Magna le-ar putea cere celor de la GM 100 de milioane de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.11.2009
Vicepresedintele Magna a declarat astazi ca intentioneaza sa cera despagubiri celor de la GM dupa anularea tratativelor de cumparare a constructorului Opel. Surse neoficiale afirma ca Magna ar putea cere 100 de milioane de euro.

Asa cum era de asteptat, Magna a reactionat dur la decizia General Motors de a anula tratativele de preluare a Opel. Pozitia oficiala a companiei austro-canadiene vine destul de tarziu, guvernul Germaniei si premierul rus Vladimir Putin afirmandu-si deja dezaprobarea pentru gestul americanilor.

Magna, prin vocea vicepresedintelui Siegfried Wolf, a declarat ca intentioneaza sa ceara rambursarea unei sume de bani de catre GM. Momentan nu exista informatii despre valoarea pe care si-o doreste Magna, insa surse neoficiale spun ca ar fi vorba despre 100 de milioane de euro.

Saptamana trecuta General Motors a luat decizia de a pune capat operatiunilor de vanzare a pachetului de actiuni de 55% detinute in cadrul Opel. Reactia americanilor a creat consternare in randul marilor guverne europene si a produs un val de reactii negative la adresa GM.

Magna s-a vazut astfel intr-o situatie foarte dificila, avand in vedere ca mai multi constructori europeni anuntasera ca intentioneaza sa puna capat contractelor de productie incheiate cu austriecii, in cazul preluarii Opel.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • ......
    asa sa faca....s-a jucat GM cu toti cei care au vrut sa cumpere Opel
    8 3
  • supor
    super. in sfasit Gm nu mai vinde OPEL-ul. Sunt foarte fericit. Daca si Volvo ar fi cumparat de alta companie in afara de chinezi astia imputiti.
    3 4
  • adn opl
    FFFF BINE
    Putin la cotet
    O sa vedem cine este seful lumii moderne,Putin sau Obama,totul este politica si lupta pt tehnologie,sa ramana la GM ca americanii detin mult capital in Germania,cine a pus umarul la reconstructia lor dupa razboi...americanii si poporul de isprava neamt,rusii sa se duca....ca nu-i vrea nimeni ,sa auzim de bine.Daca o sa vedeti pe drum o masina care seaman cu Opel si are sigla de Lada sa stiti ca ne-am dus DRACU,vezi Lada Caline care este o corsa mai veche si o sa intelegeti de ce amricanii nu vor sa ofere tehnologia germanao-americana la bautorii de antigel de pruna.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru