Jaguar pregăteşte două modele accesibile ca preţ

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 21.10.2011
Fanii jaguar vor putea să intre în rândurile posesorilor modelelor mărcii britanice fără să-şi golească conturile: Jaguar pregăteşte două modele ceva mai accesibile.

Veşti bune pentru fanii Jaguar care şi-ar fi dori un model care să poarte sigla constructorului britanic, dar nu şi-au permis până acum acest lucru. Marca din Albion va scoate pe piaţă în următorii ani câteva modele ceva mai abordabile ca preţ, dar la fel de elegante sau sportive, în funcţie de preferinţe.

Primul dintre acestea va fi coupe-ul sportiv care va deriva din conceptul C-X16 (foto), care şi-a făcut apariţia la Salonul de la Frankfurt şi a fost primit cu urale de jurnaliştii prezenţi la evenimentului german. Acesta va da naştere unui coupe cu două uşi care va reprezenta urmaşul de drept al lui E-Type. Modelul va dispune atât de motoare convenţionale pe benzină şi motorină, cât şi de o versiune hibridă, urmând să aibă un preţ ceva mai scăzut decât cel al lui Porsche Boxster, principalul rival de piaţă.

Cealaltă apariţie interesantă se va adresa celor care aşteaptă de foarte mult timp un model Jaguar care se va potrivi multor buzunare în adevăratul sens al cuvântului.

Marca britanică va aduce pe piaţă în 2014 un model care se va bate de la egal la egal cu Seria 3, C-Klasse şi Audi A4 şi care nu va avea un preţ de bază mai mare de 30-40 de mii de euro. Conform primelor informaţii, noul model va fi atât sedan, cât şi coupe şi cabriolet şi va beneficia de motoare interesante cu patru şi şase cilindri.

Pe lângă cele două modele dedicate volumului, jaguar va scoate pe piaţă în 2013 versiunea facelift a lui XJ, în acelaşi an urmând să înceapă producţia lui C-X75, supercarul hibrid care a fost dezvelit oficial la Salonul de la Paris, în luna septembrie a anului viitor. Acesta va avea un preţ de circa 750.000-1.000.000 de euro şi va fi produs în doar 250 de exemplare.

 

Comentarii (6)

  • :)
    Imi miroase cumva a dorinta nestapanita de a face profit?Isi va pierde Jaguar exclusivitatea de care se bucura in multe dintre tarile Europei?Probabil ca da.
    4 5
  • Industria nu e casa de caritate,in ziua de azi daca nu faci profit dai coltul ca marca/firma.Nu ai profit nu ai bani de investitii,dezvoltare,cercetare ..
    6 0
  • @denon Asa este.
    Dar Ferrari de ce are ? Ei cum reusesc sa faca profit urias si sa aiba numai masini sport ?
    2 1
  • Poi Ferrari,Porsche,s.a. au profit pt.ca vind masini putine cu preturi mari,castiga la o masina cat castiga alti la 2,3,.. 10.Dar pana si ei au modele mai exclusiviste in serii mici(Enzo,Carerra) si modele mai accesibile,de volum(California,Boxster).
    2 0
  • In cazul Porsche ar mai fi si Panamera si Cayene ca modele de volum si se cam abate de la modelul Ferrari.Sincer toate marcile viseaza sa ajunga Ferrari dar nu prea reuseste niciuna.
    Hai ca ne-am deplasat de la subiect,aici se discuta despre Jaguar,care nu e chiar un reper in vanzari,calitate,performante,etc dar totusi o marca cu greutate.
    3 1
  • Opinie
    Ferrari e pentru nici 1% din populatia globului. De fapt 0,1%. Poate chiar 0,01%. Asa ca, despre ce vorbim? Jaguar are succes cu noile modele si vrea sa aiba si mai mult. Care e problema?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru