Instructorii auto: "Examenul pe calculator este ilegal!"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.11.2008
Conform Asociatiei Instructorilor Auto din Romania, examenul pe computer nu are nicio baza legala.

Noul examen auto teoretic pe calculator este ilegal. Conform Asociatiei Instructorilor Auto, chestionarele digitale si testul pe computer se afla in ilegalitate deoarece in Romania nu exista nicio lege care sa arate faptul ca proba teoretica trebuie sa se desfasoare astfel.

"De vreo luna a inceput examinarea pe calculator. La ora actuala, noi nu avem nicio lege care prevede sustinerea examenului in acest fel. Exista doar un proiect de modificare a Ordinului ministrului de Interne, care inca nu este definitivat si nici facut public. In Ordinul aflat in vigoare se vorbeste doar despre chestionarele si grilele de corectare folosite la proba teoretica", sustine, intr-un material publicat astazi de Cancan, Dumitru Marculescu, presedintele Asociatiei care reuneste toti instructorii auto din Romania.

Pe de alta parte, una dintre problemele cu care se confrunta noul Cod Rutier este cea conform careia un sofer care isi innoieste permisul de conducere nu este obligat sa faca dovada starii sale de sanatate.

"Din aceasta cauza au existat episoade cand unii soferi au facut stop cardiac la semafor, desi aveau carnet. Codul Rutier nu mai prevede ca la preschimbarea permisului sa te prezinti cu fisa medicala daca esti amator", spune acelasi Dumitru Marculescu.

Conform datelor Politiei Rutiere, rata de promovabilitate a noului examen pe calculator este de 18-20%, de trei ori mai redusa decat in "epoca" chestionarelor clasice.

via | Cancan

Comentarii (70)

  • permis
    DA cred ca faza cu refacerea fisei medicale la schimbarea permisului ar trebui inclusa .Eu l-am preschimbat de curand ,si a fost foarte simplu,chiar am fost multumit ca nu am facut fisa medicala pt ca-mi lua mult timp.Dar ca o masura mai simpla cred ca ar trebui o adeverinta de la doctorul de familie ,ca ar fi mai simplu si mai corect .Dat cine sa gandeasca in tara asta .POATE EU.Dar nu sunt hot si talhar si nu am obligatii la oameni de afaceri cu bani si afacerii cu statul.Ca daca a-si avea mar pune si pe mine cineva pt votare ,si asi gandi umpic.
    1 2
  • toti aveti solutii
    Dap, toti aveti solutii, sunteti singurii ganditori. Romanul e destept, doar cei care il conduc sunt prosti.
    Procent promovabilitate18-20%
    2 0
  • examinare pe calculator
    ar trebui sa se bage chestionarele vechi inapoi...la examinarea pe calculator in neamt de unde sunt eu se prezinta aproximativ 150 de oameni pe zi la examenul teoretic si din acei 150 cam 6 oameni iau proba. si din acei 150 aproximativ 130 au dat deja de cel putin 2 ori proba teoretica si au picat. ar trebui scoase intrebarile de mecanica la B si alte tampenii cum ar fi ecologia. ca daca am o dacie oricat as incerca tot nu poti sa conduci ecologic pentru ca asa e masina facuta si polueaza cat 1000 de masini noi.
    10 0
  • darkstar
    caraie degeaba... nu mai pot ajunge la seturile de teste, cu care mai castigau o spaga mica.

    WTF, am luat din prima, iar la traseu am mers 500 de m; mi-a zis ala sa ma dau jos, am crezut ca glumeste; tine de cat de calm si sigur esti pe tine.
    1 3
  • pai e bine
    pai e bine, cam 4% ar merita sa ia. Restul...
    1 5
  • djrelaxmind
    Tocilari adevarati.
    De cand cu scandalul de la Pitesti, li s-au stricat afacerile, asa ca... ce s-au gandit ei? S-au gandit si s-au chinuit sa scoata noi moduri de testare cu niste intrebari smechere, care sa te induca in eroare, prin aranjarea cuvintelor ori introducerea unor termeni inexistenti (inventati de minti bolnave) in fraza, astfel, la o citire rapida, oferind posibilitatea a fi interpretata gresit, astfel crescand sansele de a fi cat mai multi respinsi la proba teoretica.
    Apoi introducerea fotografiilor reale in testele cu pricina, este pentru a te face sa pierzi timp mai mult.
    Despre intrebarile din mecanica, ce sa mai comentam?
    Exista si la noi sevice-uri auto si asistenta auto, chiar si pentru desteptii care au introdus acele intrebari. Ce, daca eu cunosc mecanica auto, la nivel avansat, atunci nu ma mai fura cei din service-uri? Sa fim seriosi! Traim in Romania.
    Sunt binevenite intrebarile din capitolul schimbarea si controlul periodic al starii consumabilelor, ulei, lichid frana, lichid parbriz, intretinerea acumulatorilor auto. Pentru ca acele revizii periodice din perioada de garantie nu stiu cate persoane isi permit sa le piarda...ori ca cineva sa conduca un autoturism fara ITP valabil.
    Am curaj sa pun pariu cu oricine ca din actualii soferi cu permise auto romanesti nu reusesc nici 10 procente sa obtina 22 de puncte la intrebarile actuale, chiar si pe hartie de ar fi scrise. Va imaginati cum ar fi pe strazile si soselele patriei? Aproape pustiu.
    Pai m-am mai gandit la o solutie cu permisul auto....as putea sa merg intr-o tara din UE ca sa-mi iau un permis auto, care, probabil, va fi valabil si in Romania. Acolo sigur nu voi gasi tot felul de intrebari tampite, care sa ma si enerveze la examen.
    La noi sunt 1001 manuale si chestionare auto, moduri de invatare, prin care ni se preda orele de teorie si mereu trebuie sa cauti ceva nou. Se mira din ce sa mai produca si smecherii niste bani.
    Asa o fi si in Germania sau Italia sau Franta?
    Bafta la examene!
    Voi ce parere aveti?
    6 0
  • hmda
    duceti-va draq cu fisa voastra medicala
    asta v-as zice eu la toti

    cand or sa fie spitale civilizate in care sa nu stai la coada 6 fucking hours!!! sa mori de cald daca ai norocu sa o faci pe timp de vara
    si aici vb de Prahova

    e terminat tot sistemul
    vai de capu vostru
    7 0
  • ATENTIE !
    Da ! Vizita medicala ar ter facuta PE BUNE ! Ca mai vin putzoi care fac caca in pemparsi si vor permis de conducere....vezi stirile de la ora 5
    1 3
  • djrelaxmind
    O multime de intrebari capcana.
    Cam asa se defineste noul mod de testare teoretica a viitorilor soferi din Romania. Asa ca fiti foarte aenti la citirea intrebarilor si interpretarea acestora. Asta daca vreti sa va creasca sansele de a fi admisi, direct proportional cu tensiunea arteriala. Nu de alta...
    Deci: "N-ai cu cine ba, n-ai cu cine. Niste tarani." :)))
    3 0
  • Andrei
    ?!?!
    De ce sa le puna pe cele vechi ? Ca sa se copieze ca pana acum ?
    SUNTETI inconstienti ! Cum sa copiezi la teorie ... e ca si cum ai copia la un test de inteligenta, daor ca e mult mai GRAV ! AI eprmisul (ai luat si traseul aranjat..) te urci in masina te dai sau nu mare... si pe drum intampini problema a carei rezolvare ai copiat-o de la colegu' si paote ca era gresita.. si faci accident... si ce ai facut ?!?!?!?!
    Eu am laut permisul din prima ! Si era sa ma pice la traseu di cauza carburantuluic a d-abia alimentase si se inneca motorul..am avut MARE noroc ca nu m-a picat... Daca picam.. invatam SI MAI BINE si luam.. si e bine s amai deschideti cartea aia sa mai citi macar asa .. toata cartea la juma' de an ca nu va strica !
    A .. si persoanelor peste 65 ani.. le-ar cere sa dea din nou probele sala + traseu in fiecare an ! SI mai ales fisa medicala.. pe care as sublinia control oftalmologic !!!
    Cu tot respectul pentru cei mai invarsta, dar exista si persoane care... sunt vai de ei si nenorocesc cand se urca la volan... si aprtea cu mecanica.. e absurda... rau de tot... adica daca eu imi iau o masina cu cutie automata si porneste la cheie/buton de ce trb sa stiu toate alea? am dacie.. porneste cu cheia da? functioneaza OK s-a stricat dacia/masina straina? DACIA ASISTENTA ! sau alt serviciu de genu' si gata ;) Ce e asa de greu? A si la masinile noi nici nu ai voie sa mesteresti ;) Asa ca lauti-va ideea si bagati-v-o "where the sun don't shine" ... sau in intersectie ca sa inteleaga toti !
    1 2
  • sdresa tetelor pe internet
    unde se gasesc testele pe calculator????
    2 1
  • Intrebari de mecanica
    Salut, eu am dat examenul acum vreo 13 ani. Inteleg ca au bagat intrebari de mecanica mai nou. Din curiozitate care sunt alea? In cazul asta as fi dorit si eu test pe hartie ca acolo puteam sa adaug macar de mana: e) nu se aplica la mine.
    2 0
  • interesant
    frica de examen
    dar de ce va e frica pe calculator, ca nu mai puteti da bani la careva sa va completeze chestionarul? Poate asa nu o sa mai vad atatea persoane cu 2-3 clase care conduc masinile.
    2 1
  • PORCARIE
    eo am dat de 4 ori si ultima oara am picat cu 19...credeti-ma am invatat sunt o gramada de carti noi...shi o gramada de intrebari prostesti care nu au nici o legatura cu soferia..cum ar fii"ce lungime are funia la vaca?" shi mai sunt o multime ..din sutele..de intrebari care se dau..cred ..ca jumatate din ele nu au nici o treaba cu permisul in plus cartile se skimba de la luna la luna nici nu mai stii ce sa inveti..ecologia tampenie mare nu ca as fii impotriva naturii dar sa iti faci traseul pe foie de acasa ..sa mergi cat mai putin pe o anumita ruta ..ca sa fii ecologic..nah nush poate nu inteleg yo bine.. bafta la examen...
    7 1
  • Mare rahat ca e ILEGAL
    E ca si cum ar trebui o lege la trecerea de la monitoare CRT la LCD. Sau la trecerea de la mouse cu bila la mouse optic wireless. Se cheama PROGRES, ce-i asa de ilegal? Sunt tot niste chestionare, numai ca-s digitale! Big deal!
    2 1
  • Andrei
    Legea este gala cu zero pt cei care s-au invatat s-o incalce!!!
    Legea este gala cu zero pt cei care s-au invatat s-o incalce!!!
    Interesele sunt mai presus de lege.Cineva trebuie sa-si umfle buzunarele din vanzarea de calculatoare chiar daca legea nu a fost modificata.Metoda clasica de examinare este cea mai eficienta, ca proba ca toti cei care azi sunt instructori si examinatori asa au invatat si si-au dat examenele de calificare in vederea obtinerii calitatilor mai sus mentionate, dar banul in Romania primeaza...,ca sa nu mai vorbim de taxa de emitere permis auto de 50 de lei care este incasata in avans la depunerea documentatiei necesare pt sustinerea ex auto pt obt permisului de conducere,dar probabil trebuie sa-si scoata parleala cei care au semnat pt aceste investitii care s-au facut in cadrul serviciilor de examinare auto, respectiv calculatoare si cladiri de lux.
    Nu sunt in stare sa faca un orar macar intr-o zi a saptamanii la o sectie de politie din fiecare sector al Capitalei pt depunerea dosarelor pt a nu mai exista bataia de joc de a pune lumea pe drumuri pana in Pipera,..........etc....ar fi fff multe de spus, ce e cert ca toate tin de lipsa de bun simt si responsabilitatea profesionala.......,asta e
    1 0
  • andrei
    e foarte bine pe calculator
    E foarte bine sa se dea pe calculator..nu sa vezi tot bosorogu' cu volanu'n mana si el nu vede la 2m in fatza sau "analfabetii" de toate varstele care nu stiu sa mute mouse-ul pe ecran...
    2 1
  • Cristi
    Nu e adevarat
    Sa se duca in Pipera si sa citeasca cu atentie lista cu actele care iti trebuie la preschimbarea permisului! Este si pe internet, dar deh, computerele si internetul sint ilegale.
    Examenul medical trebuie facut, exceptie facand situatia in care iti pierzi permisul sau iti este furat.
    0 0
  • viza
    Vizite medicale? Sa-mi zica si mie cati sunt cei care o fac asta pe bune. Majoritatea o fac cu banu jos si nici nu se mai uita la el sa vada ce-i poate fibra sau daca mai poate ceva. Deci mai platesti ceva bani in plus si mai pierzi ceva timp. Cam asta e cu vizita medicala, cam cum sunt toate in tarisoara asta. Degeaba
    2 0
  • permis
    eu am inceput sc de soferi cand erau chestionarele vechi si intrebarile vechi...si exact cand a trebuit sa dau examenu sa schimbat pe calculator si au intrat intrebarile astea noi care nu leam mai vazut in viata mea. si am dat de 4 ori pe calculator si am picat cu 21 din cauza intrebarilor de ecologie si celor de genu cati metri are hamul de la cal si pe ce parte se leaga vaca la caruta si la ce varsta se pune manzul la caruta...deci nu e vb de spaga...e vb de oameni care ce au visat noaptea au pus a 2a zi in practica.o zi buna
    2 1
  • s-a terminat cu spaga si nu va place
    se pare ca cineva nu mai incaseaza spaga la examenul auto...cati analfabeti nu au permis...oare cum l-au luat??? daca procentul de promovabilitate e de doar 4% inseamna ca doar aia au citit si au habar de regulile de circulatie...eu m-am saturat sa vad "smecheri" cu semn de incepator in parbriz care schimba banda fara semnal sau se incadreaza aiurea la schimbarea directiei de mers(astea sunt doar cateva exemple intalnite aproape in fiecare intersectie)!!!
    1 1
  • Imi dau si eu cu parerea
    Fratilor, nu vreau sa comentez prea mult despre proba teoretica...ce ar trebui schimbat este proba practica. Nu stiu cum, dar sunt printre soferi, unele specimene care nu imi pot da seama cum au condus in timpul scolii...cred ca instructorul o tinut volanul, si tot el o apasat pe pedale tot timpul. Eu as vrea sa vad reintrodusa proba "poligonului", in care sa dovedesti ca nu esti un pericol public dupa ce primesti permisul in mana. E corect ca doar in trafic inveti cel mai bine, insa a merge cu 30 km/h nu inseamna neaparat condus...si a nu sti sa faci o parcare cu spatele e total aiurea. Stiu ca in alte state din Europa, in timpul probei practice nu te pune sa mergi 100 m in linie dreapta, ci te evalueaza pentru diferite manevre, iar apoi iti spune unde mai ai de lucrat ca sa iti imbunatatesti condusul, nu este ceva superficial.
    Sunt de acord cu reintroducerea examenului medical la schimbarea permisului...mie imi expira permisul in 15 Decembrie dar as fi fost dispus sa fac un examen medical, nu de alta dar sa fiu sigur ca nu imi pun viata in pericol...nici a mea si nici a celor din jur...
    1 0
  • CRISTI 13
    pt.Vlase
    Vlase,tu esti cinstit restul de 95% ,nu.
    0 1
  • andrei
    ori cu ori fara....
    stie toata lumea ca fisa se poate face in 10 min cu o mica spaga deci cine vrea sa treaca tot trece linistit cu o fisa impecabila ...adica sanatos tun
    0 0
  • ALX CT
    Oo
    Wow,dar ce revoltati sunteti domnilor de noua masura,SE NUMESTE TRIERE SI SCADEREA PROMOVABILITATII!,bineinteles facuta cu cap,achizitie de pc-uri pt. sali si diferite metode de facut bani.Traficul rutier e incarcat,suntem prea multi si ei incearca sa reduca nr. de soferi care promoveaza (care dupa statistici e in crestere-pro tv-stiri)nu e normal ceea ce fac ei dar....exista o parte buna(cred) cei care o'r sa invete o'r sa treaca ..care nu invata....ZBYE!.Nu am nimic cu nimeni,dar sunt de parere ca examenul e un lucru serios si trebuie facuta o selectie dura,doar cei care stiu sa treaca cei care nu... :D.Va salut
    0 0
  • bbbobbbo
    haha doctorul de familie
    pai la doctorul de familie e cel mai usor sa dai o spaga si sa-ti dea o fisa cum ca esti sanatos, mare scofala.
    0 0
  • pai gandeste-te ca daca greseai la testele pe hartie nu mai aveai ce face. la astea le mai schimbi pana le termini. chestia interesanta e ca rata de promovabilitate e de 3 ori mai mica. ori copiaza de rup la alea pe hartie (cum a zis unu de mai sus), ori sunt intrebarile mai grele (desi ma indoiesc), ori nu stiu sa dea click cu mausu.

    ps: spaga poti sa dai oriunde, nu doar la doctorul de familie. doar ca asa ar fi mai rapid si simplu
    0 0
  • sorin_el
    la testele vechi si daca nu trasai X-ul din colt in colt nu iti era luat in considerare, asa k nu va mai tot plange-ti atat ca nu are rost,ma bucur ca se face in sfarsit o selectie, prea multe sau intamplat din vina unora ca plangaciosii de mai sus pe care nu ii duce capu sa promoveze examenul si atunci cauta tot felu de scuze, daca ar fii dupa mine as inasprii si mai tare conditiile mai ales la proba practica, SOFERIA NU II O JOACA, asa ca copilasi nu mai plangeti pune-ti mana si inavtati sa conduceti si asa poate vor scadea numarul accidentelor
    0 0
  • Noi 2ua
    sunteti enervanti!!!!
    pt.cei acre ati loat din prima-BV VOUA.
    pt.cei care aveti permis din 90-nu mai comentati atata:"de ce va e frica de examenul pe calculator,nu mai aveti cum sa dati bani sa va faca altii chestionaru",daca ar fii sa il dai tu acum pe calculator pun pariu ca nu l-ai loa nici a 5 oara....mor cand vad destepti astia care se baga in seama aiurea ca vezi doamne ei au invatat si au loat din prima.Daca era sa dam si noi examenul scris il loam din prima dar asa cu calculatoru e mult mai greu oricat ai invata.Foarte greu se mai ia din prima si credeti-ma calculatorul e mult mai usor de mituit;)
    0 0
  • bolovan
    foarte bine
    Eu propun asa:
    16 intrebari din legislatie eliminatorii (ai gresit una..la revedere, intrebari gen: ce rol are culoarea rosie, limite de viteze legale etc). Si 10 intrebari cu maxim 3 raspunsuri gresite (cite puncte primest daaca nu's ce...etc)
    Ca nu se mai pomoveaza asa de mult? Doamne ajuta...mai putini dobitoci pe sosele
    Ca vor sa introduca fisa medicala? La fel..d.oamne ajuta (un risc mai mic pe sosele)...chiar mai mult...sa introduca un examen psihologic periodic (5-10 ani)...dar un examen psihologic mai serios. Sint convins ca in 5-10 ani numarul accidentelor ar scadea la 50% (si asa sintem pe primul loc in EU...de fapt...Ro ii pe primul loc la tot ce are tangente cu nesimtirea, lipsa de respect etc)
    Am dat pt permis in 97...am luat permisul din prinma cu 26 din 26...nu sint cine stie ce inteligenta...prin urmare se poate. Doar daca esti un delasator si un ignorat (si evident...fara pic de respect fata de tine si oamenii din trafic)...atunci ai pretentii sa iei permisul cit mai usor.
    0 0
  • nu mai dati spaga
    de mine
    Dragi conducatori auto in devenire.Cand va inscrieti la o scoala de soferi in prima saptamana
    se invata legislatie,iar ca sa treci la orele de conducere trebuie sa promovezi testul la legislatie rutiera care se da la scoala(min.20 pct.).Daca s-ar respecta acest lucru nu am mai avea promovabilitate asa mica la examenul teoretic.Pentru cei care au invatat legislatia testul pe calculator a fost mult mai usor ca inainte pe vechile chestionare ca sa nu mai vorbim ca se putea trece mai usor de examen cu spaga .Pe domnul presedinte al asociatiei instructorilor auto nu stiu de ce il deranjeaza asa mult programul pe calculator probabil ca apara interesele instructorilor independenti care la umbra legilor proaste din Romania fac concurenta neloiala scolilor de soferi care isi fac treaba,dar pe bani putini nimeni nu reuseste sa reziste intr-o economie de piata.Servicii bune la preturi de dumping n-o sa gasiti nicaieri.Domnul presedinte al asociatiei instructorilor auto ar trebui sa-l preocupe cu totul si cu totul altveva,de exemplu:cum sunt pregatiti instructorii auto,moralitatea lor. Elevii care vor sa inceapa cursurile unei scoli de soferi intreaba inainte daca instructorul poate sa faca si fisa medicala,eventual si avizul psihologic,Deci ce-ar mai fi de spus in asemenea conditii.Ne mai miram ca avem pe sosele atatea accidente?Mai mult,dupa ce unii termina scoala de soferi in loc sa isi ia ore suplimentare ca sa stapaneasca f.bine conducerea unei masini, nu stiu cum sa-si aranjeze mai repede "orasul".Nu toata lumea acumuleaza in 30 ore de conducere toate cunostiintele,unii au nevoie de 60 de ore.Sunt f. multe de spus la capitolul scoli de soferi si f .f. multe de spus la capitolul instructori auto independenti(unii din ei nici 30 ore nu fac,fac 10 ore ca sa fie mai ieftin si sa atraga mai multi clienti nu-i intereseaza ce se intampla dupa).Ceea ce doresc multi care lucreaza in aceasta bransa si care sunt adevarati profesionisti doresc alta lege,aceasta favorizeaza coruptia,iar cei care isi fac treaba bine or sa dispara din cauza costurilor mult mai mari decat castigurile.SCHIMBATI LEGEA.INSTRUCTORII AUTO INDEPENDENTI CARE NU SUNT VERIFICATI DE NIMENI TREBUIE SA DISPARA.IN COMUNITATEA EUROPEANA NU EXISTA INSTRUCTOR AUTO INDEPENDENT
    0 1
  • pt cei care sunt pro examen pe calculator, ganditiva ca au existat cazuri in care au picat si 5-6 intrebari de mecanica, sau in care nu se vedea poza bine, cand a semnalat celui care asista la examen a primit raspuns: "asta e". sau intrebari de genu "ce faci cand lovesti un animal cu masina? a) il iei in masina; b)il lasi acolo ; c)suni la protectia animalelor" si va zic ca nu era c). cat despre luat sala cu spaga nici eu nu sunt de acord dar romanu e inventiv si o sa gaseasca si la calculator o metoda.
    0 0
  • 70 hid
    Sunt posesor de permis categ. B din 1997, anul asta m-am decis sa merg si pe 2 roti si am dat exament pt categ. A, pe calculator.Ideea este foarte buna cu examenul pe calculator insa are si dezavantaje, inca.
    AVANTAJE:
    - examenul se desfasoara mai rapid (ai terminat ai iesit, altul iti ia locul)
    - nu se mai dau spagi ( examinatorii din sala habar nu au daca ai promovat sau nu, cred ca la sfarsitul tuturor examinarilor calc scoate automat doar pe cei care au fost admisi la proba teoretica, cu fotografii din timpul examenului, ora si data, preluate de camera de pe monitor).
    DEZAVANTAJE:
    - unele imagini nu se inteleg, adika in loc sa puna niste imagini digitale, au niste scanari vechi si intinate.
    - daca tot au introdus intrebari de "mecanica" si "ecologie" sa scoata si material din care poti invata.
    In rest numai de bine, mai ales ca am vazut ca si la proba practica se desfasoara mult mai laborios ca inainte. 2 pers in 30 min, supraveghetorul are un tabel pe un A4, in care marcheaza toate greselile cu pct., pt parcare, pt depasire, pt stationare, etc, etc, iar la finalul examenului se aduna greselile, daca ai mai mult de "N" ai pikat.
    Am luat din a2-a, iar din 60 pers examinate, la sfarsit am promovat eu la categ.A si o doamna la categ.B., deci 2 din 60.
    0 0
  • ilegal?!
    desi sunt neutru in privinta modului in care se da proba teoretica pt permis, parerea mea e ca atata timp cat legea nu prevede expres ca e interzisa sustinerea probei scrise pe calculator, nu ne aflam in prezenta unei ilegailtati, chiar daca legea nu prevede nici sustinerea in acest mod. Deci modul de desfasurare este lasat la facultatea organizatorilor.
    0 0
  • PERMIS
    Tot timpul se gaseste unul mai destept si ca prin urmare aceste intrebari pt proba teoretica se dovedesc a fi mult prea complicate .Dar in inconstienzitatea lor nu gandesc ,ca acest test trebuie sa fie la nivel mediu si cu intrebari clare si practice care sa reflecte in deosebi realitatea si conduita preventiva ,care au disparut in totalitate in aceste intrebari.CU ASEMENEA EVOLUTII osa se puna intrebari de genul ce capitala are CONGO .Si logica ar fi ca daca nu sti nai cum sa o depistezi pe harta gipiesului sa ajungi acolo deci esti INAPT.
    0 0
  • gheorghe
    test
    de pe ce putem invata sa luam permisul ce carti?
    1 0
  • bla bla
    nu inteleg ce se face atata zarva cu noul examen auto...e aceeasi branza...te duci...is aceleasi intrebari...tu gandesti in acelasi fel...numai ca nu scrii ci apesi cu degetul pe monitorul ala. ce e asa de greu? daca sunteti pregatiti pentru chestionare asa cum erati ca in momentul cand se dadeau pe hartie...la fel de pregatiti sunteti si acum....eu am dat examenul si am luat sala din prima fara probleme. nu e chiar asa de greu doar...dar asa-i romanu...face din tantar armasar:-j
    0 1
  • x-ulescu'
    asa-i
    are dreptate nico. si eu am dat sala si a fost super easy. eu de exemplu mi-am luat cartea de chestionare aia care are si cd...sau daca nu aia e buna si aia de la bucuresti revizuita in 2008
    is exact intrebarile din chestionare. eu le-am facut toate 880 de intrebari cu doua zile inainte de examen...vorba vine le-am facut...am scris care is raspunsurile corecte si am citit totul ca pe o poveste...si uite ca a functionat...26 am luat;)
    0 1
  • Iulian
    9.dec.2008
    sal.
    Am dat sala pe 5 dec 2008 si am luat 22 pct. Nu mi s-o parut foarte greu, dar nici usor. sunt cateva intrebari capcana (cum zic colegii de mai sus) si din primele 6-7 intrebari, am gresit 4... restul de 20 le-am facut bine. personal mi se pare o prostie crasa partea de mecanica, mai ales pentru amatori cat B. asemenea si pentru ecologie. hai sa fim seriosi k intrebarile alea n-au nimic in comun cu circulatia... ori pupa cineva din politia romana (si-asa de rahat) pe cineva din UE undeva, ori vreun prost nu are nimic de facut acasa...
    Am picat la oras pentru ca nu am plecat la timp intr-o intersectie in T si astfel, nu am dat prioritate...
    si nu am dat spaga, cu toate k se da spaga... numai cine nu vrea sa dea nu da. politaiul de la oras, nu o fost deloc rau. o fost un tip rece, sever , exact cum tre' sa fie un politai la examenul auto. nu-mi pare rau k am picat, pt k am gresit. imi pare rau k sunt instructori din astia handicapati care pe banii mei , isi iau pauze de cafea si stau la taclale in loc sa ma duca prin tot felul de stradute... plus k nu se mai fac multe parcari laterale si garari... sau plecari in rampa... Pacat k avem instructori din astia care nu-s facuti pentru asta...si isi mai dau si cu parerea... trist. Bafta la examene.
    1 0
  • Iulian
    9 dec 2008
    A!
    ziceam de 22 pct la sala... am luat fara sa ma strofoc sa invat toata cartea... am citit cu atentie si am invatat ce mi s-o parut logic, nu ce baliverne sunt scrise de politai cu 4 ani de scoala la academia prostilor cu diploma...
    Raman la parerea k daca treci de 2 ori prin kestionare si citesti in mare cartea aia albastra de ilioara, nu ai cum sa pici sala... kiar nu-mi explic 18% sau ceva de genul promovati la sala... ori ne prostim de la an la an, ori vorba celor batrani..."tineretul din ziua de azi sunt niste prosti"... nu se mai invata prin scoli? sau nu mai e interes deloc??? am 26 ani si imi pare rau k nu am dat de carnet acum 7-8 ani cand aveam timp... acum stau si invat in fiecare seara, dupa servici... si tot am luat sala... putzoii de 18 ani cu cercei aumintea mai odihnita k a mea... hai toate une si sarbatori cu bine
    0 0
  • FLORIN
    examen
    Nu stiu dupa ce carte sa invati, au esit 5 carti pe care frate so iei?. Asta nu inteleg, lasa o carte o inveti si sti. Pai nu e asa nu sti ce sa inveti una spune un fel si alta alt fel am luat 3 carti sa fiu la zi cu schinbarea asta din luna in luna.
    0 0
  • aveti dreptate,pentru ca si eu azi am fost la examen,de 7 ori ma chinui sa iau dar tot nu reusesc,chiar am invatat forte mult,dar mam saturat deja...mai da' incolo de mecanica,si de carti...cand ma obisnuiesc cu o carte,intra alta.cum dracu poti intelege ceva?cand mergi si la sala altfel de intrebari....mai da incolo de treaba si de atatea schimbari!!!!!!!!!!
    1 0
  • soft
    Daca vreti s aluati examenul, faceti rost de softul pe care sa da examenul, altfel e naspa rau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    nu corespund cele din carti si de pe net cu cel e din soft
    2 0
  • examen teorie
    ce ziceţi de faptul că dacă a-ti luat examenul la sala si sinteti respinsi la proba practica trebuie sa mai dati inca o data sala ?
    eu consider ca odata un drept cistigat ar trebui recunoscut pe toata durata de valabilitate an scolii de soferi adica un an , altfel cred ca este un abuz din partea autoritatilor. la facultate daca ai luat un examen in sesiunea din iarna la o materie pe un an de zile , iar in vara pici examenul din partea a doua a parte a materiei , nu se anuleaza primul examen. mai mult , daca faci o a doua facultate in cadrul aceleiasi universitati chiar si dupa zece ani , la materiile comune se recunosc examenele de acum zece ani si nu trebuie sa le mai dai deloc. Daca ai luat sala poti sa amini examenul la traseu pina ce expira scoala , sa zicem 11 luni si apoi sa dai conducerea si daca o iei esti declarat admis
    atunci de ce cel care ia sala dar da examenul la o saptamina dupa sala si este respins la traseu este obligat sa dea din nou sala ( oare mai tine motivatia ca a uitat teoria ) ? dar cel care a aminat conducere 11 luni , nu a uitat teoria ? Consider ca o data luat examenul la teorie sa ramina valabil pina la expirarea scolii altfel este un furt pe fata
    0 0
  • care vrea sa stie ce se intampla la iasi de 3 saptamani si apoi sa-mi spuneti mie fratilor daca asa ceva este legal
    0 0
  • aveam examen pe 13 noiembrie la Pascani pe chestionare joi (asa se dadea din 2 in 2 saptamani numai joia)ma prezint la sala ghinion un fraier de 3 lei ma trimite la Iasi :De astazi se da examenul pe calculator"in condiitiile in care cu exact 16 ore inainte intreb la sc de soferi si mi se spune ca dau pe foaie.
    Ok merg la iasi nik cunostinta de ecologie nik de mecanica s.m.d ma prezint la Sala de examen pe calc.dupa vreo 3 ore de stat la coada ca sa imi fac programarea intr-o joi pt traseu adica eu dadeam sala pe 13 noiembrie programarea la traseu pt 5 ianuarie2009 la pascani:Pasta dak treceam de sala ghinion 20 ma duc iara dupa vreo 18 zile iara ghinion 21 a venit craciunul a trecut pe 7 ianuarie ma prezint iara 21 de unde naiba au scos alea cu ce faci noapte daca ramai fara benzina pe autostrada sau ce faci cand vezi un agent intr-o intersectie in fine trece ma duc pe 3 februarie si o tipa imi spune ne pare rau nu va pot primi dosarul ca s-a blocat baza de date ok reveniti lunea viitoare ok ma duc pe 9 februarie aceeasi problema .Ieri ma duc din nou Tampenia secolului nu pot intra in examen ca am facut scoala cu un instructor NEAUTORIZAT dupa 3 examne si dupa 5 drumuri la iasi eu am facut o scoala degeaba!!! Merg revoltat super revoltat la scoala ca sa imi explice cei de acolo ca problema este ca nu stiu cine de la arr masii nu a trimis un amarat de tabel si mi sa dus juma de an de scoala ......Culmea RABDARII SA FII ROMAN:))
    0 0
  • instructoru
    ex.pe calculator
    toata lumea e mai preocupata de examenul pe calculator,pe reintroducerea poligonului si a traseului de noapte ca probe pentru ex.nu aceste probleme,din punctul meu de vedere sunt prioritare.prioritare ar fi sporirea controalelor rutiere,mai multe radare mobile si ceea ce e mai important ca ,toate si nimeni nu s-a gindit si nu pomeneste;REEXAMINAREA TUTUROR POSESORILOR DE PERMIS CEL PUTIN O DATA LA 5 ANI,ASA CUM SUNTEM EXAMINATI SI NOI INSTRUCTORII.astea ar fi,pentru ca politia se scoate prin faptul ca nu este poligon si conducere de noaptea.sunt niste aberatii si prin acestea o sa aiba cineva de cistigat(ma refer la poligon).cite scoli o sa-si permita sa faca un poligon?o sa faca unul,doua cineva cu bani si o sa le inchirieze.o sa traim si o sa vedeti ca,daca se reintroduce poligonul o sa am dreptate.si mai pun pariu pa inca un lucru;nici 10%din politisti si nu mai vorbesc de instructorii facuti la norma toti cei care au ramas fara loc de munca si s-au facut instructori nu stiu cum arata un poligon ,pentru ca si cind era s-a modificat de citeva ori .cu respect un instructor cu multi ani si sute de elevi in spate.
    0 0
  • iolea nicu
    ex auto
    DACA IEI EX LA SALA SI NU IEI TRASEUL RAMINE VALABILA SALA CARE STITI VA ROG RASPUNS?
    0 0
  • examen auto
    Salut baieti
    sa stiti ca si eu am dat examen de vro 4ori si ultima data nici nu ma gandeam sa nu iau am anvatat cartea aproape pe de rost din 1471 de antrebari nu gresesc mai mult de80 sicand mam asezat an fata calculatorului a anceput sa joace prost mia picat antrebari exact ca an carte eu am dat raspunsuri exacte si el mia dat gresit credeti ca este posibil asa ceva am vrut sa fac contestatie dar ma plimba pe drum m-am uitat pe carte si raspunsurile pe care le-am dat erau pervecte spuneti si voi ce sa mai cred ori agresit calculatorul ori sunt puse intetionat gresit ma dezamagit complet sunt niste hoti si niste banditi eu cred ca totul e o facatura daca nici cand esti atat de pregatit nu poti sa-l iei cred ca antro zi dau permise in alta nu au si iei o cota cred trebuie sa ai si noro cred acum dativa si voi parerea va salut
    0 0
  • hriscu
    salut
    am avut examen la iasi pe data de 27.02.2009 si lam picat la cat c dupa ce am invatat vreo doua luni de pe cartea national ma trezesc la pol cu niste intreb care nici nnu sunt nici in carte dar nici in chestionare, pai cum credem noi ca osa luam premisul dac ei au pus numai niste intrebari care nu eczista in cartile de pe piata ca sava dati seama mia pus una din itrebari despre buji,tahograf,diagrama, masuri de prim ajutor etc eu va doresc mult noroc .
    0 0
  • paulica
    misto film
    imi place de oaci si sinona
    0 0
  • paulyka
    misto film da mai multa comedia
    cu sezonu asta misto dar bobo este politist sa ma uit deseara la vilm
    pa ca mai am treaba
    te salut bobo si oachi
    0 0
  • davidoff2002
    dau de aproape 1 an
    Lasati sa va spun eu dau de aproape 1 an si am dat si pe foaie de 2 ori a doua oara cin d am dat de pe foaie am avut si chestionarele de la politie asa si am dat si pe calculator dar problema nu e ca nu se mai da spaga ci vor ca afacerea pe care o aveau cu luare de spaga sa o transforme legal si ca atare nu o sa mai luati carnetul pina cind nu o sa va stoarca legal de bani.
    0 0
  • examen
    CUM SE MAI PROCEDEAZA ACUM??/
    DACA IEI SALA SI PICI LA TRASEU,..DAI DIN NOU SALA??
    0 0
  • jan Timisoara
    hoti ne fura pe fata
    am intrat la in sala de examinari imi cere polotistul dosarul si mi zice tu ai hirtie de buda acasa ? eu raspund da am ,imi zice daca nu sa te stergi cu dosarul asta m am uitat la tovarasul si mi zice nu te uita ca tescot afara din sala deci si in urma cu 5 luni luasem proba teoretica cu 26 de puncte pe chestionare acum nu reusesc sa fac mai mult de 18 puncte de si raspund bine la intrebari ,imi vreau bani inapoi pe care iam platit pana acuma tacsa de carnet plus care acum a crescut in jur de 700 de euro am platit pana acuma .cu totul ,cine ami da mie bani inapoi ,m am imprumutat de o parte ier cealalalta parte am luat de la gura plus nervi care ma macina zilnic cu intrebarea dece?suntem pacaliti in halul aceasta cu ce suntem noi de vina prima data cand am luat proba teoretica ,in acelasi zi am dat si proba practica ,de si am facut 30 de ore de conducere cu a elasi masina nu puteam plecade pe loc cu masina ,politistul care ma examina calcase ambreajul si uitase sai dea drumul si nu please masina de pe loc , aras si mi a zis ca ne intilnim data viitoare. am plecat in germania in februarie si am coontactat un instructor,care m a examinat si mi aspus ca conduc foarte bine . sa sustin examenul in germania . iam spus ca am scoala platita in romania si iam povestit cum merg treburile aici in romania si mi a zis ca politia nu are ce cauta linga mine la examen ci instructorul trebue sa ne examineze ,este nedrept cea ce se ntimpla in romania si sa bag statul roman in judecata la edmnesty internacional de la haga si sa cerdespagubire de la statul roman pentru ca calca drepturile cetatenesti si te stoarce de bani pe ne drept.dragimei avem atitea plitie in tara ca nici o tara din eu nu are atatea incepand de la politia comunitara pana la jandarmerie,sialtele care traesc pe spinarea noastra unde osa ajungem? eu m am lasat de serviciu nu le mai dau nici un ban nici lataxiuri nu mai apelez merg pe jos numai vreau sa traiasca pe spatele meu niste....ca mi scarba sa le numesc.
    2 0
  • examen
    bravo la instructoru!
    Examen periodic la 5 ani, ca sa moara mai putini oameni pe strazi, mai ales pt. Bucuresti.
    Ne-am saturat de teribilisti cu masini de sute de cai care-s semianalfabeti si omoara oameni nevinovati.
    Haideti sa mai murim si de batranete!
    1 0
  • examen
    si eu am dat de mam saturat...si am si invatat...dar...ce sa mai zici cand rostesti cuvantul ROMANIA?carnetu il mai iei dor daca ai noroc si daca ii place moaca ta la politist...cam astea sunt criterile...rau am ajuns
    1 0
  • veroni38
    examen
    am dat examen si pe chestionare vechi nu erau usoare atunci lua sala putini acuma pe calculator iau mai multi sala eu pe calculator am luat sala de 3ori ultima oara am facut 26 dar ma pica la traseu am fost la multi martor eu am condus mai mult si nu am luat mia pus frana cand sa es din parcare motiv distanta eu am considerat ca aveam distanta ultima data tot tot cu acel examinator am dat am amanat odata traseu ca picasem tot cu el acuma am dat si ma tinut minte ma pica mia pus frana la o acordare preoritate de dreapta nu aveam viteza eram cu treapta1nu era nici o masina nimic aveam vizibilitate mare mam certat cu el si fac contestatie cei care dau bani sau cunostinte iau traseu si restu sunt purtati prin examen sunt la adoua scoala nu mie frica ds sala sunt tot acei examinatori nu stiu cei de facut maine am audenta la politie sunt curioasa cemi zice mam certat rau de tot am auzit si vazut multe cum iau alti traseu eu acum nu ma las am dreptate numai daca dau in judecata poate castig asa la politie toti se cunosc am un avocat bun si asacred ca am sa fac alta solutie nu gasesc anul trecut nu am mai avut concediu tot prin examen am umblat si acest an tot asa am inceput bafta la toti daca ai cunostinte sau bani ei traseu asa este la noi sunt trecuta prin asta
    1 0
  • Mariana
    examen
    Si eu am dat de doua ori examen auto si am picat la traseu.Sala am luat-o de fiecare data , insa traseul imi da de furca. Prima data am picat fara sa stiu de ce (nici instructorul nu a stiut de ce m-a picat. Dupa ce am sofat 5 minute mi-a zis sa opresc pe dreapta ca am fost respinsa. Inainte am fost martora la o fata ,care si ea a fost picata tot dupa 5 minute, nu inainte de a fi intrebata cand a sofat ultima oara?Acel examinator a fost un mare nesimtit! A doua oara am dat peste un examinator superobiectiv, dar in prezenta caruia am avut mari emotii si am facut o greseala la incadrarea intr-o intersectie; mi s-a oprit motorul o data, pentru ca examinatorul a calcat frana inaintea mea (stati cu piciorul pe ambreiaj si cand simtiti ca examinatorul calca frana inaintea dvs. , actionati); Am fost picata si a doua oara insa din cauza mea. Sper ca a treia oara sa fie cu noroc.Doamne ajuta! Fie ca cei ce merita sa aibe permis sa reuseasca!
    1 0
  • traim in romania ,tara cu surprize
    nici mie nu imi vine sa cred ca nu am luat proba teoretica,am invatat doua saptamani si ma-m incurcat.este o prostie cu atatea intrebari in carte,innainte erau mai putine iar acum sunt dublate.am pierdut bani si timp.in spania este mult mai usor si nu ai atat de invatat ca aici.sa scote frate calculatoarele sau sa puna intrebari exact cum sunt in carte nu sa le schimbe si sa le compuna................ce face criza asta din om:(
    1 0
  • cosmin
    chestionarele online ale politiei
    chestionarele online le poti gasi aici http://inmatriculare-permise.ro/pagini/examinare_permise_auto_online.htm
    1 0
  • examenul teoretic pe calculator
    Examenul teoretic pe calculator este cel mai corect examen,daca citesti codul rutier national iei cu brio 26 puncte.Toate intrebarile de acolo au raspuns in codul rutier national 2009.Nu poti sa copiezi.Am dat de doua ori si am luat 26 puncte dar am avut dificultati la traseu prima data.Desi am facut peste 50 ore de conducere fiind examen oral te poate pica f. usor si nu ai cu cine sa te certi.Asta e viata.Succes!
    0 0
  • bubulina gospodina
    ROMANIA!!!!tara noastra dulce
    ROMANIA??DACA MA CREDE CINEVA EU STIU FOARTE BINE CE INSEAMNA CUVANTUL "ROMANIA",VA INTREBATI CEEE????PAI BINE CUV ROMANIA=INSELACIUNE,BATJOCORA,FURACIUNE,INSALATORII,PROSTITUTIE,ETC.....PE UNDE MERGI SI AI NEVOIE DE UN ACT SAU ORICE BANUL JOS ,ASA MERGE LA NOI IN TARA,IMPOZITE CAT MAI MULTE SI IN LEGATURA CU SC DE SOFERII VA ASIGUR CACI ESTE FOARTE GREU ACUM MAI NOU NU MAI FC PRACTICA PANA NU IEI TEORIA,ASA CA DAI EXAMENU DACA AI NOROCU SA IL IEI ATUNCI VEI CONDUCE SI O MASINA ,IAR DACA AI LUAT SALA SI NU AI LUAT TRASEUL INK ODATA SALA SI TOT ASA.........INTREBARI CARE NU AU NICI O LEGATURA CU CONDUSUL,SI BINE INTELES ACUM MAI NOU VREI SA TE INSCRII LA O SCOALA TE INTALNESTI CU INSTRUCTORUL SI ITI SPUNE TAXELE:90LEI PENTRU PSHIO,SI MAI STIE EU CE,IAR 100 LEI PENTRU EL CA SA NU CUMVA MA DUC LA ALT INSTRUCTOR SI BINE INTELES BANII MI DAI MIE IN MANA NU II LASI LA SCOALA.......HAHAH SINCER IMI VINE SA RAD CHIAR DACA E DE PLANS IN TARA NOASTRA DE ................. IN FINE SPER SA IAU CARNETUL PENTRU CA INVAT INTRUNA ASA CA BAFTA LA TOTIIII
    0 0
  • CORINA
    EXAMEN
    Daca esti respins la oras dai sala iar??
    1 0
  • corina
    examen
    daca esti respins la oras dai sala din nou?
    0 0
  • Cristi
    examen
    maine dau examenul cu sistemul din Romania unde esti fugarit sa dai gres nu stiu ce o sa se mai intample
    0 0
  • examen
    PAI CE SA ZIC BAGA SI MECANICA CE MECANICA DOMNULE CE CRED IEI CA MAI SUNT DACIA 1300 IA O MASINA BUNA DE SE DUCE CEVA LA IA NICI MECANICU NU STIE CE SA FACA DOAR DE O DUCE LA FIRMA EX. TREBUIE SA MERG LA BAIA MARE SA DAU DE PERMIS LA SIGHET NU AVEM SALA PAI CE MAMA DRACULUI DAU BANI SI PE DRUM DUS SI SA VIN AN SIGHET CE LA SIGHET NU IE POLITIE NU POATE SA STEA LA SALA DOAR CEI DIN BAIA MARE PROSTIE MARE SI PROST IE ALA DE A SCOS SALA DIN SIGHET NE CREDE BANOSI SAU CE MAMA DRACULUI FACETI DUCE LIPSA DE FONDURI FIRMA DE AUTOBUZE DIN BAIA MARE . SI APROPO AM FOST LA EX. INTRAU PE USA SI VB. ZISI DOMNI POLITISTI DIN BAIA MARE PAI AN SALA DE EX. SE VB DOMNILOR POLITISTI NORMA DOAR A FOST O DOMNISOARA POLITISTA SAU DOAMNA ZICETI SI VOI IEU NU MAI ZIC NICA.
    0 0
  • miranda
    despre examene
    se poate "copia" si la examinarea pe calculator la proba teoretica a examenului auto ? am auzit mai multe tehnici , dar nu stiu care ar fi mai buna si mai corecta...?
    0 0
  • nui greu
    am 19 ani,si tocmai am luat permisu cat b si sincer mi sa parut mult prea usor,legislatia din eu nui incurcta si altele,ii foarte logic totu,parerea mea,intrebari si chestionare,pe urssur.com super simple,cam 2 saptamani am invatat si am luat cu 25 din 26,ultima nu ma mai interesat,si legislatia ii singurA carte pe care am citito,deci,cat despre fisa,partial de acord,ar trebui ceva examene medicale mai~germane~,succes la examene
    0 0
  • BAFTA LA TOTI
    am 18 ani si un pic si am luat cat B si cat A si acum dau de cat C multa bataie de cap.BAFTA LA TOTI
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru