Kia: "Vrem să devenim cea mai iubită marcă din lume"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.10.2011
Oficialii Kia susţin că modelul de business pe care îl îmbrăţişează este cel al germanilor de la Volkswagen. Astfel, "marca poporului" şi VW Golf sunt şabloane în care Kia speră să se încadreze în următorii ani.

Kia are planuri mari în ceea ce privelte viitorul brandului coreean şi, în particular, viitorul gamei sale compacte. Într-un interviu acordat reputatei publicaţii Automotive News, Hyoung-Keun (Hank) Lee, vicepreşedintele Kia, susţine că scopul primar al mărcii este de a deveni un "brand al oamenilor, aşa cum este perceput Volkswagen".

"Vrem să devenim cea mai iubită marcă din lume. Acest lucru se va traduce automat prin volume mari şi cotă de piaţă ridicată", spune oficialul mărcii asiatice. 

Conform acestuia, una dintre metodele prin care Kia va încerca să ajungă la această ţintă este proiectarea unora dintre maşinile proprii după modelul Volkswagen. Astfel, noua generaţie Kia Cee'd, care va intra pe piaţă în cursul anului 2012, îşi propune să "echivaleze cu VW Golf la capitolele dinamică şi direcţie".

În altă ordine de idei, ţinta de creştere a mărcii este una graduală. Dacă în 2011 se aşteaptă la vânzări de 2.4 milioane de maşini la nivel global, marca sud-coreeană îşi propune ca anul 2014 să aducă brandul la 2.8 milioane de unităţi vândute în toată lumea.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (16)

  • hahahhahahah cea mai buna gluma ! baieti, nu se va intampla asta nici daca-l aveti pe Cupidon legat fedeles la voi in beci

    PS: cine vrea ieftin si bun prefera altceva, veti vedea
    28 21
  • razi tu razi HNH
    dar nu e rasul tau.
    ce ti se pare imposibil? uite, iti dau exemplul meu, posesor de kia si care se gandeste serios ca sa achizitioneze tot marca asta, in viitorul apropiat.
    si ca mine sunt destui.
    20 23
  • si apropo..ieftin si bun?
    ce altceva, ieftin si bun? dacia? renault?
    fii serios.
    7 25
  • @mog
    De acord si idem si la mine.
    Nu o sa ajunga in 2 ani la nivelul VW insa in viitor nu este deloc imposibil
    8 18
  • ...
    n am zis ca maine gata, ii bate pe vag. dar in cativa ani, daca isi ridica standardele de calitate si vor creste si in imagine si in incredere, se pot bate acolo cu vag toyota sau gm pentru primele locuri..
    oricum ar fi, concurenta asta nu e decat benefica, forteaza si mana vag sa faca masini mai bune, mai frumoase si mai ieftine
    si ca prim exemplu, vezi extinderea de garantie.daca nu ar fi venit koreenii cu 7 ani astia...nu cred ca vag ar fi modificat garantia lor.
    10 16
  • kia
    sustin marca si voi cumpara tot KIA
    9 14
  • BrillclubKIA.ro
    Super!!!
    Pt toti care nu au auzit de kia si isi cumpara masini care apar in videoclipurile cu manele:

    Domnilor, mergeti si voi intr-un showroom kia vedeti ce preturi sint si ce dotari... nu cred ca e vreo marca in lume care sa aiba asa preturi raportate la dotari. Ce sa mai spun de programul Kia Asistenta Rutiera (KAR), ce sa mai spun de garantie si de substituirea masinii cit e in service cu alta fara a da nici un ban in plus... Ce firma auto mai face asa ceva?

    Eu deja iubesc KIA... prima mea dragoste a fost KIA Schuma II, acuma am un cee`d si sint mindru de el....

    Numai bine!!!
    7 15
  • baieti
    Am avut o kia si mi-a ajuns. Sincer n-as mai cumpara a 2-a oara de la ei
    20 5
  • hyundai-kia
    "in cativa ani se pot bate acolo cu vag toyota sau gm pentru primele locuri" mda... si toti cei care au fost inainte pana acum (toyota, gm, renault-nissan, vag, ford) vor sta cu mainile in san... vise frumoase baiatule!
    15 2
  • Fanii Kia :D
    Kia este pe drumul cel bun, dar drumul este lung si ei mai au pana sa ajunga la destinatie.

    P.S.: @mog, ca orice posesor de Logan (sau Kia in cazul tau) iti supraevaluezi subiectiv masina excesiv.
    8 3
  • ambitii reale
    Eu m-am "bagat" la o Kia Sportage modelul nou si pot sa va spun ca dintre toate masinile pe care le-am avut pana acum (fara sa ma laud, au fost vreo 7 dintre care 2 marci premium) e cea mai "multa" masina pe care am primit-o pentru banii dati. Nu este perfecta, insa raportul calitate+garantie+dotari/pret e imbatabil. Si eu aveam prejudecati vis-a-vis de coreene dar mi-au disparut rapid dupa 15.000 km in doar cateva luni. Nu mai sunt nicidecum masinile praf care erau odata.
    9 12
  • Marian
    Si eu tot un Cee'd am si sunt foarte multumit de el, dar cand va fi sa schimb masina nu cred ca voi alege din nou KIA. De ce? Simplu. Au crescut calitatea masinilor zic ei, au crescut insa si pretentiile (pretul) si se apropie destul de mult de alte masini din aceeasi gama, plus reteaua de service din tara este destul de rara si pentru o problema in garantie trebuie sa umblii ceva distanta.
    7 3
  • @C-G-C
    prietene, esti rau intentionat si cred ca si destul de limitat in gandire.
    arata`mi unde am scris eu ceva laudativ in postul de mai sus.
    e alegerea mea, strict personala.nu ti`am recomandat tie si nici prietenilor tai sa`si ia kia, am spus ca eu ma gandesc serios sa merg pe aceeasi marca, kia, atata tot.
    motivele le stiu eu si conteaza doar pentru mine.
    5 10
  • tomtop
    dilema ..pt danb ..
    am vaz postarea ta , ma intereseaza mai multe detalii despre sportage model nou ..am o elantra din 2005 si vreau ceva mai 4x4 ..dar nu la bani de bani pt ca nu mereu dai bani pe calitate .mai dai si pe ..brand si brandul ..lasa de dorit la calitate :) ...mss
    3 2
  • e posibil!
    Este posibil sa fie o marca iubita, mai ales de tineret. Eu zic ca in urmatorii 10-15 ani au sanse bune sa-si atinga telul. Eu momentan detin ProCeed si cu siguranta imi iau la anul Noul Sportage, care de departe o vad ca cea mai frumoasa in clasa ei. Cea mai mare aminintare pt KIA o vad acum pe Hyundai, care de asemenea, creste enorm. Bafta!
    0 2
  • Newspirit
    Gusta si apoi scuipa
    Multi vorbesc fara sa stie despre ce este vorba la Kia. E ca si cum spui ca nu iti place ciorba de burta desi tu nicimacar nu ai gustat-o (mirosi,vezi si cam atat). Nu vorbesc sa ma aflu in treaba, am avut vw destule (passat, caddy, golf) renault , mercedes ML, ford si inca cateva diverse, dar sa raman asa de impresionat de raport pret, calitate, cost intretinere, piese, service in nici un caz. Nu se compara calitativ cu M ML care e de 3ori mai scump decat un Sorento , dar daca ma raportez la intretinere Kia fara discutii (ex: frane la 50.000 km la kia e cam 35 % din pretulpieselor la- piese pe original- M ML. si pentru ce? ca nu merg cu M unde merg cu sorento). Ps. Sorento 2006 2.5 D si Ceed 1.6 gsl ambele automate.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru