Iata prima imagine cu noul Kia Cee'd facelift!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.07.2009
Kia se pregateste sa ureze bun venit in aceasta toamna faceliftului operat pe Cee'd. Modelul compact revizuit va sosi in Romania in luna octombrie a acestui an.

Un succes rasunator pe piata din Romania si o adevarata sfidare pentru criza economica, hatchback-ul Kia Cee'd se pregateste de schimbare. Dupa o serie de imagini spion, care anuntau modificari stilistice in cadrul gamei modelului, constructorul coreean a decis sa ofere fanilor sai primul teaser al modelului.

Versiunea revizuita a modelului compact este asteptata sa debuteze in premiera mondiala la Frankfurt, in luna septembrie a acestui an. In aceste conditii, ne putem astepta ca faceliftul modelului sa ajunga si pe piata autohtona la sfarsitul lunii octombrie.

Prima imagine pusa la dispozitie de constructorul asiatic tradeaza aspectul frontal al modelului, care a primit o serie de linii noi la nivelul blocurilor optice si al spoilerului. Grila a fost si ea modificata, pentru a ilustra noua tendinta de design spre care se indreapta Kia.

Faceliftul a fost realizat sub atenta supraveghere a designerului sef Kia, Peter Schreyer, care a incercat sa improspateze imaginea unui model ajuns deja la maturitate.

Modificarile se vor resimti pe toate variantele de caroserie ale gamei Cee'd.

Comentarii (44)

  • good
    arata bine asa din prima poza.va fi un adevarat rival pentru troaca aia de megan
    20 22
  • reno
    Pare sa arate mai rau decat generatia actuala.

    Si cand o sa se compare troaca de Ceed cu Megane mai trebuie sa treaca cativa ani sau zeci de ani.
    25 26
  • kia
    prietene "je", k sa ajungi sa compari un ceed cu un megane, kiar si modelul nou d megane trebuie s treaca nu mai mult d 5 minute....nu s poate compara interiorul d megane cu cel d ceed,si kiar modelul nou d megane pastreaza linia veke a bordului prezenta in mare parte si la logan...sa nu mai spun d modelul coupe,proceed si megane, credema k nich nu s compara meganul cu pro_ul,atat dpv al bordului cat si din cel al spatiului...
    12 12
  • prieteni
    Megan
    Prieteni, Megani chiar este o troaca nasoala...nu isi face banii, e scumpa.pt. ce ofera , si intretinerea este extraordinar de costisitoare.
    14 13
  • KIA
    comparati Renault-ul cu Kia??
    interesati-va cat va costa intretinutu renaultului si mai vb
    KIA ESTE CU MULT SUPERIOARA! CALITATE-PRET MERITA
    19 9
  • arata bine
    Cu preturile, dotarile standard si nivelul de siguranta al cee`d-ului, deja este un competitor demn de luat in seama in clasa C. Asteptam noua motorizare de 2,2 CRDI de 200 CP .
    11 6
  • carcoteli dobitocesti..
    Reviziile simple la Megane 1.6 16v (ulei+filtre) costa 450 ron. Acum depinde si unde le faci, unele service-uri au adaos mai mare. Asa cum s-a mai zis o sa treaca mult timp pana ce ceed va scapa de "bolile tineretii". Megane se vinde de atata timp in Europa. Pana in 2006 au fost probleme cu masinile in Romania insa cele fabricate dupa acest an (facelift) sunt scapate de probleme pe care le-ati intalnit pana acum la Megane. Costurile mari de intretinere au ramas un mit popular..numai un dobitoc poate sa spuna ca este o troaca.

    Multi care scriu aici nici macar nu s-au urcat in modelul criticat de ei, poate nici carnet nu au.

    Pro ceed intra in competitie cu Megane RS nu cu cel normal.
    14 12
  • Bogdan
    Mi se pare mie sau noul Cee'd seamana cu viitorul Sorento?
    5 6
  • KIA
    TE AI EXPRIMAT GRESIT. VIITORUL SORENTO SEAMANA (POATE) CU CEE'D
    6 1
  • Anonim
    Botul parca aduce a Logan! :)
    8 6
  • vs
    Prietene nst nu compara doar spatiu si bordul, daca asta e tot ce alegi tu la o masina imi pare rau dar nu avem ce discuta. Dupa ce o sa mergi cu ambele masini sa tragi un pic de ele atunci sa vb. si daca ne legam de noul interior de la Megane, pardon.
    Ptr raportul bani si aspect e cea mai buna alegere, dar ca si performante, distanta de franare siguranta activa si pasiva eu zic ca Megan-ul il bate la cur pe asta mic Ceed.

    Iar ptr ceilalti, cu povestile cu reviziile si piesele scumpe eu zic sa va mai interesati, nu mai cititi basme.
    7 9
  • vai de capul lui reno...
    @je, mihai:

    prieteni, mai intrebati si voi in stanga si in dreapta pe la posesori de reno, mai ales de megane sa vedeti cum sta treaba.
    - megane II 1.5 dci 2005, pe la 35000km reali pica distributia si servodirectia, masina tb tractata. In aceeasi zi!
    - megane II 1.6 16v - 3 bucati, cred ca 2004 sau 2005 - dupa nici 1 an au inceput sa scrartie toate incheiturile, si in mai putin de 3 ani erau niste cazaturi, toate trei. Masini de firma, dar conduse de cate o singura persoana, si doi din soferi oameni cu grija pentru masini...degeaba, cu reno nu ai ce face. de vreo 2-3 ani au trecut pe ford si e ok
    - espace 3.5 V6 cred ca 2004 - dupa cca 1.5-2 ani, bordul s-a incolacit de la soare ca o coaja de portocala uscata iar trenul de rulare era facut varza. singurul lucru cu adevarat fain la masina era motorul care tragea de manca asfaltul

    iar eu sunt posesor de megane I 2003 - pana acum cele mai putin probleme din cele enumerate, dar tot au fost: distributia picata pe la 110k km (cam cu cca 10k ianinte de termenul la care trebuia schimbata); compresorul de a/c care e cam dus si costa o groaza si care a cauzat si caderea distributiei. pompa de motorina pe la 100k

    iar costurile de intretinere, dupa ce ai iesit din garantie, nu sunt mari, ci Astronomice!! cam dublu fata de o japoneza (mai exact toyota, cu aia am comparat) sau de o nemteasca.

    deci mai lasati-ne cu frantuzismele astea.

    on topic:
    mi se pare ca seamana cam mult cu varul Hyundai i30, si ca a mai pierdut din agresivitatea pe care o avea
    4 6
  • Mircea
    @Bogdan & @seby:
    1. "Viitorul" Sorento deja a fost lansat (http://www.automarket.ro/stiri/oficial-kia-sorento-foto-video-si-informatii-complete-19827.html).
    2. In ceea ce priveste asemanarile, cam greu de comparat o compacta cu un full-size SUV.
    3. Ceea ce se poate observa este ca cei de la Kia incearca crearea unei identitati la toate modelele marcii; de aceea se poate spune ca grila fata si farurile seamana la cele doua modele.
    2 0
  • Andy
    De ce nu ti-ai vandut Meganu daca nu esti multumit,hmmmm?
    6 1
  • Andy
    Stiai ca Meganul are probleme si totusi ai luat-o,ciudat.
    4 1
  • Ceed
    Andy, ai visat baiatule ca ai megane. Nici Dacie 1300 nu cred ca ai. Noul Ceed arata bine seamana cu multe masini, de fapt coreeni stiu cel mai bine sa se inspire din stanga si dreapta. Referitor la costuri de intretinere o revizie de an la KIA CEED costa 700 lei. Facand comparatie cu Megane care aceeasi revizie costa maxim 500 de lei. Comparatia cu Renault nu isi are rostul. In urma cu 5/10 ani care ati auzit de Kia? Noul Megane arata mult mai bine atat interior cat si exterior fata de Kia. Inainte sa vb mai bine faceti un test drive cu ambele modele. Va asteptam cu impresii, nu cu ce auziti la coltu blocului.
    4 3
  • ceed
    nu va mai dati cu parerea ceed arata bine dar nu se compara cu meganul eu am 1.6 megan 2005 si nu am nici o problema cu el si am 65000 scimbat ulei +filtru la service 250 ron asa ca numai vb. prostii depinde si cum mg. cu el asa ca lasati vrajeala
    3 1
  • benzinaru'
    interesant...........o combinatie dupa parerea mea intre o honda civic si un ford focus varianta veche..........sa speram k au lucrat si la plasticele din int, pt k am auzit k pe un drum mai denivelat zdrangane destul de rau
    0 1
  • !
    Deh, vechi metehne romanesti, galceava pe degeaba!
    Oare cand vom putea sa acceptam opinia celor care vad altceva?
    Nu cred ca noi vom trai acele zile dar cand se va intampla Dacia va fi la fel de buna ca orice nemteasca sau japoneza sau indiana sau chinezeasca!
    Si mai scumpa va fi apa si nu benzina ...
    3 0
  • Etienne
    Cee'd facelift
    Am citit articolul de 2 ori dar nu scria nimic despre nici un Renault acolo. Asa ca nu vad de unde atata furie si consternare impotriva cumintelului de Megane. Vorbind la subiect, noua grila Kia (vazuta prima data in 2007 pe conceptul Kee) nu pare una foarte inspirata pe modelul compact, desi merge bine pe Sorento II. Poate doar o imbunatatire a calitatii si o fiabilitate mai buna vor asigura lui Cee'd un succes la fel de mare ca si pana acum. Sper ca asiaticii sa nu adopte aceasta "fata" pe toate modelele pentru ca pur si simplu nu se potriveste cu orice model.
    3 1
  • phanter
    Cum adica cum arata ?
    Ca o chinezarie la care se inglobeaza o gramada de nestiutori pentru 5 sau 7 ani ca sa-si bata joc de ei.

    Arata cum arata, dar tehnica ii omoara pe ei.

    Cumparati voi chinezarii d'astea si in 20 de ani o sa va invadeze aia mici cu ochii beliti si o sa ajungeti robi pe plantatie.
    2 3
  • alukard
    salut fanii reno...
    salut fanii reno...dar stramb...ptr ca Megane nu se va ridica NICIODATA la nivelul C'eed ....DAAAAAA ????? am 2 buc...pe taxi in galati...am tras de ele eu si finul meu un an de zile de le-a iesit untul...nu au nici cea mai mica prb...iar cu reviziile
    rev de 15000 costa 390 ron...ulei + filtre...cea de 300 costa 710...asta daca este nevoie si de placute de frana fata si bujii...asa ca nu mai ridicati francezii in slavi...si ...cand vreodata va da Renault 3,5 ani garantie pe taximetrie ?????????????????? NICIODATA ...asa ca mai scutiti-ma cu francezii...DA ???...MS...
    4 5
  • marius
    tehnica???
    @panther. Ai condus vreodata un ceed? lamureste-ma si pe mine cum ii omoara tehnica pe coreeni ca sunt tare curios :)...macar ai inchis vreodata o usa de ceed ca vazi cum suna...asa ca sa faci o paralela intre ceed si megane...ca tot se vorbeste asa mult de "frantuzeasca"
    3 2
  • phanter
    Am condus ceed
    Si mi-am dat seama ca are servo si caseta de directie de accent, dica varzaaaaaaaaaaa

    Nu sunt fan renault, calmati-va.

    Motoare pe benzina foarte zgomotoase.

    Bai ati venti tot forumu' clubkia aici ?? Nu mai aveti ce scrie p'acolo ??

    Sa nu generalizam cand vine vorba de koreene.

    Daewoo a fost la vremea ei parfum pe langa ce scoate acum kia.

    Hai ca stie toata lumea ca astia cu ceed sunt fosti posesori de dacii 1310 care si-au dat masina la casat.
    Si acum cand s-au vazut intro masina mai acatarii e Dumnezeu lor, si nu ai voie sa zici nimic...

    Ciao !
    7 3
  • alukard
    @phanter
    hai sa nu generalizam...da ???....cu fostii posesori de Dacia 1310...am la activ 12 masinii noi...nu mai are rost sa le dau numele ca fac valuri...dc sunt la a 12 a masina ??? ptr ca NU m-au satisfacut...include si nemtesti intre ele...
    2 0
  • at all
    at all
    luati-va fratziilor papushi gonflabile sa va statisfak, nu mai siluitzi saracele mashini....... k tot nu va creste creerul la loc!
    1 0
  • comparatie
    am avut megane, acum am cee'd
    credeti-ma, kia este clar peste megane la toate capitolele.
    sa vedem cum se comporta in timp...
    2 3
  • Sylver
    @ Andy
    Andy habar nu ai ce vorbesti. Costurile la Toyota sunt astronomice, la fel ca si la Mazda de exemplu. Deci du-te si intereseaza-te cat e o bara de Toyota Yaris , cat costa un far, cat costa o capota si apoi fa comparatie cu restul. Iti spun eu ca la ambele marci japoneze mentionate anterior, piesele sunt mai scumpe ca la BMW. Toyota macar are preturi decente la revizii, pe cand Mazda te usuca si acolo.

    Costurile la KIA Ceed sunt si ele decente, exceptie unele consumabile. La Renault sunt un pic mai mari, dar depinde foarte mult unde faci revizia si reparatia! Eu am o masina din grupul VAG, si la service-urile Porsche te costa cu aproximativ 40% mai mult orice revizie comparat cu restul service-urilor.
    2 1
  • au inebunit coreenii....
    cum poti vreodata sa compari un renault cu o kia.sa fim seriosi renault e superioara la absolut toate aspectele. nu se compara la tinuta de drum ,frane, stabilitatea,performante, etc. cei impatimiti sa se limiteze la aprecierea masinii lor dar sa nu faca comparatii cu alte masini.nu sunt fan renault sunt posesor de honda dar comparatia e exagerata....
    5 3
  • Pt. fanii Renault
    Dar de ce nu spuneti ca trenul de rulare la renayl are garantie 45 K de km .
    Kia 100 K km.
    3 3
  • renault scartz!!!!!!!!
    Renault sunt carute pe roti care au motor bunicel dar nu ff bun.
    Eu am am si o honda accord veche de 20 de ani si nici nu se compara cu pasticul de renault si Logan !!!!
    Scartie tot renault laguna si megane!
    2 5
  • Cristi
    Cee'd
    Salut,posesorii minunati de kia de ce nu vorbesc si de problemele lor pe care le au cu zgomotele de la suspensia spate si zgomotele de la suspensia fata?sau de luminile din bord care se mai sting din cand in cand???:)))
    Dar nu e problema ca puteti da muzica mai tare daca simtiti ca nivelul zgomotului din interior creste.
    Am un prieten cu cee'd care a schimbat discul de ambreiaj deoarece aparuse un sant pe el format nu se stie din ce.....iar cei de la garantie i-au spus ca daca mai apare inca o data problema asta nu il mai schimba ca e din vina lui :)))))
    Intre timp saracul schimbase cu 2 luni inainte si telescoapele spate.Dar e buna si garantia de 7 ani la ceva....te face sa te imprietenesti cu cei din service si sa stai numai pe la ei :)))))
    Daca am ajuns in romania sa fim impresionati de garantie.....e bine....
    7 3
  • @Cristi
    Eu am un prieten cu Megane care la 2 luni ia cazut capacul de la buson, dupa inca o luna usa sofer si la 2 zile dupa i-a sarit bujia pe bancheta din spate si cei de la service au spus ca nu stiu de ce dar sa nu-si faca probleme ca este normal.
    Si apropo, nu-i mai mergea xenonul pe spate si aerul conditionat nu racea suficient motorul.
    :P
    3 3
  • Ceed
    Salutari!
    Cred ca aceasta polemica starnita de cineva care avea sangele prea fierbinte nu-si are rostul. Am fost posesorul unui Ceed si am facut cu el 32k km intr-un an. Nu am avut nici o problema si nici un zgomot suspect sau lumini stinse la bord. E o masina buna pentru banii pe care ii dai pea ea. Am condus si Megane dar pentru modul cum se comporta Ceed-ul pe sosea inima mi-a ramas alaturi de coreanca. Dar admir desig-ul noului Megane, este superb.
    Apar probleme legate de calitatea componentelor si la producatori premium dar asta nu inseamna ca trebuie sa radem unii de ceilalti. Exista exemple bune sau proaste de fiecare parte si o discutie pe acesata tema nu-si are rostul.

    Pe site-urile straine sunt cateva imagini si din interiorul Ceed-ului facelift. Si acolo sunt niste schimbari binevenite. Asteptam mai multe detalii!
    4 1
  • ceed e un jaf , puteti sa postati si 1000 de comentarii
    3 5
  • ceed
    @ oau...prietene esti praf :) fara suparare.
    2 3
  • anonim
    am condus si cee'd si megane II, cee'd-ul fiind clar peste megane.
    diferentele dupa mine ar fi cam astea (nu am condus decat putin ambele masini deci probabil ca mai sunt si altele):
    1. modul in care se schimba vitezele la megan si cum se schimba la cee'd, este total diferit si anume la megan daca vrei sa schimbi putin mai repede agata.
    2. pozitia la volan la cee'd e mult mai misto.
    3. frana la megane nu tine si ea progresiv, nu, ea la 20km/h daca o atingi musti cu dintii de volan.

    nu sunt fan kia si nici renault, dar avand in vedere ca dupa nici un an unui prieten cu megane II i-a cazut vopseaua de pe plafon, as alege oricand kia cee'd
    2 2
  • @oau
    sfertul unui ceed esti tu
    sfertul unui jaf este un kkt
    fa tu calculele acum.
    0 0
  • Marian
    Misto
    Ce imi place ca va agitati atat pentru o masina. De ce nu va agitati asa la toate masinile? Ce are asta in plus de va face sa luati foc cu totii? Toate au 4.5 roti mai nou si un volan. Bafta.
    4 0
  • Ceed
    anonim: Am prieteni cu Ceed si ProCeed, ele sunt masini in principiu ok, dar sa spui ca frana la Megane nu e ok, scuza-ma, dar si acei amici care au mers cu masina mea au ramas impresionati de capacitatile de franare ale Meganului. legat de pozitia de condus, ai dreptate la megane e mai inalta, iar la schimbatul repede al vitezelor te contrazic, mie niciodata nu mi-a agatat cutia si nu merg tocmai linistit.

    Si genul, s-a trezit cu bujia in portbagaj, si nu-i mergea xenonul pe spate (nu stiam ca se pune xenon si pe spare), auzi i-a cazut usa:)), fratilor veniti cu probleme concrete. Eu am Meganul de 2 ani, nu e cea mai stralucita masina din lume dar probleme din astea sunt ireale.
    1 2
  • @Je
    Hahahahahaha
    Chiar nu ti-ai dat seama ca este o gluma, esti chiar tare. :))))))
    Asta era un apropo la comentariul lui "Cristi".
    4 0
  • kia
    La cate am auzit de Megane, din astea ireale nici nu iti mai dai seama care e pe bune sau care e la misto.
    0 0
  • Cristi
    R
    Probabil ca aici sunt stransi toti forumistii de la kia si spun ca masina lor este cea mai tare.....dar nu trebuie sa va agitati prea tare ca timpul le va rezolva pe toate :)))
    Eu nu inteleg de ce sunteti asa de afectati de megane?
    De vw golf nu comentati nimic?De opel?Citroen?:))))
    Posesorii de cee'd se simt atacati la parerile divergente ale celorlalte persoane care posteaza aici :)))))
    Oricum cee'd este o masina de serie si atat......
    2 1
  • nu inteleg
    nu inteleg si nu voi intelege nicioadata de ce unii trebuie sa jigneasca alte persoane care-si spun parerea....
    am kia cee'd de 2 ani si am facut 71k cu ea, fara probleme. este adevarat ca si eu cunosc foarte multi posesori de renault care au avut si au multe probleme cu masinile, unii chiar cu masini mai oi decat a mea (toate fabricatie turcia) insa cunosc si doua persoane care au renault-uri aduse din franta (nefabricate in turcia) si credeti-ma se vede diferenta foarte clar. una dintre cele doua masini e adusa de 7 ani, are 11 , si merge impecabil. ca si kia mea...
    cred ca toti producatorii au anumite probleme, dar mai multe probleme au soferii. nu sunt eu cel mai bun sofer dar cunosc foarte multi care se cred cei mai buni in ale sofatului si mereu ma distrez auzindu-i vorbind de problemele la masini, si cum masinile nu sunt bune...
    nu mai dati vina pe masini, invatati sa conducetio (cei porniti pe cat de bua e o masina sau alta...)
    ps: am condus si logan. este adevarat ca nu se compara confortul si comportamentul masinii cu kia mea, de exemplu, insa la banii pe care-i dai pe un logan, masina ii face. am prieten foarte bun care are logan de 4 ani, 100k km, conduce ca un nebun, dar nu a avut probleme deoasebite cu ea.
    atat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru