Mitsubishi deschide în România primul punct de alimentare pentru maşini electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.06.2011
Mitsubishi va inaugura mâine, la Bucureşti, prima staţie de alimentare pentru maşinile electrice. Aceasta va fi amplasată în apropierea magazinului Unirea.

Esential

2 puncte de încărcare va avea prima staţie de alimentare a maşinilor electrice.

În România ultimelor luni se fac primii paşi pentru încurajarea unei pieţe de modele electrice. După subvenţiile acordate de stat şi după lansarea modelelor electrice Citroen C-Zero şi Mitsubishi i-MiEV, locuitorii capitalei primesc şi prima staţie de încărcare din oraş.

Proiectul, botezat Automobile electrice şi susţinut de Mitsubishi ca partener, a fost lansat în noiembrie în 2010 şi caută să încurajeze adoptarea soluţiilor de propulsie alternativă.

Prima staţie de încărcare din capitală este amplasată lângă sediul Transelectrica SA, pe strada Olteni, în spatele magazinului Unirea, şi va beneficia de două puncte de încărcare de nivel 1, nivel care se poate traduce prin alimentare monofazată la o tensiune de 230V şi o intensitate a curentului de 16A.

Potrivit oficialilor Mitsubishi, citaţi de Capital, accesul la prize se va face prin intermediul unui card personalizat deţinut de proprietarul automobilului electric. Plata energiei consumate se va face cu ajutorul unor contoare inteligente, utilizatorul putând achita contravaloarea încărcării prin abonament, plată cu card, factură la finalul lunii sau cartelă pre-plătită.

Inaugurarea primei staţii de încărcare va coincide şi cu înmânarea cheilor unui Mitsubishi i-MiEV către primul proprietar român, Comitetul Naşional Român CIGRE, o asociaţie profesională, non-profit, cu personalitate juridică, afiliată la Consiliul Internaţional al Marilor Reţele Electrice, cu sediul la Paris.

via | capital

Comentarii (9)

  • Ok, e un inceput, dar...
    Cand ti-e foame te poti satura cu un singur bob de orez ?! NU !! Tocmai de aia Renault, Schneider Electric, Siemens si Electrica vor veni cu un sac intreg ! Au semnat deja un perteneriat pentru mobilitate. Spre deosebire de Mitsubishi, Renault gandeste la scara larga...
    17 2
  • ar fi o tampenie sa existe statii de incarcare speciale pt renault, mitsubishi etc in loc sa fie standardizate
    10 0
  • @iolandabalaci
    Se lucreaza la un acord pentru standardizarea reincarcarii masinilor electrice de mai bine de 2 ani... Din acordul preliminar lipsesc insa germanii care sunt asa avansati tehnologic precum francezii si japonezii.

    Renault-Nissan are insa puterea de a antrena nume grele in domeniul electricitatii. Spre comparatie, Mitsubisi-PSA joaca in liga mica.
    14 1
  • *nu sunt asa avansati
    1 1
  • *****
    in spate la unirea .....era mai bine pe dorobantii
    1 1
  • Alukard
    ha ha ha
    ARABII ISI VOR DA FOC CU PROPRIUL PETROL
    0 1
  • crysti09
    Ba mai bine pe A1 sau nu pe podul care se repara vor face un punct de reincarcare....."era bine- bravo"

    Se investeste prea mult in electrice....ne maturizam fortat
    0 3
  • aer curat
    @crysti09
    nu te forteaza nimeni sa te maturizezi... avem toleranta mare pentru copii
    4 0
  • cri
    ai ma lasa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru