Licitaţie pentru 24 de exemplare Lotus care au scris istorie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.04.2012
În cadrul Festivalului de la Goodwood, casa de licitaţii Bonhams va scoate la vânzare colecţia lui Olav Glasius, un pasionat al modelelor Lotus şi unul dintre cei mai mari colecţionari ai brandului.

Esential

60 de ani împlineşte anul acesta Lotus.

Lotus este unul din constructorii cu o bogată istorie în motorsport şi un brand iconic bine înrădăcinat în mintea fanilor motorsportului. Era şi normal ca maşinile britanicilor să stârnească interesul unor colecţionari ca Olav Glasius, care s-a îndrăgostit de pilotul Jim Clark şi maşina sa, un Lotus 25 Formula One, în 1963 la Marele Premiu al Olandei.

Glasius a dezvoltat o pasiune pentru toate modelele Lotus şi a reuşit să adune una dintre cele mai mari colecţii existente în prezent în lume. Ajuns însă la o vârstă înaintată, fostul industriaş din domeniul textilelor a decis să scoată la licitaţie întreaga sa colecţie.

Maşinile vor fi vândute prin intermediul casei de licitaţii Bonhams, care va organiza un eveniment dedicat în cadrul Festivalului de anul acesta de la Goodwood. Un prilej ales cum nu se putea mai bine, pentru că anul acesta, la Goodwood, Lotus este în centrul atenţiei cu cei 60 de ani împliniţi.

În colecţia lui Glasius se află maşini extrem de rare: Lotus Type XI, un veteran al curselor de la Le Mans, un exemplar original Formula Junior Lotus 27 şi chiar un monopost de Formula 1, Lotus 18.

Lista maşinilor de stradă este şi mai numeroasă incluzând cam toate modelele Lotus, de la Esprit Series II până la Esprit Turbo. Nu lipsesc nici prototipurile şi conceptele.

În total vor fi scoase la licitaţie 24 de maşini, care vor fi expuse mai întâi în cadrul unor evenimente de motorsport ce vor avea loc în perioada următoare.

via l motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru