv la nivel global din cauza unei probleme la pedala de acceleratie, problemele japonezilor continua. De aceasta data, rivalii de la Honda au anuntat un recall masiv la nivel mondial, acesta afectand aproep 650.000 de unitati Jazz vandute in a venit randul celor de la Honda sa faca o rechemare in service. Honda va face un recall pentru 646.000 de unitati Jazz vandute pe pietele din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Asia, cu exceptia Japoniei.

Problema la care se refera recall-ul Honda la nivelul unui comutator care apartine de instalatia de geamuri electrice, in care s-ar putea infiltra apa, lucru care ar putea duce la un incendiu. Din pacate, exista deja trei asemenea cazuri in lume, doua dintre ele avand loc in Statele Unite ale Americii, iar unul in Africa de Sud.

Problema a fost descoperita dupa ce un copil de doi ani a murit in masina in care dormea, din cauza unui incendiu cauzat de un scurt circuit. Incidentul a avut loc in Cape Town, Africa de Sud.

Honda va rechema 140.000 de unitati Jazz in Statele Unite ale Americii, circa 172.000 de unitati in Marea Britanie, iar restul de 304.000 de unitati la nivel mondial. Modelele afectate sunt cele produse intre anii 2002 si 2008, iar recall-ul va incepe spre finele lunii februarie.

Honda Jazz este cel mai bine vandut model al constructorului nipon pe piata interna.

Via | Reuters

Comentarii (28)

  • Crysty
    Problema
    Deci?
    Unde sunt cei care sustineau ca automobilele asiatice sunt cele mai fiabile?
    Au cazut in frunte cu Toyota si Honda!
    Pt cei care se simt ofensati va informez ca nu sunt posesor de TDI dar totusi condus o masina buna: nemteasca!
    17 11
  • Masini germane
    Si ce, masinile germane sunt perfecte?! Nu a murit nimeni intr-un automobil european? Eu era s-o patesc din cauza unor covorase blocate in pedala de acceleratie si in masini germane.
    7 14
  • ........
    de acord cu primul cu Crysty
    11 6
  • Prostire
    in masa
    se incearca prostirea posesorilor de VW si nu numai....

    de ce nu ati dat stirea cu audi q5 care a primit un imens recall foarte recent? pentru ca e Audi? Tot insistati cu Honda si Toyota, pai o Honda te tine sute de mii de km, un Golf 5 sau 6......Doamne ajuta....
    15 12
  • adrian
    aaa
    pe mediafax exista un update la stire, inclusiv foto cu model corect. din pacate a fost facut la 1 ora dupa publicare
    1 0
  • Prostire
    in masa
    HONDA CIVIC/JAZZ/Accord cele mai fiabile masini!!

    Honda Jazz mai fiabil decat un Audi a4 sau C-Classe


    wall-street.ro/articol/Auto/14513/Top-100-Cele-mai-fiabile-masini.html
    11 11
  • Robert
    Cei mai "japonezi" producatori niponi sunt Subaru, Daihatsu si Mazda
    Asa cum am spus si cu alta ocazie, majoritatea producatorilor japonezi produc mai multe masini in afara Japoniei decat in Japonia . Cei mai "japonezi" producatori auto niponi sunt Subaru, Mazda si Daihatsu .
    Iata datele de productie globale si cele din Japonia pe anul 2009 ale principalilor producatori japonezi furnizate de Reuters : Toyota (6,371,291 / 2,792,274),
    Honda (3,012,637 / 840,924),
    Nissan (2,744,562 / 894,575),
    Suzuki (2,387,533 / 908,302),
    Mazda (983,867 / 717,175),
    Daihatsu (795,722 / 684,255),
    Mitsubishi (794,681 / 426,530),
    Subaru (491,352 / 408,399) .
    12 1
  • @prostire
    care e problema ta omule? esti suparat ca trebuie sa-ti duci toyota la recall?
    10 4
  • Miscare mondiala
    Haha... nu mai radeti de capra vecinilor ca poate moare si capra din curtea voastra! Personal cred ca urmeaza un val de recall-uri. De ce? Toyota ocupa prima pagina a ziarelor si atentia va cadea mai putin asupra celorlalte marci. Inteligenti cei de la Honda. Au ales momentul perfect. A se vedea un articol micut in comparatie cu 5 articole pentru Toyota doar pe Automarket. La fel si cu Ford Transit. Actioneaza in umbra Toyotei.

    Si asa piata e in scadere sau poate chiar a atins punctul cel mai de jos (bottom line cum spun britanicii) asa ca momentul este ideal pentru asa ceva. Smart move!
    5 0
  • Sa fim seriosi.
    In timp ce la nemtoaice crapa chiulasele, turbine si motoare pe capete, serii intregi cu defecte la pompa de ulei si motorina, infectoare scimbate ca pe ciorapi voi va si va faceti praf cu japonezele la care mai pica cate un covoras sau o pedala si un geam.
    Sunteti de tot Ca....L romanasilor.
    Numai gura e de voi.
    puneti mana si mergeti la munca si faceti voi masina perfecta preainteligentilor.
    Mai zicea unul ca masina adevarat japoneza este mazda.
    Esti varza, Dintre japoneze singurele care au ramas cu adevarat japoneze sunt Toyota, Honda, Subaru. Mazda apartine de Ford, Suzuki de VW-agin.
    9 11
  • Este doar inceputul pentru Toyota si Honda !
    O Toyota facuta in Africa de Sud, Turcia sau Franta mai este o masina japoneza ? Ford a vandut la sfarsitul lui 2008 celor de la Mazda 20 % din actiunile Mazda, ramanand cu 13 % din actiuni . Foarte curand cei de la Ford vor vinde si cele 13 % din actiunile Mazda pe care le mai detin, cei de la Mazda intrerupand in curand toate legaturile cu Ford . Fiind un constructor prea mic sa supravietuiasca singur, cei de Mazda cauta un nou partener pe termen lung . Cel mai probabil partener este Toyota, dar in luna decembrie 2009 presa germana a lansat ipoteza ca VW ar fi interesat de Mazda datorita pretului de achizitie rezonabil ( 3 miliarde $ fata de 6 miliarde $ cat valoreaza Mitsubishi sau 12.5 miliarde $ cat este valoarea totala a celor de la Suzuki ) cat si a unitatilor de productie din Japonia si Asia de S-E. Timpul ne va spune daca dupa Suzuki, cei de la VW vor cumpara si o parte importanta din Mazda . Referitor la Subaru, in 2009 pe piata americana toti producatorii japonezi au inregistrat scaderi masive cu o singura exceptie si anume Subaru( Toyota detine 17 % din Fuji Heavy Ind ce detine 100 % din actiunile Subaru) care a inregistrat o crestere de 40 % ! Din cate stiu eu in Romania, toate modelele Subaru comercializate sunt "Made in Japan" spre deosebire de Toyota Corolla sedan (Africa de Sud), Auris (Turcia), Yaris (Franta) sau Avensis (Anglia) .
    10 2
  • mda, cum sa nu
    Da, adevarul este ca Toyota si Honda fac niste masini foarte "proaste". Mai nou orezarii de pe plantatii le fabrica. Sa ziceti mersi ca se face recall.
    Renault si Peugeot nu au fac recall, desi primesc sesizari pe banda rulanta ca e varza instalatia electrica, suspesia si directia (acum cativa ani unu' a dat in judecata Dacia ca a ramas cu directia blocata si s-a rasturnat-saracul a fost prostia sa dea in judecata o companie auto frantuzeasca, normal ca a pierdut procesul).
    In loc sa se aprecieze faptul ca isi recunosc greselile si incearca sa si le indrepte, voi le dati "in cap", ca la fotbal, politica si masini se pricepe toata lumea. Niciodata nu o sa ajunga un Passat la fiabilitatea unui Accord sau Avensis (nu o spun eu, ci posesorii masinilor japoneze care si a doua oara si a treia oara cumpara tot aceasi marca-puteti sa spuneti voi ce vreti, dar la marcile nemtesti nu se intampla asta). Cine stie ce vorbesc, intelege, cine nu, sa stea in banca lui!
    12 8
  • Toyota are probleme mari !
    Pierderile Toyota in aceata saptamana la bursa au fost de 15 miliarde $ ! Toata distractia cu recall-ul va mai costa Toyota alte miliarde $ .
    11 1
  • @ LauCalin
    Honda is HOT !!!
    Spune-le celor care le-a murit copilul de 2 ani intr-o Honda in flacari, ca Honda este o masina fiabila !
    7 6
  • @ fanii Honda
    In septembrie 2007, Honda a rechemat 182,000 de Honda Civic care riscau sa le sara rotile in mers !!!
    http://www.autoblog.com/2007/09/14/wheels-could-fall-off-on-182-000-recalled-honda-civics/
    7 3
  • Robert
    Made in Japan vs Made in USA
    Cei de la Edmunds Inside Line au facut o comparatie intre pedala de acceleratie produsa de CTS (SUA) care a cauzat acest imens recall si pedala produsa de Denso ( Japonia ) care nu a necesitat nici un recall . Diferentele de calitate intre cele 2 mecanisme sunt imense, asa ca cei ce sustin teoria ca peste tot in lume nivelul calitatii al producatorilor niponi este identic cu cel din Japonia se inseala ! Producatorii japonezi si-au cladit reputatia de calitate cand majoritatea masinilor erau produse in Japonia, dupa ce productia a fost externalizata calitatea masinilor a inceput sa scada, incet dar sigur . Intrati pe www.insideline.com pentru a vedea analiza celor doua mecanisme de acceleratie .
    11 0
  • LauCalin
    celui care mi-a raspuns, @Robert
    Intr-adevar, e tragic cand iti moare cineva in asemenea conditii si se ajunge la un recall de proportii, iar familiile celor care au murit vor fi despagubite (adevarul e ca in asemenea momente chiar nu conteaza banii). Este foarte greu, dar un astfel de moment trebuie depasit si nu ai cum sa faci altfel decat print-un recall si sa-ti verifici masinile pentru ca altii sa nu pateasca la fel. Si medicii gresesc, sunt multi care mor din vina lor si scapa basma curata ca ii sustine Colegiul Medicilor.
    Robert, ce spui tu este un trist adevar si fii sigur ca nu doar japonezii fac asa. Daca nu toti producatorii procedeaza asa, atunci cea mai mare parte din ei.
    6 0
  • rechemari la masini GERMANE !!!
    pentru fanii DE:

    http://www.automobiletv.ro/event.php?id=292 - Mercedes Clasa M, E, S, C, R, G si CLS.


    http://www.automobiletv.ro/event.php?id=299 - AUDI A 3


    http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-volkswagen-jetta-20-tfsi-rechemare-in-service-4435715 - Volkswagen Jetta 2.0 TFSI


    http://www.auto.ro/stiri/V-W-Touareg-rechemat-in-fabrica - VW TOUAREG


    http://www.auto.ro/stiri/BMW-Serie-1-si-Serie-3-rechemate-in-SUA - BMW seria 1 si 3


    http://www.auto.ro/stiri/BMW-X5-si-X6-au-fost-rechemate-in-SUA - BMW X5 si X6


    http://www.auto.ro/stiri/Audi-recheama-in-service-2-500-de-vehicule - Audi A3, Audi TT si Audi TT Roadster este cauzata de probleme la masinile echipate cu transmisia S tronic.


    http://www.auto.ro/stiri/Volkswagen-recheama-13-500-de-modele-echipate-cu-transmisii-DSG - Volkswagen recheama 13.500 de modele echipate cu transmisii DSG


    http://www.automarket.ro/stiri/audi-va-face-un-recall-pentru-a3-si-tt-din-cauza-unor-scurgeri-de-carburant-25374.html - AUDI A3 si TT


    http://www.auto.ro/stiri/Audi-recheama-40-000-de-Q5 - AUDI Q5


    TOATE astea in mai putin de 1 ( UNU ) an !!!
    vai, ce fiabile sunt......
    9 7
  • @lee
    aha.. si se ridica la 100.000 de masini in total? dar 1 mil? toyota cate a chemat inapoi? 3mil? 4?
    8 6
  • @castravetele
    E cu dus si intors si asta... cel putin eu asa cred. Pentru ca Toyota a rechemat hai sa zicem 3,5 mil din vreo 8 mil (pentru o chestie minora- cand zic minora ma refer la faptul ca se inlocuieste relativ repede). Deci asta inseamna ca aprox. 45% din masini au fost rechemeate.
    Bun. Daca facem un calcul asemanator la masinile nemtesti (de exemplu 40 000 de Q5 din 100 000 au fost rechemate) se ajunge la un procent asemanator. Deci este cam acelasi lucru, adica vreo 45%, dar la o scara mai mica. Nu stiu cat de bine m-am facut inteles. :)
    7 7
  • Problemele la un comutator al geamurilor electrice au cauzat moartea unui copil de 2 ani, Honda in care se afla luand foc !
    In alta ordine de idei, in a avea probleme la motor si a-mi sari in mers cand mi-e lumea mai draga o roata sau mai multe roti, intotdeauna voi alege prima varianta !
    8 0
  • ...
    cine stie ce-a fost in septembrie:

    http://paultan.org/2010/01/30/honda-jazz-worldwide-recall-over-switch-defect/

    stai sa te intrebi cum intra apa la acel comutator si mai ales de ce dormea acel copil in acel Jazz!!!
    4 1
  • @LEE
    Potrivit acelorasi surse, problema a iesit la iveala in timpul unor teste interne efectuate de Audi si nu datorita plangerilor clientilor, neexistand incidente in care acestia sa fie implicati.

    din linkul tau Lee. Poate sesizezi o diferenta.
    4 4
  • @LEE
    Primele 2 linkuri se refera la probleme din 2003 si 2006, iar restul afecteaza doar modele produse in SUA. Daca vrei, pot cauta si eu pe google "recall -orice-"si voi gasi cateva linkuri bune.
    3 4
  • NeoGalaxy
    Eu sunt curios de ce nu existe recall-uri la mama natura pentru ca la cate prostii scriu cativa pe aici... numai recall-uri am vedea in fiecare zi. Totusi... idea de baza nu este cine ce recall face ci de ce il face. Au murit oameni asta este... mor si cand pica un avion si nimeni nu face recall la ele. Mor oameni pe masa de operatie si nimeni nu face recall la roboti, la echipamente si/sau la doctori. Toyota face recall pentru ca se poate rezolva problema si asta conteaza. Restul nu pot face recall pentru ca nu se poate rezolva nimic prin acel recall. Avioane tot vor pica, oameni tot vor muri si prostia umana tot infinita o sa fie. Oamenii nu stiu cat de perfectibili sunt dar masinile sunt cu siguranta perfectibile.
    3 2
  • alo....
    Domnule < Castravetele >, sunt stiri pe net, stranse de un amic, nu gasite pe/prin google, din aprilie 2009 incoace.


    alte exemple:

    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-recheama-in-service-363000-unitati-murano-21313.html

    http://www.automarket.ro/stiri/primul-recall-pentru-tesla-roadster-21570.html

    http://www.auto.ro/stiri/Mazda-recheama-modele-Mazda3-Din-nou

    http://www.auto.ro/stiri/Honda-recheama-in-SUA-modelele-Accord-si-Civic

    http://www.auto.ro/stiri/Update-Honda-suplimenteaza-numarul-de-modele-Accord-Civic-si-Acura-TL-rechemate

    http://www.auto.ro/stiri/Toyota-recheama-modelul-Corolla-2010

    http://www.auto.ro/stiri/Toyota-China-recheama-in-service-690-000-de-masini

    http://www.auto.ro/stiri/7-000-de-Mitsubishi-Lancer-rechemate-in-SUA

    http://www.auto.ro/stiri/Nissan-recheama-peste-26-000-de-modele-Altima-si-Maxima

    http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-rechemare-toyota-in-sua-4947122

    http://www.auto.ro/stiri/Nissan-recheama-143-000-de-masini

    http://www.auto.ro/stiri/Jeep-recheama-161-450-de-Wrangler-uri-cu-transmisie-automata

    http://www.automobiletv.ro/event.php?id=343 - Peugeot 207, 308, 4007, 607 si 807

    http://www.automarket.ro/stiri/fiat-recheama-in-service-500000-de-unitati-grande-punto-26875.html

    http://www.automarket.ro/stiri/volvo-va-face-un-recall-pentru-xc-90-in-australia-26939.html

    http://www.automarket.ro/stiri/recall-pentru-50000-de-unitati-qashqai-x-trail-si-koleos-27144.html

    http://www.auto.ro/stiri/Volvo-recheama-peste-140-000-de-masini

    http://www.automarket.ro/stiri/toyota-face-un-recall-de-43000-de-unitati-in-china-27334.html

    http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-top-rechemari-in-service-in-2009-5239074

    http://www.auto.ro/stiri/Hyundai-recheama-peste-65-000-de-masini

    http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-renault-rechemare-in-service-masiva-5318113

    =====================================================

    http://www.auto.ro/stiri/Honda-recheama-76-000-de-modele-Ridgeline

    Constructorul japonez a anuntat ca va rechema aproximativ 76.000 de camionete Ridgeline din cauza unor legaturi electrice care pot duce la aparitia unor incendii.

    -------------------
    Interesant este faptul ca actiunea lui Honda are loc dupa ce, acum sase luni, NHTSA a investigat problema si a concluzionat ca nu este nevoie e o rechemare.
    -------------------

    Practic, avem de-a face mai mult cu o autosesizare din partea niponilor, care i-a instiintat pe cei de la securitatea traficului din SUA ca este nevoie de o reintoarcere catre ateliere a lui Ridgeline. In urma investigatiei interne, asiaticii au determinat faptul ca este posibil ca soferul masinii sa loveasca accidental un panou plasat sub bord, provocand astfel un circuit, acesta rezultand, la randu-i, intr-un incendiu.

    Totodata, Honda a ajuns la concluzia ca, in cazul unui asemenea scenariu, focul se va stinge foarte probabil singur; totusi, acesta nu a fost vazut ca un motiv pentru anularea rechemarii.

    =================================================


    Vezi, nu numai AUDI face asa ceva, si HONDA :)

    acestea sunt rechemarile din presa auto romaneasca, din ultimele 9 luni.
    2 1
  • george
    MAI AI TUPEUL SA VORBESTI DE FIABILITATE?
    @ LEE

    Parca ai fi Basescu vorbind de filmuletu` cu copilu` pleznit peste bot...

    Stabilisem candva ca un an de zile nu mai pomenesti de subiectul asta. Esti si fan Baselu`?
    1 1
  • bine Lee... si scopul comentariului tau este???? cu totii stim ca TOTI producatorii au derluat intr-un moment sau altul un recall
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru