Mega-recall-ul Toyota s-ar putea extinde si in Europa

De Eliza Marica
Publicat Luni, 25.01.2010
Pe langa cele 2.3 milioane de masini rechemate in serbice in SUA, Toyota ar putea chema pentru verificari in Europa alte doua milioane de unitati.

Esential

2.3 milioane de masini sunt chemate in serbice in SUA din cauza unui potential defect al pedalei de acceleratie.
2 milioane de masini ar putea fi chemate in service-urile Europene pentru verificari.

Toyota a anuntat astazi ca recall-ul masiv pregatit pentru Statele Unite din cauza unor probleme la pedala de acceleratie a unora dintre modelele marcii s-ar putea extinde si in Europa, unde doua milioane de masini ar putea fi afectate. Constructorul japonez anuntase vineri ca recheama in service-urile din SUA 2.3 milioane de masini din cauza pedalei de aceleratie care "in cazuri rare poate sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata sau sa revina la pozitia normala foarte lent", conform comunicatului oficial al japonezilor.

IN EUROPA

"Compania noastra ia in vedere posibilitatea extinderii recall-ului in Europa din cauza unor posibile defecte similare cu cele depistate in Statele Unite ale Americii", a declarat o purtatoare de cuvant a celor de la Toyota, citata de France Presse. Desi oficialul nipon nu a avansat cifre legate de modelele europene, cotidianul japonez Yomiuri anunta in numarul aparut astazi pe piata ca este vorba de doua milioane de unitati. In cazul in care aceste cifre se confirma, numarul de vehicule afectate in cele doua regiuni ar echivala cu mai mult de jumatate din vanzarile totale Toyota la nivel mondial.

Recall-urile din SUA si Europa reprezinta operatiuni separate de cea prin care Toyota a rechemat in service-urile americane alte 4.2 milioane de masini in cursul anului trecut din cauza unor covorase interioare care ar fi putut sa apese pedalele fara voia soferului.

Acesta din urma este cel mai mare recall Toyota din istorie.

REACTII

Cele doua rechemari recente in service anuntate de Toyota au impartit lumea analistilor auto in doua. Pe de o parte se situeaza cei care sustin ca valul de recall-uri ar putea afecta imaginea idilica a modelelor Toyota, considerate unele dintre cele mai fiabile de pe piata, iar pe de alta parte stau cei care sustin ca astfel de masuri sunt absolut normale, imaginea Toyota urmand sa nu fie afectata decat minor de masurile fara precedent luate de japonezi.

"Nu cred ca aceste recall-uri vor duce la o schimbare drastica a opiniei consumatorilor despre Toyota. Recall-ul masiv initiat de compania japoneza este pur si simplu o masura de precautie", sustine Ryoichi Saito, analist auto la Mizuho Investors Securities.

Comentarii (12)

  • voi
    daca era o frantuzoaica aici... vai ce de comentarii erau... Hai nemtii ce fac???
    5 13
  • toyota
    si uite asa pierde toyota pozitia 1
    9 10
  • PT PRONUME
    Din pacate la frantuzoaice trebuie sa schimbi toata masina nu numai o pedala,asa ca TACI!
    12 9
  • ........
    vai de cei care au toyota....bn ca eu am skoda
    10 8
  • AndreiRN
    PERFECTIUNE
    O reclama de milioane gratuita.
    La rece gandind "problema" este doar de perfectiune si nu de functionalitate.
    7 4
  • :)
    bn zici Andrei, numai ca reclama asta nu prinde la toti ... nu isi dau seama ca toyota prin asta isi arata seriozitatea, perfectiuneasi respectul pt client chiar daca au gresit ceva isi indreapta greseala, pe cand alte marci chiar dac gresesc nu iau nici o masura
    5 3
  • Claus-Claudel
    Si eu o am Skoda si o Toyota dar n-are rost sa-ti faci iluzii ca Skoda e peste Toyota
    4 3
  • reclama
    lasa farate ,, reclama '',masinile au fos fabricate prost
    4 1
  • schumi
    ...
    Imi place "indicatorul" de pe pedala de ambreaj "Push | On/Off" HAHAHA...
    2 2
  • schumi
    Pardon :D
    Era frana :-))) (ce sa-i faci, conduc cutie manuala :D)
    1 2
  • serbanica
    @schumi
    @schumi: e chiar frana....de mana ;-)
    3 0
  • miezu'
    ......
    mai bine ca toyota sa cheme mashinile la recall decat ca toti constructorii europeni care mushmalizeaza tot si te pun in serviceuri la noi sa platesti tu reparatiile raporate de uzine ca recall.
    f . bine .
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru